Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Napoli" nežēlo lietuviešu vārtsargu un iekļūst Itālijas kausa pusfinālā

Aigars Jančauskis
Aigars Jančauskis

"Napoli" nežēlo lietuviešu vārtsargu un iekļūst Itālijas kausa pusfinālā
Tīts Krapiks. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage/PA Images/Scanpix

Itālijas kausa futbolā noslēdzošajā ceturtdaļfināla spēlē patreizējā kausa īpašniece "Napoli" ar rezultātu 4:2 pārspēja "Spezia". Pamatus uzvarai Neapoles vienība ielika jau 1. puslaikā, kuru uzvarēja ar rezultātu 4:0. "Spezia" komandas vārtos šajā spēlē bija lietuviešu vārtsargs Tīts Krapiks.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē "Serie A" ietvaros "Spezia" izbraukumā negaidīti pārspēja "Napoli" komandu ar rezultātu 2:1, taču šī vakara spēlē Neapoles klubs revanšējās saviem pretiniekiem. Mača sākumā pēc "Napoli" izpildītas standartsituācijas mazliet nepaveicās "Spezia" futbolistiem - bumba pēc rikošeta trāpīja pa vārtu pārlikni, un mājnieki spēja izmantot pretinieku apjukumu - bumba tika nogādāta vārtu priekšā brīvajam Kulibali, kurš raidīja bumbu vārtos - 1:0.

Pēc ielaistajiem vārtiem neilgu brīdi aktivizējās "Spezia", taču ātri vien lielāku bumbas kontroli atkal ieguva "Napoli". Drīz vien Neapoles klubs guva arī otros vārtus - pēc komandas biedra teicamas garās piespēles meksikāņu uzbrucējs Lozano izrāvās izgājienā pret Krapiku, un meistarīgi raidīja bumbu vārtos, panākdams 2:0. Mača 27. minūtē "Napoli" aizsargs Manolass pēc stūra sitiena raidīja bumbu pāri vārtiem. Nedaudz vēlāk, mača 30. minūtē, Napoli guva arī trešos vārtus - Politano labi ierāvās pretinieku soda laukumā, Zielinskis izdarīja savlaicīgu piespēli, un lietuviešu vārtsargs izgājienā pret Politano bija bezspēcīgs - 3:0.

40. minūtē Insinje veica lielisku reidu, atdeva piespēli uz labo malu, un vārtus guva Mario Rui, kurš panāca graujošo 4:0. Ar šādu rezultātu arī noslēdzās 1. puslaiks. Krapikam 1. puslaikā klājās īpaši smagi - "Napoli" vārtu rāmī raidīja astoņus sitienus, un ar pusi no tiem "Spezia" vārtsargs netika galā.

Jāatzīst, ka lietuviešu vārtsargs nebija vainojams zaudētajos vārtos, un lielākā daļa atbildības ir jāuzņemas "Spezia" laukuma spēlētājiem, kuri atļāva "Napoli" futbolistiem radīt lieliskus vārtu gūšanas momentus. Protams, četri iesistie vārti lielā mērā bija arī Neapoles kluba spēlētāju parādītās meistarības nopelns. Mača 2. puslaikā krietni lielāks pārsvars bumbas kontrolē bija "Spezia" futbolistiem, kuri spēja to izmantot lietderīgi un guva divus vārtus, tādējādi izvairoties no sagrāves. Spēles galarezultāts - "Napoli" uzvara ar rezultātu 4:2.

Izcīnītā uzvara ļāva "Napoli" iekļūt Itālijas kausa pusfinālā, kurā komanda spēkosies pret Bergamo "Atalanta". Otrajā pusfinālā savā starpā tiksies Turīnas "Juventus" un Milānas "Inter". Uzvarētāji pusfinālā tiks noskaidroti divu spēļu summā, un pirmais mačs abos dueļos tiks aizvadīts jau nākamnedēļ.

Ceturtdaļfināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Inter – Milan2:1 (0:1)Lukaku 71'(11m) Ēriksens 90'+7 - Ibrahīmovičs 31'
Atalanta – Lazio3:2 (2:2)Djimsiti 7' Malinovskis 37' Mirančuks 58'- Muriči 17' Aserbi 34'
Juventus – SPAL (II)4:0 (2:0)Morata 16'(11m) Frabotta 33' Kuluševskis 79' Kjēza 90+4'
Napoli - Spezia4:2 (4:0)Kulibali 5' Losano 20' Politano 30' Elmass 40' - Gjasi 70' Akampora 73'

Pusfināli

NapoliAtalanta
JuventusInter