Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande iesit sešus vārtus Zālamana salām, praktiski iekļūstot pārspēlēs

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Jaunzēlande iesit sešus vārtus Zālamana salām, praktiski iekļūstot pārspēlēs
Jaunzēlandes futbola izlase
Foto: Grigory Dukor/Reuters/Scanpix

FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas Okeānijas zonas izšķirošās kārtas pirmajā mačā Jaunzēlandes futbola izlase ar rezultātu 6:1 sagrāva Zālamana salu valstsvienību, sperot platu soli pretim pārspēlēm.

Lai iekļūtu izšķirošajā kārtā abām komandām bija jāuzvar savā trešā posma apakšgrupā. Jaunzēlandes izlase to pārliecinoši paveica grupā ar Jaunkaledonijas un Fidži izlasēm, kamēr Zālamana salām nācās pamocīties pret Taiti un Papua Jaungvineju.

Spēles, kā arī visas divu spēļu summas liktenis tika praktiski izšķirts jau pirmajās 40 minūtēs, kuru laikā jaunzēlandieši panāca sev pārliecinošu vadību ar rezultātu 3:0. Pirmos divus vārtus guva Anglijas Premjerlīgas kluba "Burnley" uzbrucējs Kriss Vuds, kamēr trešo banku iesita Austrālijā spēlējošais Kosta Barbarusess.

Cerību stariņš Zālamana salām parādījās 53. minūtē, kad pēc Jaunzēlandes izlases aizsarga pārkāpuma savā soda laukumā 11 metru soda sitienu realizēja zālamanietis Henrijs Fārodo (1:3). Taču drīz vien šis cerību stariņš tika "aizsegts ar mākoņiem", kad Nīderlandes kluba "Zwolle" spēlētājs Raiens Tomass 56. minūtē panāca 4:1 Jaunzēlandes izlases labā.

Mača galotnē 5:1 panāca Maikls Makglinčijs, kamēr jau kompensācijas laikā Kriss Vuds sev nokārtoja hat-trick. Jaunzēlandes izlasei uzvara ar rezultātu 6:1, kas nozīmē, ka atbildes spēlē viesos atliks tik vien kā nezaudēt ar vairāk nekā četru vārtu starpību. Šā pāra uzvarētāju no Pasaules kausa finālturnīra šķirs vēl viena kārta, kurā būs jāuzvar Dienvidamerikas zonas piekto spēcīgāko komandu (šobrīd - Argentīna).

     [+] [-]

, 2017-09-01 15:29, pirms 7 gadiem
Jaunzēlānde FIFA pasaules rangā atrodas 123. vietā, par 12 punktiem apsteidzot pašu Andoru un par 16 punktiem Latviju. Zālamana salas ir 155. vietā un pēc šodienas spēles Latviju neapsteigs.

Turpretim Argentīna reitingā atpaliek gan no kaimiņiem Brazīliešiem, gan Vācijas un ir tikai trešajā vietā. Uz iespējamajām pārspēlēm skatās ar lielām bažām. Jaunzēlande stipra pēc vella. Andora būtu vieglāks pretinieks, par Latviju pat nerunāsim.