Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Lēvs: "Švainštaigers ir Pasaules kausa izcīņas upuris"

Lēvs: "Švainštaigers ir Pasaules kausa izcīņas upuris"
Bastians Švainštaigers
Foto: Scanpix Sweden

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs atzinis, ka pasaules klases spēlētājiem pēc dalības Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā nav bijis pietiekami ilga laika atpūtai pirms jaunās sezonas sākuma, kā rezultātā savainojumu guvis viens no vāciešu līderiem Bastians Švainštaigers, kuram nāksies izlaist svarīgo "Euro 2012" kvalikācijas maču pret Turciju, kā arī nākamotrdien paredzēto spēli Astanā pret Kazahstānu.

Starp Pasaules kausa izcīņas finālturnīra beigām 12.jūlijā un treniņu atsākšanu pirms jaunās sezonas sākuma Bundeslīgā 20.augustā bija tikai dažas nedēļas. Lēvs to uzskata par pārāk īsu laika sprīdi, lai spēlētāji pilnvērtīgi un bez traumām uzsāktu nākamo sezonu.

"Šādas lietas notiek pēc finālturnīra. Futbolistiem tiek dots pavisam nedaudz laika pirms sezonas sākuma, un savainojumu risks, protams, ir krietni augstāks. Arī Spānijai ir problēmas ar spēlētāju traumām," vācu izdevumam "Bild" paskaidroja Lēvs.

Svētdien Bundeslīgas spēlē pret Dortmundes "Borussia", kurā Švainštaigera pārstāvētais Minhenes "Bayern" zaudēja ar 0:2, 26 gadus vecais spēlētājs savainoja potīti un paredzams, ka nevarēs spēlēt apmēram desmit dienas. Tas nozīmē, ka viņam jāizlaiž rītdienas spēle Berlīnē pret Turciju un izbraukuma mačs nākamotrdien pret Kazahstānu. Visticamāk, Švainštaigera vietu izlases pamatsastāvā ieņems Toni Kross. "Tas ir zināms, ka Toni var spēlēt šajā pozīcijā, taču gala lēmumu pieņemšu pēc pēdējā treniņa ceturtdien. Patiesībā ir vairākas iespējas. Esmu apdomājis Tomasa Millera pārbīdīšanu vairāk uz centru, taču viņš ir vairāk uzbrūkoša tipa spēlētājs. Tāpat ir iespējams, ka blakus Sami Kediram spēlēs Kristians Trešs, kuri kopā spēlējuši "Stuttgart" komandā," medijiem pastāstīja Lēvs.

Vācijai nākamajās divās spēlēs nāksies iztikt arī bez aizsarga Marsela Jansena, kurš saslimis ar vīrusu. Kevins Groskroics nebūs sastāvā pret Turciju, taču uz Kazahstānu, visticamāk, lidos kopā ar komandu.

Pašlaik A grupas kopvērtējumā Vācijas izlase ar sešiem punktiem divās spēlēs ieņem pirmo vietu (tikpat punktu, bet sliktāka vārtu attiecība ir Turcijai). A grupā Vācija spēlē kopā ar Turciju, Austriju, Azerbaidžānu, Beļģiju un Kazahstānu.

Izmantotie resursi:
AFP
Reuters

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-07 18:02, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: nevajag taisīt iekšējo līgu ar 20 komandām
vispār jau 18 komandas

  -3 [+] [-]

, 2010-10-07 18:33, pirms 14 gadiem
Turies Švainij! Neapšaubāmi mīļākais furbolists Vācijas izlasē!

  -4 [+] [-]

, 2010-10-07 19:34, pirms 14 gadiem
nābadziņš, dažas nedēļas. nez ko hokejisti par šo domā. kādas meitenes mūsdienās spēlē futbolu. krīt pie jebkura kontakta, raud pie katras neiedotas pendeles, sūdzās (švainijs pats nē, bet treneri), ka pārāk maz atpūtas. viņi tā jau pārāk daudz atpūšās, ka pa maukā* staigā!

     [+] [-]

, 2010-10-07 19:39, pirms 14 gadiem
Sliktāk "Bayern" jau nu vairs nevar būt. Skumji. Labi, ka tikai 10 dienas, un tomēr. Vēlu ātru un 100% atveseļošanos.

     [+] [-]

, 2010-10-07 19:41, pirms 14 gadiem
karstgalvis rakstīja: Kur kaut ko tik stulbu var uzdrukāt
jaa chaliits nerubii laikam no footy taa iisti neko,, ieksheejo liigu ar 20 komandaam,, taads losiits