Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Marseļas "Olympique" turpina karu ar tiesnešiem, Blāns boikotē žurnālistu

Agris Suveizda

Marseļas "Olympique" turpina karu ar tiesnešiem, Blāns boikotē žurnālistu
Romēns Alesandrinī: "Tiesnesis teica, ka nedeva pendeli, jo es esot paslīdējis"
Foto: AFP/Scanpix

Marseļas "Olympique" vakar piedzīvoja zaudējumu Bordo (0:1), turnīra tabulā noslīdot uz ceturto vietu. Gan spēlētāji, gan klubs izrādīja milzu neapmierinātību ar tiesnešiem, kas, viņuprāt, kļūdaini nepiesprieda pat divus 11 metru soda sitienus.

Publisku kritiku tiesnešiem izsakot gan vairākiem spēlētājiem, gan kluba prezidentam Vensānam Labrunam, Marseļas "Olympique" pēc mača ar to vis nerimās. Kluba mājaslapā tika publicēts video, kurā vienkopus parādītas desmit epizodes no šīs sezonas, kurās, viņuprāt, tiesneši ļoti svarīgos lēmumos kļūdījušies par sliktu Marseļai.

Tajā redzamas gan nepiespriestas pendeles, tostarp divas no vakardienas spēles, kā arī neieskaitīti vārti otrā apļa mačā pret Lionas "Olympique" (0:0). Jau ziņojām, ka viens no Marseļas līderiem Dimitrī Pajets nule saņēma divu spēļu diskvalifikāciju par tiesnešu zākāšanu. "Olympique" vadība joprojām ir neapmierināta ar piespriesto diskvalifikāciju, uzskatot, ka tā ir netaisnīga un iedota tikai un vienīgi mediju spiediena rezultātā. Marseļa jau ir iesniegusi oficiālu apelāciju.

Gan Marseļas "Olympique", gan PSG pēc nesenajām Pajeta un Zlatana Ibrahimoviča diskvalifikācijām līdz sezonas beigām izsludināja boikotu "Canal+" žurnālistiem, un jau sestdien bija pirmā epizode, kurā boikots tika pielietots arī realitātē. Pēc triumfa Līgas kausa finālā PSG galvenais treneris Lorāns Blāns preses konferencē neatbildēja uz "Canal+" žurnālista jautājumu.

Starp citu, arī šajā mačā neiztika bez tiesāšanas apspriešanas. "Bastia" galvenais treneris pēc sakāves ar 0:4 maču nosauca par absolūtu skandālu. "Bastia" jau pašā spēles sākumā saņēma dubultsodu – Sebastjēns Skilači 20. minūtē tika noraidīts, bet Zlatans Ibrahimovičs no 11 metru atzīmes panāca 1:0 un ielika pamatus graujošai uzvarai.

Atgriežoties pie Marseļas "Olympique", klubs svētdien amizantā veidā izraisīja lielu ažiotāžu sociālajos tīklos. Tajos parādījās kāds video fragments, kurā redzams, kā "Olympique" īpašniece Margarita Luī-Dreifusa vienkārši pagāja garām un šķietami ignorēja vienu no komandas dārgākajiem pirkumiem Floriānu Tovēnu, kurš vēlējās īpašniecei paspiest roku. Tas gan izrādījās tikai pārpratums – Luī-Dreifusa pussargu neesot pamanījusi un vēlāk gan abi smaidīgi sasveicinājās.

Desmit tiesnešu lēmumi

Blāns boikotē "Canal+" žurnālistu


Luī-Dreifusa nepamana Tovēnu

Izmantotie resursi:
OM.net - Site officiel de l'Olympique de Marseille
L'ÉQUIPE - L'actualité du sport en continu.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-13 22:50, pirms 9 gadiem
pisec būs tiesnešiem,, kāds atrausies kārtīgi

  +2 [+] [-]

, 2015-04-13 23:09, pirms 9 gadiem
lielākā daļa no epizodēm .. viennozīmīgas tiesnešu kļūdas!

     [+] [-]

, 2015-04-14 00:06, pirms 9 gadiem
Par ko gan futbols kļūst...

     [+] [-]

, 2015-04-14 14:12, pirms 9 gadiem
Francijas federācija tiesnešus ir padarījuši par svētajām govīm, kuru kļūdas neeksistē un, ja kāds uz tām norāda, tad dabū lielus sodus. Lai arī neatbalstu tiesnešu zākāšanu par katru sīkumu, tomēr federācijām (ne tikai Francijā) ir jāsaprot, ka arī tiesneši par vāju sniegumu ir jāsoda un soda mēriem ir jābūt publiski pieejamiem. Ja tiesnesis pēc sliktas spēles tiks aizsūtīts mēnesi tiesāt amatierus, tad daudzas karstas galvas nomierināsies, jo apzināsies, ka cilvēks savas sankcijas ir saņēmis.