Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

''Milan'' bez Ibrahimoviča sakauj ''Lecce''

''Milan'' bez Ibrahimoviča sakauj ''Lecce''
''Milan'' futbolistu prieki
Foto: AFP/Scanpix

Šodien norisinājās astoņas no desmit pirmās kārta spēlēm Itālijas čempionātā ''Serie A''. Par ''Juventus'' zaudējumu ''Bari'' jau vēstījām. Tikmēr Milānā vietējā komanda AC ''Milan'' ar 4:0 pieveica līgas jaunpienācēju ''Lecce'', bet citā spēlē Florencē ''Fiorentina'' cīnījās neizšķirti ar ''Napoli''.

Atceroties pagājušo sezonu, ''Milan'' toreiz Itālijas čempionāta sezonu iesāka vāji un līdz Čempionu līgas spēlei, kurā Milānas klubs ar 3:2 izbraukumā pieveica Madrides ''Real'', reti kad tika izcīnīta kāda uzvara. Šoreiz sezonas sākumā ''San Siro'' stadionā tika uzņemta ''Lecce'' – vienība, kura aizvadītajā sezonā uzvarēja pēc spēka otrajā Itālijas čempionātā ''Serie B''. Spēlei nebija pieteikts vasaras lielākais pirkums Zlatans Ibrahimovičs, tomēr arī bez viņa sezona tika iesākta vairāk nekā apmierinoši.

''Milan'' iesāka pārliecinoši un 12. minūtē Tjago Silva no 35 metriem apdraudēja ''Lecce'' apsargātos vārtus. Viesu vārtsargam Antonio Rosatiar grūtībām izdevās bumbu atsist. Minūti vēlāk par sevi lika runāt brazīliešu uzbrucējs Patu, kurš apspēlēja vairākus pretinieku aizsargus un sita pāri vārtiem. Ilgi nebija jāgaida līdz Patu gūs vārtus - 16. minūtē viņš ielauzās soda laukumā un raidīja bumbu tālajā apakšējā vārtu stūrī. Tjago Silva. ''Lecce'' neizdevās gandrīz nekas un 22. minūtē ''Milan'' izdevās noorganizēt skaistu uzbrukumu, kura noslēgumā pēc Ronaldinju piespēles savu iespēju neizmantoja Klarenss Zēdorfs, jo ''Lecce'' vārtsargs Antonio Rosati spēja atsist spēcīgu nīderlandiešu pussarga raidījumu. Mājinieki devās izpildīt stūri, pēc kura bumba nonāca lielā spēlētāju burzmā, kur veiklākais izrādījās pieminētais brazīliešu aizsargs Tjag Silva, kurš panāca 2:0 mājinieku labā. Lai arī ''Lecce'' ir līgas jaunpienācēja, ''Milan'' demonstrēju skaistu uzbrukuma futbolu. Tā 28. minūtē rezultāts jau kļuva 3:0! ''Lecce'' aizsargi neveiksmīgi veido mākslīgo aizmuguri, un pēc Ronaldinju piespēles viens pret vārtsargu Rosati nonāk Patu, kurš apspēlē viņu un ieripina bumbu tukšos vārtos. Jāuzteic arī Ronaldinju, kurš pēc piecām minūtēm laukuma centrā apspēlēja divus ''Lecce'' pussargus un no 50 metriem gandrīz pārspēja Antonini ceturto reizi. ''Milan'' turpināja pilnībā kontrolēt spēles gaitu un līdz puslaika beigām pēc kārtējās Ronaldinju skaistās piespēles trešo vārtu guvumu sev varēja nodrošināt Patu.

Spēles pārtraukumā laukumā devās Zlatans Ibrahimovičs, kurš tika prezentēts kā jaunais AC ''Milan'' futbolists. Pēc spēles atsākšanās stadionā ieradās arī Itļiajs premjerministrs Silvio Berluskoni, kurš ar Ibrahimoviču pārmija dažus vārdus.

