Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

No Francijas "Ligue 1" turpmāk izkritīs tikai divas, nevis trīs komandas

Rolands Eliņš

No Francijas "Ligue 1" turpmāk izkritīs tikai divas, nevis trīs komandas
Jānis Ikaunieks pret "Monaco"
Foto: AFP/Scanpix

Francijas Futbola līga (LFP) pieņēmusi lēmumu, ar kuru tiek mainīts klubu rotācijas princips augstākajā līgā, proti, nākamajā sezonā to atstās tikai divi, nevis trīs klubi, kas attiecīgi mazina Jāņa Ikaunika pārstāvētās "Metz" izredzes pēc gada atgriezties "Ligue 1".

LFP savu lēmumu argumentējusi ar stabilitātes sniegšanu klubu sponsoriem, proti, lai nodrošinātu, ka sniegtās investīcijas paliek augstākajā līgā. Iepriekš no 20 "Ligue 1" komandām uz pirmo līgu tika nosūtītas trīs, šosezon arī Jāņa Ikaunieka pārstāvētā "Metz", kura vienu kārtu pirms sezonas beigām ieņem priekšpēdējo vietu, bet nākamajā sezonā Francijas spēcīgākajā līgā nomainīsies tikai divi klubi, līdz ar to "Metz", lai atgrieztos "Ligue 1", vairs trešā vieta nākamajā sezonā nederēs.

Tāda pati sistēma tiks piemērota arī pēc spēka otrajā un trešajā līgā, mazinot klubu rotēšanu, taču līdz ar šo lēmumu Francijas līga kļuvusi par vienīgo "Top5" līgu Eiropā, kurā izkrīt tikai divas komandas. Vācijas Bundeslīgā arī izkrīt tikai divas komandas, tiesa, vēl viena (16. vietu ieguvusī) ir spiesta piedalīties pārspēlēs ar pirmās līgas trešo spēcīgāko komandu, kamēr Anglijā, Spānijā un Itālijā izkrīt pēdējās trīs komandas.

LFP arī mainījusi soda mēra skandalozajai "Nimes Olympique" vienībai Francijas otrās līgas, kurai iepriekš bija paredzēta automātiska nosūtīšana līgu zemāk par mēģinājumiem sarunāt spēļu rezultātus. Šis sods nu mīkstināts uz nākamās sezonas sākšanu ar astoņu punktu deficītu.

Savukārt Francijas čempione PSG drīz varētu papildināt savas rindas ar "Barcelona" aizsargu Dani Alvešu, kurš nesen atteicis arī pēdējam Katalonijas kluba piedāvājumam. Līgums ar "Barcelona" Alvešam beidzas pēc šīs sezonas, un žurnālists Džanluka di Marcio norādījis, ka PSG viņam piedāvājusi trīs gadu līgumu ar trīs miljonu eiro algu sezonā (pēc nodokļu nomaksas).

Izmantotie resursi:
Ligue 2 - Nîmes - ...
LFP.fr - Les décisions du 21 mai 2015
Dani Alves verso il PSG: i dettagli del contratto

  +2 [+] [-]

, 2015-05-22 14:44, pirms 9 gadiem
Neatbalstu!

     [+] [-]

, 2015-05-22 14:47, pirms 9 gadiem
jo grūtāk Ikaunieka Metz

  +1 [+] [-]

, 2015-05-22 16:02, pirms 9 gadiem
Par Franciju man vienalga, bet Anglijā gan šādu gājienu nevajadzētu.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-22 20:22, pirms 9 gadiem
Pandora rakstīja: Par Franciju man vienalga, bet Anglijā gan šādu gājienu nevajadzētu.
Tiesi Anglija vajadzetu, jo tur atskiriba starp Premier League un Championship ir ka diena pret nakti, ar to pasu sastavu ar ko ieguta celazime no Championship, notureties Prejera prakstiki nav iespejams. Francija gan sads gadjiens nav isti atbalstams, tur speki lidzigaki.