Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA uz septiņiem gadiem diskvalificē bijušo Čīles FF prezidentu

Agris Suveizda

FIFA uz septiņiem gadiem diskvalificē bijušo Čīles FF prezidentu
Herolds Meins-Nikolss
Foto: AP/Scanpix

FIFA savā mājaslapā paziņojusi, ka uz septiņiem gadiem no jebkādām futbola aktivitātēm diskvalificējusi bijušo Čīles Futbola federācijas prezidentu Heroldu Meinu-Nikolsu, kurš vadīja darba grupu, kas izvērtēja 2018. un 2022. gadu Pasaules kausa rīkošanas kandidātus.

"Lēmums tika pieņemts noklausīšanās laikā, kurā klātienē bija apsūdzētais un arī Ētikas komitejas izmeklēšanas palātas priekšsēdētājs Kornels Borbelī," teikts FIFA paziņojumā.

FIFA pagaidām nevēlas sīkāk komentēt piespriesto diskvalifikāciju un tik bargu sankciju iemeslus: "Saskaņā ar FIFA Ētikas kodeksa 36. pantu [kas saistīts ar konfidencialitāti] detalizētāka informācija taps zināma pēc tam, kad pieņemtais gala lēmums stāsies spēkā."

54 gadus vecais Meins-Nikolss no 2007. līdz 2011. gadam strādāja par Čīles Futbola federācijas prezidentu. Kā jau teikts FIFA oficiālajā paziņojumā, Meins-Nikolss bija atbildīgs par 2018. un 2022. gada Pasaules kausa rīkošanas kandidātu programmu izvērtēšanu.

Kā savulaik ziņoja ārvalstu mediji, Meins-Nikolss esot bijis neapmierināts gan ar Krievijas, gan Kataras kandidatūrām, taču tieši šīs abas valstis pēcāk balsojumā izcīnīja tiesības rīkot finālturnīrus. Meins-Nikolss gatavojās piedalīties FIFA prezidenta vēlēšanās, taču šā gada sākumā savu kandidatūru atsauca.

Izmantotie resursi:
Mayne-Nicholls banned for seven years - FIFA.com