Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

A sērijas čempioni ''Milan'' par 1.2 miljardiem iegādājas ''RedBird Capital Partners''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

A sērijas čempioni ''Milan'' par 1.2 miljardiem iegādājas ''RedBird Capital Partners''
''Milan'' parādē pēc titula iegūšanas. Foto: AFP/Scanpix

Šodien Itālijas A sērijas čempione ''Milan'' oficiāli paziņojusi, ka tai būs jauni īpašnieki. Par tiem kļuvusi ''RedBird Capital Partners'', kura par 1.2 miljardiem eiro klubu iegādājusies no līdzšinējiem īpašniekiem ''Elliott Advisers UK Limited''.

Itālijas A sērijas čempione ''Milan'' šodien paziņojusi, ka tai būs jauns īpašnieks. Par to kļuvusi ASV investīciju kompānija ''RedBird Capital Partners'', kura no ''Elliott Advisors UK Limited'' klubu iegādājusies par 1.2 miljardiem eiro. Iepriekšējie īpašnieki ''Milan'' klubā valdīja četrus gadus, spējot atgriezt to uz panākuma takas - šajā sezonā tā atgriezās A sērijas tronī. Paziņojumā minēts, ka ''Elliott'' paliks neliela teikšana klubā, jo tās pārstāvji joprojām atradīsies valdē.

''RedBird Capital Partners'' aktīvi darbojas sporta pasaulē un caur ieguldījumiem ''Fenway Sports Group'' tai pieder kapitāldaļas Anglijas Premjerlīgas klubā ''Liverpool'' un beisbola komandā Bostonas ''Red Sox''. Tāpat tā ir Francijas kluba ''Tolouse'' īpašniece. ''Esam pagodināti būt daļai no ''Milan'' vēstures. Esam saviļņoti, ka varēsim palīdzēt klubam atgriezties tur, kur tas pelnījis - Itālijas, Eiropas un pasaules futbola vadošajās pozīcijās. Vēlamies teikt paldies ''Elliott'' komandai par paveikto darbu pēdējo četru gadu laikā, kas ļāvis ''Milan'' atgriezt A sērijas galvgalī,'' teikts jauno īpašnieku paziņojumā.

''Kad pārņēmām ''Milan'' 2018. gadā, klubam bija nozīmīgas finanšu problēmas un viduvēji rezultāti laukumā. Mūsu plāns bija vienkāršs: izveidot finanšu stabilitāti un atgriezt ''Milan'' tur, kur tas ir pelnījis būt. Šodien varu teikt, ka šos uzdevumus esam izpildījuši,'' paziņojumā citēti līdzšinējie kluba īpašnieki.

''Milan'' šajā sezonā Itālijas A sērijā triumfēja 19. reizi, taču izdarīja to pirmo reizi kopš 2010./2011. gada sezonas. Tāpat ''Milan'' atgriezīsies UEFA Čempionu līgā. Bez 19 tituliem 16 reizes Milānas klubs A sērijā finišējis otrajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.acmilan.com/en/news/art...

  +1 [+] [-]

, 2022-06-01 16:42, pirms 2 gadiem
Cerēsim uz panākumiem arī ČL, lai tur angļu un spāņu klubi vien visu nedalītu

     [+] [-]

, 2022-06-01 17:08, pirms 2 gadiem
Viss tiek pārdots vai nu amerikāņiem, vai arābiem... laikam eiropiešiem pašiem vairs nevajag...

     [+] [-]

, 2022-06-01 18:52, pirms 2 gadiem
Bye bye milan