Otrajā puslaikā mājinieku spiediens samazinājās, bet bumba vēl joprojām tika kontrolēta pārliecinoši. Visdrīzāk lielais slogs no ''Milan'' pleciem bija noņemts, tāpēc nedaudz vairāk ar bumbu varēja spēlēt arī ''Lecce'' vienība. Spēles temps bija daudz zemāks nekā pirmajā puslaikā. 76. minūtē laukumā devās Ganas izlases pussargs Kevins Prinss Boatengs. Neilgi pēc viņa uznākšanas mājinieki sāka kļūt aktīvāki. Pēc Danieles Boneras piespēles labs sitiens padevās Filipo Inzagi. Savukārt tikai 77. minūtē ''Lecce'' radās pirmā izdevība – pēc tālās piespēles ar galvu garām sita Havjērs Ševantons. Pieminētais Ševantons bija aktīvākais viesu rindās un 86. minūtē viņam vēlreiz mazliet pietrūka, lai gūtu tā saucamos goda vārtus. Tai vietā, lai rezultāts kļūtu 3:1, ''Milan'' izdarīja pēdējo spiedienu, pēc kura tika gūti vārti. Vispirms Ronaldinju ar bīstamu sitienu apdraudēja Rosati sargātos vārtus, bet pēc mirkļā Inzagi uztvēra atlēcošo bumbu un raidīja to tieši starp ''Lecce'' vārtsarga Rosati kājām – 4:0 ''Milan'' labā. Spēle noslēdzās ar pārliecinošu mājinieku uzvaru. Redzēsim, kā komandā iejutīsies Ibrahimovičs, un vai ''Lecce'' spēs uzlabot savu sniegumu nākamajās spēlēs.

Tikmēr Florencē vietējā ''Fiorentina'' cīnījās neizšķirti (1:1) ar Neapoles ''Napoli'' vienību. Jau septītajā minūtē Edisons Kavani vadībā izvirzīja viesus, tomēr spēle izvērtās ļoti līdzīga, kam sekoja likumsakarīgs izlīdzinājums 50. minūtē, kad pēc Alberto Džilardino piespēles ar sitienu apakšējā stūrī izcēlās jaunais Violas pussargs Gaetano D'Agostino un izlīdzināja rezultātu.

Savukārt ''Sampdoria'' uzņēma Romas ''Lazio''. Viesi dažbrīd laukumā izskatījās mazliet apņēmīgāki uzvarēt, tomēr bieži pietrūka veiksmes, kamēr mājinieki 11 minūšu laikā, pateicoties Antonio Kasano un Stefano Guberti vārtu guvumiem, izvirzījās vadībā un ar 2:0 uzvarēja ''Lazio''.

Rīt 21:45 gaidāma pēdējā pirmās kārtas spēle, kurā pašreizējā čempione Milānas ''Inter'' viesos Boloņā, kur tiksies ar vietējo ''Bologna'' vienību.

Itālijas čempionāts, 1.kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Udinese - Genoa0:1 (0:0)Mesto 81'
AS Roma - Cesena0:0(0:0)-
Bari - Juventus1:0(1:0)Donati 43'
Chievo - Catania2:1 (1:1)Moskardelli 15'; Pelisjērs 84'(11m) – Rikiuti 22'
Sampdoria - Lazio2:0 (0:0)Kasano 60'(11m); Guberti 71'
Parma - Brescia2:0 (2:0)Božinovs 11'; Morone 45'
Palermo - Cagliari0:0 (0:0)-
AC Milan - Lecce4:0 (3:0)Patu 16' 28'; Silva 23'; Inzagi 90'
Fiorentina - Napoli1:1 (0:1)D'Agostino 50' - Kavani 7'
Bologna - Inter Milan30.08.21.45

  +7 [+] [-]

, 2010-08-30 00:00, pirms 14 gadiem
Pipooooo!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-08-30 00:02, pirms 14 gadiem
Hmmm, varbut shoggad beidzot MILAN bus iespeja atgut titulu, ka neka VECA SINJORA shon tika "izrauta" bet INTER mocisies pirmo pusi ar Benitesu (pielagodamas vinja vadibas stilam) vienigais, nav zinams par ROMA nekas, tie noteitki kartejo reizi pretendes uz uzvaru cempionata

