Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

A sērija grib atsākt 13. jūnijā, valdība uzstāj uz stingrām prasībām

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

A sērija grib atsākt 13. jūnijā, valdība uzstāj uz stingrām prasībām
Foto: Massimo Pinca/Reuters/Scanpix

Itālijas A sērijas klubi pauduši gatavību 13. jūnijā atsākt sezonu, bet gala lēmumu par to būs jāpieņem valdībai, kas neplāno atkāpties no stingrām prasībām – Covid-19 konstatēšana kaut vai vienam spēlētājam 14 dienas liks atpūsties visai komandai.

Kopš 4. maija Itālijā ir atkal atļauti individuālie treniņi, bet 18. maijā atsāksies arī kolektīvās nodarbības, tāpēc spēcīgākās līgas klubi ir pārliecināti, ka apmēram pēc mēneša varētu arī atsākties A sērijas spēles. To visi čempionāta klubi apstiprināja trešdien notikušā videosanāksmē, vienojoties, ka 13. jūnijs varētu būt piemērots datums. Pēdējais vārds, protams, pieder valdībai, kas ir noskaņota ļoti stingru noteikumu ieviešanai, pretējā gadījumā par čempionāta atsākšanu nevarot būt ne runas.

Kamēr klubi ir pārliecināti, ka kāda pozitīva testa gadījumā pietiek ar saslimušā – vienalga, vai tas būtu spēlētājs, vai kāds no kluba darbiniekiem – izolēšanu, valdības nostāja ir daudz nopietnāka. Tas ir, ja kaut vienam spēlētājam tiks konstatēta saslimšana ar Covid-19, 14 dienu karantīna būs jāizcieš visai komandai. “Ja saslimst viens, karantīnā būs jāpaliek visiem. Citādāk mēs varam atgriezties pie tā, ka aizliegts būs pilnīgi viss. Ja atgriezīsies vispārīgā karantīna, nav šaubu, ka apstāsies pilnīgi viss,” savu pārliecību pauda veselības ministre Sandra Dzampa.

Līgas klubos nevalda vienprātība par šādu bargu noteikumu nepieciešamību. Piemēram, “Lazio” medicīniskā personāla vadītājs Ivo Pulčini šādu lēmumu nosauca par muļķīgu. “Ja manā komandā kāds būs saslimis, izolēšu viņu un vēlreiz testēšu visus pārējos. Ja pārējiem tests būs negatīvs, kāpēc man pret viņiem jāattiecas, kā pret slimiem? Mēs esam jukuši? Vai cilvēkiem, kas kaut ko tādu nolemj, vispār saprot, kas ir medicīna? Diemžēl viņi nevēlas klausīties mediķos, kas strādā ar futbolistiem, kas zina, kas notiek laukumā, nevis tikai sēž pie galda. Esmu par to, lai mēs sekotu Vācijas modelim, kur 15 dienu karantīna tiek noteikti vienīgi inficētajam,” mediķi citē football-italia.net.

Tikmēr Itālijas sporta ministrs Vinčenso Spadafora ir pārliecināts, ka klubi pildīs visas valdības prasības, lai cik stingras tās arī būtu: “Daži jautā, kāpēc tad netiek aizvērti lielveikali, ja viena kasiere izrādās inficēta, bet futbolā šādā gadījumā karantīnā būs jādodas visai komandai? Tāpēc, ka futbolā nav iespējams ievērot distancēšanos. Jāsaprot, ka drošība stāv pāri visam.”

Itālijas A sērijā komandas izspēlējušas 25 vai 26 mačus, bet stabilā vadībā atrodas divi klubi - “Juventus” ar 63 punktiem un “Lazio” ar 62. Trešie ar 54 punktiem ir Milānas “Inter” spēlētāji, kuri gan aizvadījuši par vienu maču mazāk.

Izmantotie resursi:
Home Page | Lega Serie A
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

     [+] [-]

, 2020-05-14 13:02, pirms 4 gadiem
Skaidrs, ka spēlēs, kur ta liksies, tikai, nedo dies, ja tiešām parādīsies kāds saslimušais... Nedomāju, ka mums ir tik striktas prasības jāizvirza, bet federācija pavērt maku testiem gan varētu.