Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Velsai, Beļģijai, Itālijai un Norvēģijai iespēja nodrošināt ceļazīmi uz Franciju

Krišs Upenieks

Velsai, Beļģijai, Itālijai un Norvēģijai iespēja nodrošināt ceļazīmi uz Franciju
Velas izlases līderes Garets Beils
Foto: PA Wire/PA Images

Latvijas futbola draugiem šajā vakarā visvairāk noteikti Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros interesēs notikumi A grupā, īpaši jau spēle Islande pret Latviju, bet interesantas un saistošas cīņas gaidāmas arī B un H grupās, kur vēl ir palikušas dažas neskaidrības.

B grupā šovakar centrālā spēle varētu būt starp Bosniju un Hercegovinu un Velsu. Abām komandām tā būs svarīga spēle - Velsa vēlas jau pirms pēdējās kārtas nodrošināt vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet bosnieši vēl cer, ka spēs iespraukties starp grupas trim labākajām komandām. Lai to paveiktu, mājiniekiem no sākuma jāuzvar pašiem, kas gan nebūs viegli, jo Velsa vēl nav zaudējusi, pie tam ielaidusi astoņās spēlēs tikai divus vārtus. Pirms gada Velsā komandas izspēlēja bezvārtu neizšķirtu.

Šķiet, ka Beļģijas vieta finālturnīrā jau ir pavisam droša, jo, lai to nodrošinātu, šovakar ir jāgūst trīs punkti, un beļģi viesosies pie grupas pastarītes Andoras, kura šajā ciklā nav izcīnījusi nevienu punktu, bet arī vārtu attiecība ir pagalam bēdīga - trīs iesisti un 30 ielaisti. Savā laukumā Beļģija pirms gada Andoru sagrāva ar nepieklājīgu 6:0, katrā no puslaikiem gūstot pa trim vārtiem, tādējādi beļģu līdzjutējiem uztraukumam pamata nav.

Trešā vieta šajā vakarā būs jāsargā Izraēlai, kurai par labu gan runā fakts, ka Bosniju un Hercegovinu šovakar sagaida smaga spēle pret līderi Velsu. Izraēlas pretiniece būs Kipra, komanda, kurai vēl pat ir teorētiskas iespējas pacīnīties par iekļūšanu ''play-off'' kārtā, proti, nonākt starp trim labākajām komandām grupā. Viesos kipriešiem gan būs sarežģīti, jo arī savā laukumā pret Izraēlu viņi piedzīvoja zaudējumu - 1:2.

B grupas tabula

VIzlaseSUNZGV:ZVP
1.Velsa85309:218
2.Beļģija852117:317
3.Izraēla841314:913
4.Bosnija un Hercegovina832312:1011
5.Kipra830512:139
6.Andora80083:300

H grupā diezgan skaidri ir iezīmējušās pirmās trīs vietas. Itālija, visticamāk, spēlē pret Azerbaidžānu šovakar nodrošinās vietu 2016. gada Eiropas čempionātā Francijā. Azerbaidžāņi grupā vēl var pacīnīties par ceturto vietu. Grupas spēlē savā laukumā Itālijai gan klājās ļoti sarežģīti, un uzvaru izdevās nodrošināt tikai 82. minūtē, bet šovakar jāspēlē Azerbaidžānā, tāpēc tik viennozīmīgi runāt šīs spēles sakarā nemaz nevar.

Mazāk šaubu nekā par Itālijas uzvaru šajā vakarā ir Norvēģijas gadījumā, kura tādā veidā arī garantēs sev vietu finālturnīrā. Norvēģiem šovakar jāspēlē pret grupas pastarīti Maltu, kura astoņos mačos iekrājusi tikai divus punktus, bet Norvēģijai jau 16. Pie tam patreiz otrajā vietā esošā izlase šovakar spēlēs savā laukumā. Pirmajā savstarpējā tikšanās reizē Norvēģija viesos uzvarēja bez problēmām - 3:0.

Teorētiskas iespējas iekļūt starp divām labākajām komandām grupā vēl ir Horvātijai, tomēr viņu galvenais uzdevums šovakar varētu būt vismaz trešās vietas garantēšana, kas būs izpildāms ar vismaz neizšķirtu spēlē pret Bulgāriju. Pirmā komandu savstarpējā spēle norisinājās Bulgārijā un toreiz ar 1:0 uzvarēja horvāti, kuri savā laukumā būs vēl izteiktāki favorīti.

H grupas tabula

VIzlaseSUNZGV:ZVP
1.Itālija853011:518
2.Norvēģija851210:816
3.Horvātija843116:514
4.Bulgārija82247:98
5.Azerbaidžāna81346:136
6.Malta80083:132

UEFA Horvātijai atņēma vienu punktu par nacisma simboliku mačā pret Itāliju

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja