Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Zemans otro reizi sezonā aiziet no "Cagliari" trenera amata

Andrejs Siliņš

Zemans otro reizi sezonā aiziet no "Cagliari" trenera amata
Zdeneks Zemans
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas futbola čempionāta A sērijas kluba "Cagliari Calcio" vadība palikusi bez komandas galvenā trenera Zdeneka Zemana, kurš atkāpies no amata pēc zaudējuma "Napoli" ar 0:3. Zemans otro reizi sezonā pametis šo amatu.

"Cagliari" komanda sezonu sāka Zemana vadībā, taču ziemas pārtraukumā slikto rezultātu dēļ klubs nolēma šķirties no Čehijā dzimušā speciālista. Komandas vadību pārņēma Džanfranko Zola, kuram gan pēc nepilnu trīs mēnešu darba tika pateikts paldies. Klubs atgriezās pie Zemana, kurš pieņēma iespēju otro reizi sezonā kļūt par "Cagliari" galveno treneri.

Pēc atgriešanās Zemans sāka ar neizšķirtu (1:1) pret "Empoli", taču tad sekoja četri zaudējumi pēc kārtas. Komanda arvien atrodas izkrišanas zonā, ar 21 punktu esot 19. pozīcijā 20 komandu konkurencē. No 17. vietas, kas sezonas beigās garantēs palikšanu A sērijā, "Cagliari" šķir deviņi punkti. Vēl palikušas septiņas kārtas līdz sezonas beigām.

"Atdevu sevi visu. Ir svarīgi katram uzņemties atbildību. Atkāpjoties esmu to izdarījis," komentārā "Gazzetta dello Sport" sacīja Zemans.

67 gadus vecais Zemans par treneri strādā no 1981. gada, pārsvarā bijis pie Itālijas komandu stūrēm, bet salīdzinoši īsu brīdi vadījis arī turku "Fenerbahce" un Belgradas "Crvena Zvezda". Lielākais panākums bijis divas reizes uzvara B sērijā, pēdējā no tām ar "Pescara" 2012. gadā.

Izmantotie resursi:
Gazzetta dello Sport

     [+] [-]

, 2015-04-21 15:55, pirms 9 gadiem
Soreiz jau vins atkapas pats, atzistot ka ar so sastavu nav iespejams notureties Serie A, sini bridi komandu no izkrisanas uz Serie B vairs var glabt tikai brinums, kam sis vecais virs vairs netic.