Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Marseille" interesējas par Beļģijas čempionāta labāko spēlētāju

Agris Suveizda

"Marseille" interesējas par Beļģijas čempionāta labāko spēlētāju
Aksels Vitsels ar balvu
Foto: AP

Francijas futbola kluba Marseļas "Olympique" galvenais treneris Eriks Gerets izteicis interesi par diviem divdesmitgadīgiem "Standard" spēlētājiem, kas debitējuši Beļģijas nacionālajā izlasē. Tie ir pussargi Aksels Vitsels un Stīvens Defūrs. Vitsels pagājušajā sezonā tika atzīts par Beļģijas čempionāta labāko spēlētāju.

Marseļas "Olympique" galvenais treneris Eriks Gerets, kurš pirms nokļūšanas Marseļā vadīja Stambulas "Galatasaray", izteicis interesi par diviem jauniem Beļģijas futbolistiem - Stīvenu Defūru un Akselu Vetselu. Abiem ir tikai 20 gadu, un viņi ir komandasbiedri Lježas "Standard" vienībā.

Beļģijas flāmu daļā dzimušais Stīvens Defūrs profesionālo futbolista karjeru uzsāka "Genk" vienībā, savukārt jau trešo sezonu aizvada "Standard Liege" komandā. Kaut arī Defūram aprīlī paliks tikai 21 gads, Beļģijas čempionātā viņš jau aizvadījis 124 spēles un guvis deviņus vārtus.

"Man patīk viņa spēles stils. Stīvens demonstrē ļoti gudru futbolu," par Defūru izteicās Gerets.

Savukār Beļģijas franciski runājošajā daļā dzimušais Vitsels, par kuru interesi izteikuši arī Anglijas Premjerlīgas grandi "Manchester United" un Londonas "Chelsea", līdz šim spēlējis tikai "Standard" klubā, kur aizvadījis 60 mačus un 11 reizes atzīmējies ar rezultatīvu sitienu. Interesanti, ka Vitsels, kurš var spēlēt gan balsta pussarga, gan labās malas pussarga pozīcijā, "Standard" vienībā debitēja 17 gadu vecumā, nomainot jau pieminēto Defūru. Iepriekšējā sezonā Vitsels tika atzīts par labāko čempionāta futbolistu un par to savā īpašumā ieguva balvu "Golden shoe" jeb zelta buci.

Gerets Akselu raksturoja šādi: "Vitsels noteikti progresēs. Uzskatu, ka viņš var kļūt par vienu no labākajiem spēlētājiem "Ligue 1" čempionātā."

Tā kā Beļģijas izlase manāmi atjauninājusi sastāvu, tajā spēlē daudzi gados jauni futbolisti, Defūru (dzimis 1988.gadā) un Vitselu (1989.gadā) ieskaitot. Stīvens izlases rindās aizvadījis 16 spēles, bet Vitsels - piecus. Abu talantīgo spēlētāju kontā pa vārtu guvumam.

Izmantotie resursi:
lequipe.fr

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-03-25 18:11, pirms 15 gadiem
Vitsels nav balsta pussargs, rādās, ka neesi viņu redzējis darbībā Vitsels ir wingers/ATM, Defūrs ir ATM, man liekas, ka Stefans skanētu pareizāk

  +1 [+] [-]

, 2009-03-25 18:14, pirms 15 gadiem
Andromeeds rakstīja: Vitsels nav balsta pussargs, rādās, ka neesi viņu redzējis darbībā Vitsels ir wingers/ATM, Defūrs ir ATM, man liekas, ka Stefans skanētu pareizāk
"Interesanti, ka Vitsels, kurš var spēlēt gan balsta pussarga, gan labās malas pussarga pozīcijā(...)"
Pamatpozīcija klubā ir malējais pussargs, bet var spēlēt arī kā balsta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-03-25 23:05, pirms 15 gadiem
nu cerams dabuus .... Franchu klubi labi straadaa ar jaunajiem .... uztaisiis par supershpiileriem ....

  -1 [+] [-]

, 2009-03-26 09:53, pirms 15 gadiem
Superīgi! Galvenais lai regulāri viņi tiek laukumā. Tādus talantus nedrīkst sabojāt. Par Axelu neko daudz neesmu dzirdējis, bet par Stīvenu ļoti daudz esmu dzirdējis. Viņš ir superīgs spēlētājs.