Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Berluskoni pārdevis 48% "Milan" akciju

Oficiāli: Berluskoni pārdevis 48% "Milan" akciju
Silvio Berluskoni
Foto: AP/Scanpix

Ticis apstiprināts, ka Silvio Berluskoni pārdevis 48% Itālijas A sērijas kluba AC "Milan" akciju taizemiešu uzņēmējam Bī Taehbolam.

Šovakar jau iepriekš parādījās baumas, ka darījums starp Berluskoni un Taehbolu beidzot ir noslēgts, taizemiešu uzņēmējam kļūstot par akciju mazākuma daļas īpašnieku.

"Noslēgtā vienošanās, kas tiks detalizēti izskatīta, nodrošina, ka kontrole pār klubu paliek Silvio Berluskoni un "Fininvest" rokās, kuriem piederēs 52% akciju," teikts "Fininvest" un Taehbola kopīgi izplatītajā paziņojumā.

Darījums tiks pilnībā nokārtots tuvāko astoņu nedēļu laikā un tā vērtība tiek lēsta ap 480 miljoniem eiro, jo Berluskoni to novērtējis miljarda eiro vērtībā.

"Tas ļaus man palikt par akciju lielākās daļas īpašnieku un saglabāt kluba prezidenta amatu," norādījis Berluskoni. "Cilvēks, kurš ļoti labi pārzina Āzijas tirgu, palīdzēs attīstīt Milānas kluba zīmolu šajā reģionā."

Izmantotie resursi:
football-italia.net