Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas klubi pastiprina uzbrukumu

Agris Suveizda

Francijas klubi pastiprina uzbrukumu
Vai Henriks Larsons teiks "jā" Marseļai?
Foto: Digitale

Jau piekto dienu ir atvēries transfēru logs. Šajā laikā visaktīvāk darbojušies Francijas mazie klubi, kas iegādājušies uzbrucējus. Savukārt futbola grandi "Lyon" un Marseļas "Olympique" pagaidām vēl nogaida. Laika gan vēl ir pietiekami daudz.

Janvārī atvērto transfēru logu parasti Francijas komandas izmanto savainojumu dēļ radušos robu vai vājo vietu aizpildīšanai. Kaut arī decembrī tika daudz un dikti baumots, pirmajās piecās dienās neviens no potenciālajiem nozīmīgajiem darījumiem vēl nav realizējies. Taču priekšā vēl ir viss janvāris. Tikmēr aktīvāk jaunajā gadā darījumu tirgū bijušas "Ligue 1" otrā ešelona komandas, diezgan ievērojami pastiprinot uzbrukumu.

Obertāns pievienojas "Lorient"

No notikušajiem darījumiem visnozīmīgākā bija "Bordeaux" talantīgā uzbrucēja Gabriela Obertāna izīrēšana devītajā vietā esošajai "Lorient". Par 19 gadus veco uzbrucēju, kurš, protams, pagaidām klubā atrodās pieredzējušo komandas biedru ēnā, interesējās daudzi "Ligue 1" klubi, piemēram, "Lille", "Lorient", Grenoble" u.c. Neklātienes cīņā uzvarēja Kristiana Gurkufa vadītā "Lorient", kam papildinājums Obertāna personā varētu būtiski pastiprināt spēli uzbrukumā.

"Nancy" un "Sochaux" pievienojas izlašnieki

Pagaidām priekšpēdējā vietā esošais "Sochaux" papildinājies ar diviem 25 gadus veciem nacionālo izlašu spēlētājiem. Uzbrukuma līniju pastiprinājis Čehijas izlases uzbrucējs Vaclavs Sverkošs, kurš pirms tam priecēja Čehijas kluba Ostravas "Banik" līdzjutējus. Savukārt otrs papildinājums ir Šveicē dzimušais Tunisijas izlases aizsargs Jasine Mikari, kurš pirms tam spēlēja "Grasshoppers" vienībā. Bet 28 gadus vecais Islandes izlases uzbrucējs Veigars Pals Gunarsons pievienojies "Nancy" komandai. Gunarsons iepriekšējā kluba norvēģu "Stabaek" rindās 148 spēlēs guva 80 vārtus. Ar uzbrucēju papildinājusies arī pēdējās vietas īpašniece "Valenciennes", kas iegādājusies 33 gadus veco francūzi Žanu Klodu Darševilu, kurš iepriekš spēlēja Glāzgovas "Rangers".

Kur spēlēs Savidāns?

Francijas tirgū vispieprasītākā prece neapšaubāmi ir "Caen" uzbrucējs Stīvs Savidāns, kurš ar savu sniegumu izpelnījās uzaicinājumu arī uz Francijas izlasi. Par Savidāna pakalpojumiem visai nopietni interesējās Marseļas "Olympique" un arī "Lyon", tāpat 30 gadus vecais uzbrucējs bija iepaticies skautiem no Anglijas Premjerlīgas klubiem. Tomēr pašlaik vēl ir miglā tīts, vai Savidāns janvārī aizies no "Caen". Vasarā gan klubam viņu noturēt būs visai grūti. Tāpat izskanējuši vairāki varianti par "Toulouse" uzbrukuma līdera Andrē Pjēra Žinjaka došanus uz Angliju, taču "Toulouse" vadība izteicās, ka darīs jebko, lai līderi pašlaik noturētu.

