Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Salā iesit divus vārtus, "Fiorentina" ieņem Turīnas "Juventus" cietoksni

Rolands Eliņš

Salā iesit divus vārtus, "Fiorentina" ieņem Turīnas "Juventus" cietoksni
Mohameds Salā
Foto: LaPresse/Scanpix

22 gadus vecā Ēģiptes uzbrucēja Mohameda Salā divi gūtie vārti palīdzēja „Fiorentina” ar 2:1 apspēlēt Turīnas „Juventus” Itālijas kausa pusfināla pirmajā spēlē un pārtraukt pretinieku gandrīz divus gadus ilgo nezaudēto spēļu sēriju savās mājās.

„Juventus” sākumsastāvā bija ieviestas pietiekami daudz izmaiņas, lai to nesauktu par pirmo sastāvu, pat par spīti Pola Pogbā iekļaušanai tajā. Rezervē bija atstāti vairāki ierastie aizsargi un Džanluidži Bufons, kā arī Karloss Tevess, kas nozīmēja, ka uzbrucēja lomā Turīnai bija viens pats Fernando Jorente.

„Juventus” gan tāpat prata uzspiest „Fiorentina” savu spēli, un pirmajās minūtēs tikai veiksme glāba viesus no vārtu zaudējuma, Vislabākā iespēja radās Arturo Vidālam, kurš izlauzās cauri „Fiorentina” aizsardzībai, taču no tuvas distances sita garām tālajam vārtu stūrim. „Fiorentina” izskatījās nedaudz lēnāka, taču Mohamads Salā 11. minūtē pierādīja, ka tas neattiecas uz viņu. Viņš no laukuma centra pameta bumbu uz priekšu, apskrēja visus Juves aizsargus un, palicis viens pret vārtsargu, trieca bumbu vārtu devītniekā.

Nokļūšana iedzinējos nozīmēja vēl lielāku Juves spiedienu, kas 24. minūtē vainagojās arJorentes vārtu guvumu, kad viņš ar galvu noslēdza centrējumu. Turpinājumā mājinieki piebremzēja, ļaujot vairākus uzbrukumus izveidot arī „Fiorentina”, taču jau pirmā puslaika izskaņā laukumā tika sūtīts A Sērijas rezultatīvākais futbolists Tevess.
Otrā puslaika sākumā „Fiorentina” iespieda pretiniekus viņu laukuma pusē, taču paši turīnieši neko īpašu nedarīja, lai no tās tiktu ārā. Vēl sliktāk, Klaudio Markizio paviršība noveda pie pārtvertas bumbas soda laukuma tuvumā, un Salā dāvanu izmantoja, vēlreiz izvirzot vadībā „Fiorentina” (2:1).

„Juventus” vēl bija daudz laika un iespēju atspēlēties, taču pietrūka uzbrucēja, kurš uzņemtos iniciatīvu, jo līdz Tevesam bumba nokļuva reti, bet Morata, Vidāls un Pereira izšķirošajos brīžos tomēr meklēja veidu, kā piespēlēt, nevis sita pa vārtiem. Savukārt „Fiorentina”, kurai Alesandro Diamanti vēl izniekoja lielisku izgājienu divi pret vienu, ar pašaizliedzīgu aizsardzību nosargāja uzvaru.

„Fiorentina” guvusi ne tikai vērā ņemamas priekšrocības kausa pusfinālā, bet arī pārtraukusi „Juventus” gandrīz divus gadus ilgo nezaudēto spēļu sēriju savās mājās. „Juventus” kopš 2013. gada aprīļa, kad piekāpās topošajai ČL uzvarētājai Minhenes „Bayern”, savā laukumā nebija zaudējusi 47 spēlēs pēc kārtas, taču šodien tās „cietoksnis” tika ieņemts.

Savukārt otrā pusfinālā vakar „Lazio” uzņēma „Napoli” un spēlēja neizšķirti 1:1. Romas komandas gan vadībā izvirzījās pirmā, kad vārtus guva Vācijas vecmeistars Miroslavs Kloze, taču otrā puslaika sākumā atbildi sniedza Manolo Gabjadīni. Atbildes spēles paredzētas aprīļa sākumā.

Itālijas kauss, pusfināls

Komandas1. spēleVārtu guvēji2. spēle
Lazio-Napoli1:1 (1:0)Kloze 33` - Gabjadīni 57`08.04
Juventus-Fiorentina1:2(1:1)Jorente 24` - Salā 11` 54`07.04

Salā noskrien Turīnas aizsardzību

     [+] [-]

, 2015-03-05 23:55, pirms 9 gadiem
Še jums dubulto kloķi no Mohameda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-03-06 00:17, pirms 9 gadiem
Zigi
a kas tu esi, lai apsaubitu so rakstnieku darbu? Vai tu maksa viniem? Vai SC ir maksas lapa? Ko vini grib to raksta.

Un es domaju, ka "Salā" ir pareizi

     [+] [-]

, 2015-03-06 00:21, pirms 9 gadiem
Maxvel (sen nebiju so profilu redzejis)

Njaa, nu japiekrit, jo Zuma, Oskars, Azpiligueta, Azārs nav pat spejusi iegut iespeju sevi pieradit.
Salā vel nav gatavs EPL, vismaz seit slikti gaaja, kamer Itālijā ir cits limenis. Jāsaka gan, ka pret lielajiem vins sevi spej pieradit, pirms kada gada pret Celsiku bombija ieksa

     [+] [-]

, 2015-03-06 07:50, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: Labi, ka notinās no tās talantu kapsētas Chelsea. Nu var atkal bombīt bankas.
kjipa kaads domaaja vai bija paarliecinaats,ka ieksh Chelsea vai jebkura EPL top kluba vinju sagaida disnejlenda!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-06 11:27, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: kjipa kaads domaaja vai bija paarliecinaats,ka ieksh Chelsea vai jebkura EPL top kluba vinju sagaida disnejlenda!!!!
Uzsvars jau uz tā, ka notinās un atkal var sākt bombīt golus!? Tikai kā viņš aizgāja(un uz cik ilga laika?) un cik un kur pirms tam bombīja? Pie tam kam no degungala Salah nocēla un vai tur būtu kaut kas krasi savādāks? Nedomāju viss! Pie tam šī pussezona iespējams būs labākā viņa karjerā! Pie tam attieksme pret īrētajiem spēlētājiem, kāda?

     [+] [-]

, 2015-03-06 12:21, pirms 9 gadiem
Prieks, ka atkal ir atradis savu komandu, kuras spēles modelis ir ļoti piemērots un var realizēt savu potenciālu. 6 vārti 7 spēlēs dažādos turnīros ir pietiekami iespaidīgi, pie tam dažās spēlēs nācis tikai uz maiņu.
Nezinu konkrēti līguma detaļas, taču šķiet ir konkrēta summa, par kuru Fio var viņu izpirkt un cerams, ka ta arī notiks.
Vispār violetie rāda lielisku spēli pēdējā laikā un, ja izdotos kvalificēties Čempionu līgai, būtu lieliski.

     [+] [-]

, 2015-03-06 13:20, pirms 9 gadiem
Kurš vairs Florencē atceras par Kvadrado.
Bet Salaham ir jāpaliek Itālijā, tas gan