Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Saņols: "Afrikāņi ir lēti un cīnās, taču futbolā vajag arī inteliģenci un disciplīnu"

Agris Suveizda

Saņols: "Afrikāņi ir lēti un cīnās, taču futbolā vajag arī inteliģenci un disciplīnu"
Villijs Saņols
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola kluba "Bordeaux" galvenais treneris Villijs Saņols intervijā Sud-Ouest pauda neapmierinātību ar to, ka sezonas vidū notiekošās Āfrikas Nāciju kausa izcīņas dēļ komanda zaudē ļoti daudz spēlētāju. Tāpat Saņols norādīja uz afrikāņu spēlētāju vājajām vietām – tehnikas, inteliģences un disciplīnas trūkumu.

"Tik ilgi, kamēr būšu "Bordeaux" galvenais treneris, mūsu komandai turpmāk pievienosies daudz mazāk afrikāņu spēlētāju," sacīja Villijs Saņols. "Nevēlos nokļūt situācijā, kad 12 spēlētāji ik pēc diviem gadiem pazudīs uz diviem mēnešiem."

"Tipiska afrikāņu spēlētāja priekšrocība ir tā, ka viņš nav dārgs un viņš ir gatavs cīnīties," Saņols turpināja. "Taču futbols ir kas vairāk. Futbolā svarīga ir arī tehnika, inteliģence, disciplīna. Futbolā ir vajadzīgs viss. Piemēram, ziemeļniekiem ir ļoti laba mentalitāte."

"Futbola komandā ir kā dzīvē, kā Francijā – tas ir mikslis. Mums ir aizsargi, uzbrucēji, pussargi, ātri, lieli, mazi, tehniski," Saņols noslēdza. Pēdējā Francijas čempionāta spēlē, kurā ar rezultātu 2:1 tika uzvarēta "Toulouse", "Bordeaux" sastāvā laukumā izgāja trīs Āfrikas futbolisti – Abdū Traorē un Šeiks Diabatē no Mali izlases, kā arī Tunisijas izlases pussargs Vahbi Hazrī.

Nākamā Āfrikas Nāciju kausa izcīņa norisināsies nākamā gada sākumā – no 17. janvāra līdz astotajam februārim. Finālturnīram jau ir kvalificējušās trīs no 16 vienībām – neskaitot mājinieci Maroku, ceļazīmi ir garantējusi arī Alžīrija un Kaboverde. Atlikušās komandas tiks noskaidrotas atlases cikla pēdējās divās spēļu kārtās, kas notiks šomēnes.

Saņols galvenā trenera karjeru sāka Francijas U21 izlasē, bet pēc iepriekšējās sezonas beigām pieņēma piedāvājumu strādāt ar "Bordeaux". 37 gadus vecā trenera vadītā komanda teicami sāka čempionātu, vairākas kārtas atrodoties pirmajā vietā un ilgāku laiku turoties arī labāko trijniekā, bet pēc 12 kārtām "Bordeaux" ar 21 punktu turnīra tabulā ieņem ceturto pozīciju.

Izmantotie resursi:
Sagnol veut moins de joueurs africains - Goal.com

 +13 [+] [-]

, 2014-11-04 15:22, pirms 9 gadiem
Tas nav rasisms, ja runā patiesību.
Slēpts komentārs: C.Ronaldo#7

  +7 [+] [-]

, 2014-11-04 15:51, pirms 9 gadiem
C.Ronaldo#7 rakstīja: Tas ir sarkasms?
Tā ir patiesība, ko ievērojis treneris savā praksē. Kāpēc uzreiz rasisms?

  +2 [+] [-]

, 2014-11-04 16:31, pirms 9 gadiem
tūlīt uzliks sodu un padzīs, stulbie liberālisti. vīrs runā, kā ir

  +2 [+] [-]

, 2014-11-04 16:52, pirms 9 gadiem
zinot Francijas federāciju nebrīnīšos, ja viņš par šiem izteikumiem dabūs pāris spēļu diskvalifikāciju un naudas sodu. Kaut gan saka patiesību un nav ne tuvu vienīgais, kas tā uzskata.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-04 17:30, pirms 9 gadiem
Kāds te rasisms?! Te jau iet runa par Āfrikas valstu pārstāvjiem, ne visiem melnajiem. Un tas, ka viņi brauc uz savu izlašu mačiem, kā arī tas, ka daudziem trūkst inteliģences un disciplīnas, arī ir sen zināms. Katram savas priekšrocības un trūkumi, treneris nosauc gan tos, gan tos. Ja kāds te saskata rasisma izpausmes, tad viņam derētu doties uz pārbaudi pie psihiatra!

  +1 [+] [-]

, 2014-11-04 17:44, pirms 9 gadiem
denebs rakstīja: Kāds te rasisms?! Te jau iet runa par Āfrikas valstu pārstāvjiem, ne visiem melnajiem. Un tas, ka viņi brauc uz savu izlašu mačiem, kā arī tas, ka daudziem trūkst inteliģences un disciplīnas, arī ir sen zināms. Katram savas priekšrocības un trūkumi, treneris nosauc gan tos, gan tos. Ja kāds te saskata rasisma izpausmes, tad viņam derētu doties uz pārbaudi pie psihiatra!
Nu, pēc Eiropas basketbola čempionāta fināla, kurā Francija apspēlēja Lietuvu, arī virsraksts "Āfrika uzvar Eiropu" tika ierindots pie politnekorektajiem...

  -2 [+] [-]

, 2014-11-04 17:54, pirms 9 gadiem
Nav jau teikts ka tie ir nēģeri, tātad par rasismu lieki runāt.

  -2 [+] [-]

, 2014-11-04 18:39, pirms 9 gadiem
Sanjols nav bijis pasaules chempiona godaa.

     [+] [-]

, 2014-11-04 19:02, pirms 9 gadiem
Kapec ja pasaka ka afrikani ir slikti speletaji tad visi baigi sak cepties par rasizmu? Ja pasaka kaut ko sliktu par balto,tas tiek pienemts ka norma? Kas viniem prieksrocibas kaut kadas? Vai rasisms ir tikai kad abizo tumsnejus cilvekus? Murgs

  -2 [+] [-]

, 2014-11-04 19:03, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Sanjols nav bijis pasaules chempiona godaa.
Pareizi, Konfederāciju kauss bija pirmais viņa lielais turnīrs. Paldies.

     [+] [-]

, 2014-11-04 21:13, pirms 9 gadiem
Pārsvarā, protams, viņam ir taisnība, bet ir izņēmumi - Drogbā, Etoo, brāļi Turē (kaut gan ar vecāko brāli varētu pastrīdēties par inteliģenci), arī Kalū un tas pats Obi Mikels ir lāga zēni.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-05 00:47, pirms 9 gadiem
tik jautaajums,kaapeec,ja runaa par aafrikaanjiem,visi iedomaajas tikai melnaadainos,Aafrikaa dziivo pietiekami daudz arii balto,kas uzskata to par savu dzimteni

     [+] [-]

, 2014-11-18 21:17, pirms 9 gadiem
Rasisms nav, ja jau nepiemin konkrēti ādas krāsu. Diskriminācija gan tīrākā, un arī par to, manuprāt, var labi norauties pēc likuma punkta. Sanāk ka viņš pasaka, ka visi afrikāņu futbolisti ir primitīvi darba zirgi. Viņš visiem pārbaudīja IQ, lai šitā izteiktos? Nav diez ko gudrs solis.