"Marseille" prioritāte ir Larsons

Marseļas "Olympique" vitāli nepieciešams pastiprinājums uzbrukumā. Neviens nešaubās, ka tāds arī tiks atrasts, taču ir divi būtiski jautājumi - kad un kas? Komandas galvenais treneris Eriks Gerets izteicies, ka viņš galvenokārt apsverot divus variantus. Kā prioritāti viņš uzskata zviedru futbola leģendu Henriku Larsonu. Tāpat Gerets intervijā izteicies, ka vēlas atrast uzbrucēju jau līdz šajā nedēļas nogalē paredzētajam mačam pret "Auxerre". Savukārt "Marseille" pametis centra aizsargs Elamins Erbatē, kurš pievienojies AAE klubam "Al Wahda"

"Lyon" domā par tagadni un nākotni

Francijas septiņkārtējos čempionus Lionas "Olympique" šajā sezonā piemeklējušas lielas problēmas aizsardzības līnijā, jo reti kad bijusi tāda situācija, kad veseli un spēlētgatavi būtu kaut pieci aizsargi, jaunos Gasamu un Kolodziečaku ieskaitot. Galvenais treneris Klods Puels izteicās, ka janvārī tiks meklēts pastiprinājums šajā līnijā, tomēr viens no reālākajiem variantiem - franču "Sunderland" aizsargs Paskāls Šimbonda -, šķiet, ir atkritis. Savukārt jau vairāk nekā pusotru gadu ik pa laikam uzbrucējs Freds izsakās, ka vēloties pamest vienību un doties atpakaļ uz Brazīliju. Acīmredzot brazīlietis "Lyon" pametīs pēc līguma termiņa beigām sezonas izskaņā. Savukārt "Lyon" jau šobrīd apsver potenciālos pirkumus vasarā. Itālijas presē izskanējušas baumas, ka Francijas čempioniem varētu pievienoties uzbrucējs Alberto Džilardīno (kā Freda aizstājējs) un "Roma" pussargs Simone Perota (ja prom dosies "Lyon" motors Žuninjo).

Izmantotie resursi:
frenchleague.com
lequipe.fr

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-01-05 21:12, pirms 15 gadiem
Rommels rakstīja: Kur tad Žuninjo ies?
Baumas,bet tomēr. Kaut kā gan neticās,ka viņš kaut kur ietu projām (vismaz ne uz citu Eiropas komandu). Kluba leģenda galu galā. Jebkurā gadījumā ilgi viņš vairs nespēlēs,jo traumas nomoka. Jāmeklē aizstājējs viņam. Kaut kā pašlaik nevaru iedomāties Lionu bez Žuninjo.

  -2 [+] [-]

, 2009-01-05 21:21, pirms 15 gadiem
Zuninjo ir visa Lyona... bet iespējams viņs atgriezīsies Brazīlija. kā jau brazīlis. proti arī līmenis jānomet, jo tiesām traumas nāk viena pēc otras. neatkarīgi no vecuma viņs ir lielisks, bet traumas var liegt viņam spēlēt augstākajā līmenī.
lai nu kā arī man interesē visvairāk Savidāns.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-05 21:31, pirms 15 gadiem
Njaa, Erbate kaa atnaaca, taa neko dizu neparaadiija un aizgaaja... Rodriguez veel tagad atpakalj ir, tad vispaar pie speeleesanas netiktu...

  +1 [+] [-]

, 2009-01-05 21:48, pirms 15 gadiem
bus Larsons bus interesanti....

  +1 [+] [-]

, 2009-01-05 21:52, pirms 15 gadiem
Sverkošs no EČ palika atmiņa, un visai labi!
Sochaux labs pirkums, bet OM izdosies labāks!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-05 21:59, pirms 15 gadiem
suvass rakstīja: Baumas,bet tomēr. Kaut kā gan neticās,ka viņš kaut kur ietu projām (vismaz ne uz citu Eiropas komandu). Kluba leģenda galu galā. Jebkurā gadījumā ilgi viņš vairs nespēlēs,jo traumas nomoka. Jāmeklē aizstājējs viņam. Kaut kā pašlaik nevaru iedomāties Lionu bez Žuninjo.
tas fakts..lijona nav iedomaajama bez vinja...pa to esmu vairaakaart paarliecijaajies

  +1 [+] [-]

, 2009-01-05 22:38, pirms 15 gadiem
Beidzot Sverkoš tiek novērtēts

  -1 [+] [-]

, 2009-01-05 22:55, pirms 15 gadiem
Larsons Zviedrijā florbolā, augstākajā līgā piedalījās 1 spēlē! Šaubos vai viņam futbols vēl ir vajadzīgs!

     [+] [-]

, 2009-01-05 23:31, pirms 15 gadiem
Nancy un Sochaux tiešām labi pirkumi. Gunarsons dzirdēts, EURO 2008 atklāšanas vārtu autors Ostrovas Maradona Sverkošs. Nav slikti. Francūži domā, ko dara.

Piekrītu, ka Lyon vajag kādu spēcīgu defu.