Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausu sievietēm ar uzvaru sāk mājniece Kanāda

Pasaules kausu sievietēm ar uzvaru sāk mājniece Kanāda
Kristīne Sinklēra izpilda 11 metru soda sitienu
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Ar divām spēlēm A grupā tika ievadīts 2015.gada Pasaules kauss futbolā sievietēm. Pirmajā turnīra dienā tika izspēlētas divas spēles A grupā, kur pie panākuma tika mājiniece Kanādas izlase, kas ar 1:0 pārspēja Ķīnu, bet otrā spēlē Nīderlande ar 1:0 uzvarēja Jaunzēlandi.

Mājiniece Kanāda turnīra atklāšanas spēlē mēroja spēkus ar pretiniecēm no Ķīnas. Lai gan pārsvars piederēja Kanādas futbolistēm, bīstamus momentus veidoja arī pretinieces. Tieši Ķīnai bija ļoti laba iespēja gūt vārtus, kad pēc brīvsitiena bumba atsitās pa Kanādas vārtu pārliktni un rikošetā trāpot arī pa vārtu stabu atlēca atpakaļ laukumā. Brīdi vēlāk pārliktni norībināja arī mājinieces. Spēles kompensācijas laikā uz Ķīnas vārtiem tika nozīmēt 11 metru soda sitiens, ko realizēja Kristīne Sinklēra. Ķīnas vārtsardze uzminēja sitiena virzienu, taču nespēja aizsniegties līdz bumbai, kas lidoja precīzi vārtu apakšējā stūrī.

Otrā spēlē Nīderlande ar 1:0 uzvarēja Jaunzēlandi. 33.minūtē ar skaistu sitienu izcēlās Lieke Mertena. Šie vārti bija vienīgie spēlē, lai gan spēles otrajā puslaikā Mertena savā soda laukumā nogāza pretinieci, tomēr sods netika fiksēts.

Finālturnīrā piedalās 24 komandas, kas ir sadalītas sešās grupās pa četrām komandām katrā. Astotdaļfinālam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un četras labākās trešo vietu ieguvušās komandas. Septītais Pasaules kauss sievietēm norisināsies no 6.jūnija līdz 5.jūlijam Kanādā.

Par turnīra favorītēm tiek uzskatītas ASV, Japānas un Vācijas izlases. ASV un Vācija ir kļuvušas par čempionēm divas reizes, vienu reizi uzvarējusi ir Norvēģija un Japāna. Japāna ir šībrīža čempione, pirms četriem gadiem finālā pārspējot ASV komandu pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 3:1 (pamatlaiks un papildlaiks 2:2).

Pirmo reizi turnīrā tiks izmantota vārtu guvumu noteikšanas sistēma ''Hawk-eye", kā arī pirmo reizi tiks lietots mākslīgās velēnas laukuma segums. Tas ir sintētiskās šķiedras segums, kas izskatās pēc zāles, bet ir izturīgāks un vieglāk kopjams par dabiskās zāles segumu.

Līdz šim finālturnīros piedalījās 16 komandas, bet šogad dalībnieču skaits palielināts līdz 24. Līdz ar finālturnīra paplašināšanu iespēju debitēt šajā turnīrā ieguva astoņas valstis (Taizeme, Šveice, Spānija, Kamerūna, Kostarika, Kotdivuāra, Nīderlande, Ekvadora).

Grupu turnīra pirmā kārta, A grupas spēļu rezultāti

SpēleRez.Vārtu guvējas
Kanāda – Ķīna1:0 (0:0)Sinklēra 90’+2 (11 m)
Nīderlande – Jaunzēlande1:0 (1:0)Martena 33’

A grupa

VKomandaUNZVārtiP
1.Kanāda1001:03
2.Nīderlande1001:03
3.Ķīna0010:10
4.Jaunzēlande0010:10

Resursi:
FIFA Women's World Cup Canada 2015™ - FIFA.com

  +1 [+] [-]

, 2015-06-07 14:20, pirms 9 gadiem
Iespaidiigi, ka uz sieviesu futbolu naak vairaak kaa 50 000 skatitaju
Jaatziimee, ka NED taa bija 1.speele PK f-turniros
Jaatziimee, ka no 24 komandaam tieshi treshdaljai shis ir debijas PK f-turnirs.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-07 15:55, pirms 9 gadiem
Pirmo reizi finālturnīrs ar 24 komandām, tā ka nav brīnums, ka ir tik daudz debitantes (Taizeme, Šveice, Spānija, Kamerūna, Kostarika, Kotdivuāra, Nīderlande, Ekvadora)