Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Nica nelaidīs Favru uz Dortmundi: "Sportiskie sasniegumi ir svarīgāki par naudu"

Agris Suveizda

Nica nelaidīs Favru uz Dortmundi: "Sportiskie sasniegumi ir svarīgāki par naudu"
Lisjēns Favrs
Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Francijas trešais spēcīgākais futbola klubs "Nice" savā mājaslapā paziņoja, ka šveiciešu treneris Lisjēns Favrs par spīti lielajai interesei no Dortmundes "Borussia" paliks pie komandas stūres arī nākamsezon. Iepriekš tika baumots, ka arī pats treneris noraidījis Dortmundes piedāvājumu.

"Tā kā pēc Tomasa Tuhela aiziešanas medijos pastiprinājušās runas par Dortmundes "Borussia" interesi par Lisjēnu Favru, vēlamies vienreiz un par visām reizēm publiski paust savu nostāju," teikts kluba mājaslapā. "Tas ir loģiski, ka tāda kalibra treneris pēc tik labas sezonas piesaista Eiropas lielāko klubu, kā Dortmundes "Borussia", uzmanību. Tas ir normāli, ka var parādīties šāda interese, un mēs to saprotam bez nekādām grūtībām.

Tomēr, ņemot vērā, ka jau 19. jūnijā plānota treniņu atsākšanās, klubs nevēlas piedalīties nekādās pārrunās par mūsu trenera, kuram līgums ir spēkā līdz 2019. gada jūnijam, transfēru. Kā jau mūsu kluba vadība bieži ir sacījusi, sportiskās intereses stāv pāri finansiālajai pusei. Šis lēmums ir stingrs un nelokāms. "Borussia" vadība to pilnībā uzklausīja, un arī, protams, Lisjēns Favrs, kurš to perfekti saprata un pieņēma. Tikko atvērta, šī nodaļa nu ir aizvērta. Tādēļ ar prieku paziņojam, ka treneris arī 2017./18.g. sezonā turpinās vadīt Nicas komandu."

59 gadus vecais Favrs trenera karjeru sāka dzimtajā Šveicē, bet 2007. gadā no "Zurich" pārcēlās uz Berlīnes "Hertha". Vadot "Hertha" un Menhengladbahas "Borussia", Vācijā Favrs nostrādāja astoņas sezonas, savukārt pirms gada pārcēlās uz Nicu. Debijas sezonā Francijas čempionātā Favrs aizveda "Nice" līdz bronzas godalgai, kas ir kluba augstākais sasniegums "Ligue 1" kopš sudraba 1976. gadā. Čempionu līgā "Nice" startēs kvalifikācijas trešajā kārtā, kur būs neizsētās statusā un tiksies ar kādu no šīm piecām vienībām – Kijevas "Dynamo", Amsterdamas "Ajax", Plzeņas "Viktoria", Maskavas CSKA vai "Club Brugge".

Iepriekš kā nākamais reālākais kandidāts uz Dortmundes "Borussia" galvenā trenera vietu tika minēts Amsterdamas "Ajax" vadītājs Pēters Boss, taču šodien vācu medijos cirkulējusi arī virkne citu uzvārdu.

Izmantotie resursi:
L’OGC Nice ne donnera pas suite aux sollicitations