Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG no "Chelsea" iegādājas Aleksu, Sovs pārceļas uz Stambulu

Agris Suveizda

PSG no "Chelsea" iegādājas Aleksu, Sovs pārceļas uz Stambulu
Pēc spoža pirmā gada šosezon Musam Sovam ar vārtu gūšanu tik labi vairs nesekmējas
Foto: SIPA/Scanpix

Janvāra transfēru periods Eiropas lielajās futbola līgās strauji tuvojas beigām, un klubi arvien vairāk aktivizējas darījumu tirgū. Jaunu klubu atradis senegāliešu uzbrucējs Musa Sovs, kurš pievienojies Stambulas "Fenerbahce", savukārt otro papildinājumu janvārī ieguvis ambiciozais PSG – parīzieši iegādājās Londonas "Chelsea" aizsargu Aleksu. PSG tikmēr šķīries no uzbrucēja Mevlita Erdinča, kurš pārcēlies uz Rennu.

PSG vārds šajā transfēru periodā izskanējis ļoti bieži, tomēr skaļu darījumu nav joprojām. Vispirms PSG neizdevās parakstīt līgumu ar Deividu Bekhemu, tad pēdējā brīdī izjuka Alešandres Patu iegāde. Uz Parīzi nedosies arī Karloss Tevess – pārrunas starp PSG un Tevesu un viņa aģentu noslēgušās neveiksmīgi. Janvāra sākumā PSG galvenais treneris Karlo Ančeloti izteicās, ka vēlas komandā četrus uzbrucējus, bet tagad palicis vairs tikai ar diviem (ar Kevinu Gameiro un Gijomu Oaro) – par astoņiem miljoniem eiro "Rennes" pārdots Mevlits Erdinčs. Francijā dzimušais un augušais turku uzbrucējs, kura spēles laiks PSG rindās bija ļoti mazs, jau vasarā bija bez piecām minūtēm "Rennes" spēlētājs, taču PSG augusta pašā izskaņā atteicās no darījuma.

Priekšējā līnija gan nav vienīgā, kuru PSG vēlējās pastiprināt. Šovakar ticis prezentēts otrs papildinājums ziemas pāreju periodā, un tas ir 29 gadus vecais brazīliešu centra aizsargs Alekss (pirmais bija kreisās malas aizsargs Maksvels) . Par Aleksu, kuru savās rindās vēlējās redzēt arī QPR, PSG šķirsies no aptuveni pieciem miljoniem eiro. Ļoti iespējams, transfēru perioda pēdējās dienās PSG pievienosies trešais brazīlietis - Tjagu Mota. Brazīlijā dzimušais itāļu izcelsmes pussargs izteicis vēlmi pārcelties uz PSG, taču joprojām nav panākta vienošanās un "Inter" vēlas Itālijas izlases spēlētāju paturēt savās rindās. Kā ziņo franču prese, PSG Motam varētu piedāvāt četrarpus miljonu eiro lielu algu, bet "Inter" bez bonusiem iegūtu desmit miljonus.

Jaunu mājvietu atradis Senegālas izlases uzbrucējs Musa Sovs. Lai arī "Lille" janvāra sākumā teica, ka Sovu šosezon nepārdos, pēc tam, kad Les Dogues par astoņiem miljoniem iegādājās Nolanu Rū, tika dota zaļā gaisma arī Sova darījumam. Pats senegālietis izteicās, ka viņa sapnis un prioritāte ir spēlēt Anglijas Premjerlīgā, tomēr vismaz nākamo pusgadu viņš pavadīs Stambulas "Fenerbahce". Sovs pirms pagājušās sezonas izrādījās nevajadzīgs "Rennes", un viņš, kā brīvais aģents pievienojoties "Lille", ar 25 precīziem sitieniem jau pirmajā sezonā kļuva par Francijas čempionāta labāko bombardieri. Šosezon Sova kontā 17 mačos tikai seši gūti vārti. "Lille" par senegālieša pārdošu iegūs ap 12-13 miljoniem eiro.

Tā kā gada sākumā Līgas kausa izcīņas spēlē pret Lionas "Olympique" savainojumu guva "Lille" centra aizsargs Marko Baša, kurš atsvaidzināja pleca traumu un nevarēs spēlēt trīs mēnešus, Rudī Garsija meklēja pastiprinājumu aizsardzības līnijā. Tas arī tika atrasts 29 gadus vecā argentīnieša Mauro Seto personā. Ar Seto noslēgts pusgada īres līgums ar tiesībām pēc sezonas beigām argentīnieti iegādāties. Seto, kurš iepriekšējā vasarā pārcēlās uz Palermo, ar Francijas čempionātu jau ir labi pazīstams – argentīnietis, pārstāvot "Nantes" un "Toulouse", "Ligue 1" turnīrā aizvadījis vairāk nekā 200 maču.

Joprojām neskaidra ir Marseļas "Olympique" uzbrūkošā pussarga Lučo Gonsalesa nākotne. Pēc teicamas pirmās sezonas otrās puses, kad Lučo bija viens no galvenajiem čempionu titula kaldinātājiem, argentīnieša sniegums lielākoties licis vilties, bet "Olympique" nekādi neizdodas pussargu pārdot. Marseļas klubs par Lučo iztērēja 18+6 miljonus eiro, tādējādi argentīnietis kļuva par kluba rekordpirkumu. Tieši Gonsalesa bijusī komanda "Porto" tiek uzskatīta kā reālākā kandidāte, kurp Lučo varētu doties, ja viņš janvārī pametīs Franciju. Tiesa, "Olympique" atklājis, ka pagaidām nav saņēmis nekādu piedāvājumu.

Izmantotie resursi:
PSG.fr - Site officiel du Paris Saint-Germain
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
France Football : toute l'actualité du...

  -1 [+] [-]

, 2012-01-27 21:26, pirms 12 gadiem
Domāju Sovs Turcijā būs labs bombardieris un lieliskā papildinājums tā jau stiprajam Fenerbahce!