Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG ar pūlēm uzvar 2. līgas komandu un izvairās no trešā zaudējuma

Agris Suveizda

PSG ar pūlēm uzvar 2. līgas komandu un izvairās no trešā zaudējuma
PSG izšķirošo vārtu autori Žans Kristofs Baebeks un Seržs Orjē
Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējā Francijas Līgas kausa sargātāja PSG negaidīti smagā cīņā apspēlēja pēc spēka otrās līgas komandu un iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā (3:1). Dramatiskā cīņā nākamo kārtu sasniedza arī "Monaco" un "Lille", kas pendelēs pieveica Lionas "Olympique" un "Bordeaux".

PSG galvenais treneris Lorāns Blāns salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli Gengānā (0:1) pamatsastāvā veica astoņas izmaiņas, ļaujot atpūsties virknei līderu. Neskatoties uz to, ka pretī stājās "Ligue 2" vidusdaļas komanda "Ajaccio", parīzieši jau pirmā puslaika vidū nokļuva iedzinēju lomā, kas diskutablu 11 metru soda sitienu (pārkāpums, visticamāk, bija ārpus soda laukuma) realizēja Žoans Kavalī (0:1).

Pirmajā puslaikā Francijas čempioni varēja ielaist arī otros vārtus, taču otrajā puslaikā parīzieši saņēmās un prata lauzt spēles gaitu. Vispirms 55. minūtē Lukašs Moura izveda Edinsonu Kavani viens pret vienu ar vārtsargu (1:1), bet 80. minūtē Seržs Orjē pēc stūra sitiena izrāva komandai uzvaru (2:1). Pēc četrām minūtēm pretuzbrukumā pēc Mouras piespēles uz tukšiem vārtiem treknu punktu pielika Žans Kristofs Baebeks – 3:1. PSG svinēja laimīgu uzvaru un izvairījās no trešā zaudējuma sešu dienu laikā.

Toties no turnīra izstājās pagājušās sezonas fināliste Lionas "Olympique", kas abpusēji nerealizētiem momentiem bagātā spēlē piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret "Monaco". Lionieši uzbruka daudz vairāk un otrā puslaika kompensācijas laikā gandrīz izrāva uzvaru, taču Samuels Umtitī no dažu metru attāluma netrāpīja tukšos vārtos.

Pagarinājuma pašā sākumā jau lielisku iespēju izšķērdēja "Monaco" – Janiks Fereira-Karrasko nerealizēja paša nopelnītu pendeli. Tomēr jau nākamajā pretuzbrukumā beļģis reabilitējās un trāpīja tuvajā stūrī (1:0). Lionieši spēja atspēlēties, 107. minūtē Aleksandram Lakazetam noslēdzot Joana Gurkufa izveidotu momentu (1:1).

Pendelēs "Monaco" kļūdījās jau pirmajā sērijā, kad netrāpīja bijušais lioniešu pussargs Žeremijs Tulalāns, tomēr ceturtajā sērijā ar neveiksmi atbildēja Bakarī Konē, kurš trieca bumbu pāri mērķim. Visbeidzot sestajā sērijā Mārtens Stēkelenburgs atvairīja Žordāna Ferrī sitienu un ieveda "Monaco" 1/4 finālā. Vēl garāka pendeļu sērija bija Lillē, kur mājinieki uzvarēja tikai devītajā sērijā – 1:1 un 6:5.

Coupe de la Ligue, 1/8 fināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Bastia - Caen3:2 pag.Žilē 42' Konē 59' Mokulū 102' – Privā 12' Saēzs 72'
Nantes - Metz4:2 pag.Viskarrondo 71' Gakpē 83'(11m) Odels 92' Bangura 118' – Falkons 60' Dukurē 62'
Lorient - St.-Etienne0:1 (0:0)Amumā 48'
Rennes – Creteil (2)1:0 (0:0)Armāns 69'
Ajaccio (2) – PSG1:3 (1:0)Kavalī 27'(11m) – Kavani 55' Orjē 80' Baebeks 84'
Arles Avignon (2)-Guingamp0:2 (0:1)Mandans 13' Bovū 68'
Lille – Bordeaux1:1 pen.Frajs 30' – Marianu 17'
Lyon - Monaco1:1 pen.Lakazets 107' – Fereira-Karrasko 97'

"Lille" un "Monaco" uzvarēja pēcspēles sitienu sērijā

Izmantotie resursi:
Ligue1.com - French Football League - Ligue 1,...