  +3 [+] [-]

, 2010-08-30 00:03, pirms 14 gadiem
Lielisks sniegums AC Milan izpildījumā nemaz nerunājot par Dino, kura spēli bija bauda skatīties.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-30 00:05, pirms 14 gadiem
AC Milan nokārtoja uzvaru 27 minūtēs. Goda vārds - neatceros tik skaistu [pirmo] puslaiku Milānas izpildījumā - tas bija fantastiski. Nedaudz veiksmes un rezultāts varēja kļūt arī 8:0 pēc 45 minūtēm. Leece spēli ievērojami pastiprināja Chevantons, taču bija jau par vēlu kaut ko glābt. Protams, tā ir tikai Leece, bet man tomēr šķiet, ka tā vairākumā bija Milānas lieliskā spēle. Ceru uz tādu pašu turpinājumu!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-30 00:05, pirms 14 gadiem
kā tad viņi nospēlēja ,autor? 3:0 vai 4:0 ?

  +3 [+] [-]

, 2010-08-30 00:16, pirms 14 gadiem
prieks par Ronaldinjo,tā tik turpināt

  +5 [+] [-]

, 2010-08-30 00:36, pirms 14 gadiem
Ļoti labs sākums Milānai. Pato un Ronaldinju duets bija fantastico. Es ceru, ka Pato atkal nevajās mūžīgās traumas. Likās, ka Dinju šovakar spēlē kā savos labākajos gados. Vecie labie meistarstiķi un arī lieliskas piespēles.
Milāna nokārtoja visu 1. puslaikā, kaut spēles gaitā varēja vēl vairākas ļoti labas izdevības izmantot.
Pippo spēles beigās nonāca līdzīgā situācijā kā trešdien pret Barselonu, tikai šoreiz neizdarīja sitienu no gaisa nu toties pats nedaudz vēlāk guva 4. Milānas vārtus.

Lai arī nespēlēja pret to stiprāko komandu, taču tik vai tā skaists sezonas sākums. Nevaru sagaidīt Zlatana debiju Milānā.
Forza Milan!
';

  +2 [+] [-]

, 2010-08-30 00:45, pirms 14 gadiem
Jā, labs sākums Milānai. Prieks par Patu un Izagi.

     [+] [-]

, 2010-08-30 00:49, pirms 14 gadiem
Vnk lielisks sākums, tiešām, sāku jau atkal priecāties par milānu! Tā turpināt!

  -2 [+] [-]

, 2010-08-30 02:52, pirms 14 gadiem
Barca7 rakstīja: Ļoti labs sākums Milānai. Pato un Ronaldinju duets bija fantastico. Es ceru, ka Pato atkal nevajās mūžīgās traumas. Likās, ka Dinju šovakar spēlē kā savos labākajos gados. Vecie labie meistarstiķi un arī lieliskas piespēles.
Milāna nokārtoja visu 1. puslaikā, kaut spēles gaitā varēja vēl vairākas ļoti labas izdevības izmantot.
Pippo spēles beigās nonāca līdzīgā situācijā kā trešdien pret Barselonu, tikai šoreiz neizdarīja sitienu no gaisa nu toties pats nedaudz vēlāk guva 4. Milānas vārtus.

Lai arī nespēlēja pret to stiprāko komandu, taču tik vai tā skaists sezonas sākums. Nevaru sagaidīt Zlatana debiju Milānā.
Forza Milan!
piedod, atvaino, bet nesaprotu priekškam šāds komentārs ir vajadzīgs.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-30 02:52, pirms 14 gadiem
Jācer, ka AC Milan būs atkal tā pati vecā komanda, kas vēl pirms pāris gadiem trīs gadus pēc kārtas spēlēja ČL finālos. Itālijas A Serie arī Romai jāparāda, kurš saimnieks Topa augšdaļā.

 +15 [+] [-]

, 2010-08-31 16:48, pirms 14 gadiem
ja veel nebutu ronaldinho klaat, tad iznakums varetu but savadaks!