Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Spozmi zaudējušās Lionas fani pēc briesmīgas vasaras strostē futbolistus

Agris Suveizda

Spozmi zaudējušās Lionas fani pēc briesmīgas vasaras strostē futbolistus
Lionas "Olympique". Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Francijas futbola grands Lionas "Olympique" sezonai gatavojās ar četriem zaudējumiem pēc kārtas un uz līdzīgas nots arī sācis sezonu, ar vienu punktu četros mačos noslīdot uz pēdējo vietu – pirmoreiz gandrīz 30 gadu laikā.

Vakar Lionas "Olympique" jau ceturtajā minūtē mājās ielaida pendeli, pirmo puslaiku pabeidza ar 0:4, beigās ar 1:4 kapitulēja PSG, un pēc spēles Lionas ultru līderis ar skaļruņa palīdzību strostēja visu komandu: "Lionas 2023./24. g. sezonas komanda, šis vēstījums ir jums. Vismaz dažiem no jums - tiem, kuriem vajadzētu būt šīs komandas līderiem. Vēstījums ir skaidrs – ja šajā komandā ir līderi, jums jābeidz klusēt. Jūs valkājat Lionas kreklu. Šo kreklu pirms jums ir valkājuši citi un slavinājuši to. Jums nav tiesību to aptraipīt," dusmīgi teica ultru līderis.

Lionas "Olympique" šosezon abās mājas spēlēs zaudējusi ar 1:4 (vēl arī pret "Montpellier"), bet divos izbraukumos tikusi pie punkta – 1:2 Strasbūrā un 0:0 Nicā. Pēc īpašnieku maiņas nonākuši sliktā finansiālā stāvoklī, lionieši starpsezonā pārdeva divus no trim spilgtākajiem akadēmijas talantiem – centra aizsargs Kastello Lukebā par 30+5 miljoniem pārcēlās uz Leipcigu, bet malējais uzbrucējs Bradlē Barkolā dažas dienas pirms spēles par 45+5 miljoniem nokļuva Parīzē un vakar tika skaļi izsvilpts.

Turpretī sastāva pastiprinājumi bija minimāli – vienīgais spēlētājs, kurš bija vērtīgāks par pieciem miljoniem, bija "Nordsjaelland" malējais uzbrucējs Ernests Nuama, kurš nopirkts par 25+5 miljoniem eiro, taču finanšu noteikumu dēļ pievienojies tranzītā caur citu jaunā īpašnieka Džona Tekstora klubu RWDM ar obligātu izpirkumu pēc īres beigām. Ļoti iespējams, vakardienas sakāve arī maksāja darbu galvenajam trenerim Lorānam Blānam, par kura atlaišanu baumoja vēl pirms sezonas sākuma.

Gadsimta sākumā septiņus titulus pēc kārtas izcīnījusī Lionas "Olympique", kas vēl pirms trim gadiem spēlēja Čempionu līgas pusfinālā, pēc izlašu pauzes sezonu turpinās ar mājas spēli pret jaunpienācēju "Le Havre". Pagājušo sezonu Liona pabeidza septītajā vietā un Eirokausiem nekvalificējās.

     [+] [-]

, 2023-09-04 20:49, pirms 8 mēnešiem
Interesants moments.Līdzjūtēji izsaka sabiedrisko "fuij !" sliktai komandas spēlei izrunājoties "aci pret aci" ar komandu.Varbūt ka tas līdzēs spēles kvalitātes uzlabosanā.Redzēs,kaut gan es par to stipri saubos.Ja,piemēram,treneris neko nevar iespaidot,tad varbūt pēc tādas tiksanās ar līdzjutējiem spēles kvalitāte nedaudz uzlabosies.
Ar piebildi-ja protams komandai ir pietiekosa meistarība un saspēle.Jo nevajag jau aizmirst,ka arī citas komandas nav tur vājas.Tā pati PSG.Viņi ir spēcīgāki un labāk spēlē par Olimpique tagadnē,tāpēc jau arī pilnīgi loģisks zāģis Lionai.
Viņi(Liona) nav vairs tik spēcīgi,kā bij agrāk.Tas arī ir tiem līdzjutējiem jāsaprot.