Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vengers no UEFA saņem trīs spēļu diskvalifikāciju

Andrejs Siliņš

Vengers no UEFA saņem trīs spēļu diskvalifikāciju
Arsēns Vengers
Foto: AFP/Scanpix

Londonas "Arsenal" futbola kluba galvenais treneris Arsēns Vengers saņēmis Eiropas futbola asociāciju savienības (UEFA) sodu par izteikumiem pret tiesnesi pēc Čempionu līgas spēles pret "Milan", kad londonieši zaudēja iespēju spēlēt ceturtdaļfinālā.

Pirmajā spēlē viesos "Arsenal" zaudēja ar 0:4, bet mājās svinēja panākumu ar 3:0. Ar to nebija gana un divu spēļu summā nācās piedzīvot neveiksmi un izstāšanos no Čempionu līgas turnīra. Pēc otrā mača Londonā Vengers asu kritiku vērsa spēles galvenā soģa Damira Skominas virzienā, ar slovēņu tiesnesi apmainoties asiem vārdiem uzreiz pēc mača vēl laukumā. Tāpat Vengers izteica neapmierinātību arī preses konferencē, norādot, ka tiesnesis piešķīris Milānas komandai pārlieku daudz brīvsitienu.

UEFA piešķīrusi franču speciālistam 40 000 eiro lielu naudas sodu, kā arī trīs spēļu diskvalifikāciju par šiem izgājieniem. Sods noteikti nebūtu tik bargs, ja šī nebūtu jau trešā reize gada laikā, kad Vengers saņem UEFA piešķirtu sodu. Pagājušajā sezonā pēc Čempionu līgas spēles pret "Barcelona" Vengeram tika piešķirta vienas spēles diskvalifikācija, bet to treneris īsti neizcieta, jo konkrētā mača laikā tomēr deva norādījumus komandai. Par to UEFA Vengeram piešķīra vēl divu maču diskvalifikāciju. Šoreiz jau trīs spēles...

Pats Vengers gan negrasās pieņemt šādu UEFA lēmumu un gatavojas trīs tam atvēlēto dienu laikā iesniegt apelāciju. "Uzskatu, ka tiesneši UEFA sacensībās pārvērsti par neaizskaramām ikonām, ar kurām par nevar pārmīt dažus vārdus. Viss, ko viņi saprot, ir pēcspēles atskaite. Uzskatu, ka pēc 25 darba gadiem Eiropas futbolā tu drīksti veikt diskusijas ar tiesnešiem. Šo [lēmumu] ir grūti pieņemt."

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-31 01:00, pirms 12 gadiem
UEFA mani nebeidz pārsteigt,varēja vēl vēlāk iedot sodu,bet nu par Wengeru ir noteikumi un tie jāievēro,vienalga vai esi 25 gadus futbolā vai divus

  +4 [+] [-]

, 2012-03-31 13:36, pirms 12 gadiem
Šajā gadījumā piekrītu Vengeram. Tiesneši mūsdienās ir kā kaut kādas svētās govis. Tas ir nedaudz skumji.

  -2 [+] [-]

, 2012-03-31 14:17, pirms 12 gadiem
nedriikst buut taa, ka tiesneshu darbiibu peec speeles apspriest vispaar nedriikst. ok, jaabuut kaut kaadaam eetikas un pieklaajiibas normaam savos izteicienos, bet pashlaik UEFA tieshaam saak paarspiileet ar taam savaam diskvalifikaacijaam tikai par to, ka treneris izsaka savas domas.

pie tam ik pa briidim ir speeles, kad pat man, skatiitaajam pie datora ekraana, ir redzams, ka tiesnesis svilpo vienai komandai par labu, tikai taapeec ka vinji kriit pie mazaakaa kontakta un prasa sodus (neiet runa par Milan-Arsenal speeli shajaa gadiijumaa, bet vairaak par Spaanijas liigas speeleem)