Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Beļģijas izlases uzbrucējs Lukaku piekrīt pārcelties uz Romu un atkal spēlēs Morinju vadībā

Agris Suveizda

Beļģijas izlases uzbrucējs Lukaku piekrīt pārcelties uz Romu un atkal spēlēs Morinju vadībā
Romelu Lukaku Tallinā. Foto: Reuters/Scanpix

Vasaras pāreju periodam tuvojoties noslēgumam, jaunu klubu beidzot atradis Beļģijas izlases uzbrucējs Romelu Lukaku, kurš atgriezīsies Itālijā un šo sezonu pavadīs Žuzē Morinju vadītajā "Roma".

Londonas "Chelsea" piederošais uzbrucējs iepriekšējo sezonu aizvadīja Milānas "Inter", A sērijā 25 spēlēs gūstot 10 vārtus, un Milānas un Londonas klubi vasaras vidū bija vienojušies par pilnvērtīgu transfēru aptuveni 40 miljonu eiro vērtībā. Tomēr darījums izjuka Lukaku dēļ – beļģu uzbrucējs bija neapmierināts ar savu lomu iepriekšējā sezonā un atteicās doties uz "Inter", tā vietā sākot pārrunas ar Turīnas "Juventus". Uzzinājuši par Lukaku sarunām ar konkurentiem, nu jau sadusmojās milānieši un arī kategoriski izstājās no darījuma pārrunām.

Arī Turīnā uzbrucējs gan nenokļuva, un tā vietā Lukaku spēlēs citā A sērijas klubā "Roma", kas, kā ziņo Gazzetta dello Sport maksās 7,5 miljonus eiro lielu algu un par īri maksās ap 5,8 miljoniem eiro. Kluba īpašnieks Dens Frīdkins ar savu privāto lidmašīnu šodien lidos uz Londonu, lai vestu Lukaku uz Itālijas galvaspilsētu, un īres līgumam drīzumā vajadzētu tikt parakstītam. Lukaku Morinju vadībā ir spēlējis "Chelsea" un "Manchester United" rindās. A sērijā Lukaku 97 spēlēs ir 57 vārti, Premjerlīgā 278 spēlēs viņš guvis 121 vārtus, bet karjeru sāka Beļģijā ar 33 vārtiem 73 spēlēs. Izlasē Lukaku 108 spēlēs ir 75 vārti, kas ir pārliecinošs izlases rekords - otrais ar 33 vārtiem ir Edens Azārs.

"Roma" nesekmīgi sākusi sezonu, mājās neuzvarot "Salernitana" (2:2) un ar 1:2 zaudējot Veronā. Romieši abos mačos izvēlējās 3-5-2 izvietojumu. Abas spēles sāka raženais uzbrucējs Andrea Beloti, kurš iepriekšējā sezonā neguva nevienus vārtus, bet šo sezonu sāka ar diviem. Viņam blakus pa spēlei sāka Stefans El Šāravi un Paulo Divala. Piektdien "Roma" pirms izlašu pauzes uzņems "Milan". Pagājušajā sezonā "Roma" A sērijā ieņēma sesto vietu un šosezon spēlēs Eiropas līgas grupu turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.gazzetta.it/Calcio/Calc...