Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"City" nenotur uzvaru Kopenhāgenā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"City" nenotur uzvaru Kopenhāgenā
"Kobenhavn" vārtsargs "uzdāvināja" vārtus "City"
Foto: AFP

UEFA kausa izcīņas sešpadsmitdaļfināla spēlē "Manchester City" nespēja noturēt uzvaru spēlē ar "Kobenhavn", ielaižot vārtus kompensācijas laikā - 2:2. Pēdējās minūtēs izglābās arī "Lech", kas atspēlējās pret "Udinese". Arī šī spēle noslēdzās ar rezultātu 2:2.

"Lech" pēdējās minūtēs atspēlē divu vārtu deficītu

Pozņanas "Lech" šovakar uzņēma "Udinese" futbolistus. Laikapstākļi ne tuvu nebija tie piemērotākie futbolam, jo laukums bija piesnidzis, pie tam nemitīgi turpināja snigt, kas ietekmēja piespēļu kvalitāti. Spēles sākumā abas komandas vairākkārt sita pa vārtiem, bet ar katru nākamo minūti iniciatīvu sāka pārņemt mājinieki, bet "Udinese" paļāvās uz ātrajiem pretuzbrukumiem. Ļoti aktīvs viesiem bija Paskuale, kā arī Kvaljarella. Pirmajā puslaikā nevienai no komandām vārtus gūt tā arī neizdevās.

Viss mainījās otrajā puslaikā, jau pašā tā sākumā lieliskā pozīcijā nonāca Kvaljarela, bet saminkstinājās un vārtsargs briesmas likvidēja. Pēc pāris minūtēm "Udinese" ieguva iespēju izpildīt patālu soda sitienu. D'Agostino nolēma centrēt bumbu soda laukumā, kur pozicionāli kļūdījās "Lech" aizsargi, ļaujot Kvaljarellam sist ar galvu pilnīgi netraucēti. Itālis šādu iespēju garām nepalaida un ieraidīja bumbu pašā vārtu stūrī. Gūtie vārti iedvesmoja viesus, kuri turpināja aktīvi uzbrukt, jau pēc pāris minūtēm izmantojot vēl vienu aizsargu kļūdu – viesu uzbrucēja sitienu no asa leņķa poļu vārtsargs atvairīja, bet pie atlēkušās bumbas pirmais tika "Lech" aizsargs, kurš to ieraidīja savos vārtos... Šoreiz "Lech" neļāva turpināt "Udinese" uzbrukt un paši sāka pamazām pārņemt iniciatīvu. Ar katru nākamo minūti mājinieki uzbruka arvien bīstamāk. Mājinieki izspēlēja lielisku kombināciju pēc kuras Stiličs izrāvās vienatnē pret Samiru Handanoviču, taču trāpīja pa vārtu stabu, pirmais pie bumbas tika cits poļu kluba futbolists, taču viņš trieca bumbu pa vārtu pārliktni, arī šoreiz pie bumbas pirmais tika polis, bet uzsita virsū vārtsargam. Lieliska iespēja pielikt punktu šai spēlei bija Aleksim Sančesam, kurš 77. minūtē no vārtu priekšas uzsita tieši virsū vārtsargam. Par izšķērdēto iespēju drīz vien viesi bija spiesti samaksāt, kad pēc Stiliča centrējuma gar vārtiem bumbu vārtos ievirzīja Renhifo. Vēl pēc brīža "Lech" varēja gūt vēl vienus vārtus, bet izcils vārtos bija Handanovičs. Milzīgais mājinieku spiediens deva rezultātu 84. minūtē, kad Arboleda pēc stūra sitiena izpildes palika pilnīgi nepiesegts un skaisti raidīja bumbu vārtos ar galvu. "Lech" turpināja spiest, taču savas iespējas neizmantoja – 2:2. Jāsaka, ka pēdējās spēles 30 minūtēs "Udinese" reti kad ar bumbu šķērsoja laukuma centra līniju.

Kristiansens uzdāvina "City" vārtus, bet "City" pārsvaru nenotur

Jau no spēles pirmajām minūtēm abas komandas spēlēja mazliet piesardzīgi, bet mazliet vairāk bumbu kontrolēja mājinieki. Bija gan jūtams, ka "City" tīšām atdod iniciatīvu pretiniekam, lai varētu ar ātrām piespēlēm saraustīt pretinieku aizsardzību, kas arī izdevās vairākkārt. Labā sitiena pozīcijā nokļuva Raits-Filips, bet uzsita tieši virsū vārtsargam. Šādas tādas iespējas bija arī dāņiem, bet viņi spēlēja pārāka primitīvi un arī sita ļoti neveiksmīgi. Vairākas elegantas piespēles partneriem atdeva Robinjo, kuras gan partneri pārsvarā neizmantoja. Spēles 29. minūtē Onua saņēma lielisku partnera piespēli, izrāvās labā sitiena pozīcijā, bet izdarīja ļoti neveiksmīgu sitienu, taču vārtsargs Kristiansens nospēlēja ļoti neveikli, izlaižot bumbu no rokām – 0:1. Ielaistie vārti "Kobenhavn" spēlētājos iedzina vēl lielāku nervozitāti, tādējādi viņi sāka kļūdīties vēl vairāk, bet "City" radušās iespējas izmantot nespēja. Pirmā puslaika kompensācijas laikā Pospeks izdarīja ļoti bīstamu sitienu uz Givena vārtiem, bet bumba lidoja mazliet garām.

Otrajā puslaikā spēle kļuva daudz skatāmāka, jo komandas sāka uzbrukt arvien vairāk. Spēles 56. minūtē visu laiku dārgākais Dānijas klubu pirkums Ailtons pēc stūra sitiena panāca izlīdzinājumu, bet jau pēc piecām minūtēm Airlends izmantoja lielisku Raita-Filipsa centrējumu, atgūstot savai komandai vadību. Spēles 70. minūtē laukumā devās Gronkjārs, kurš ievērojami atdzīvināja "Kobenhavn" spēli, pie tam arī pats vairākkārt nonāca labās pozīcijās. Lielisku iespēju pielikt punktu šai spēlei 82. minūtē neizmantoja Robinjo, kurš izgājienā viens pret vienu nespēja pārspēt Kristiansenu. "Kobenhvn" mača beigu daļā uzbruka ļoti daudz, bet arī "City" atbildēja ar ļoti bīstamiem pretuzbrukumiem, taču spēles kompensācijas laikā izcilus vārtus ar galvu pēc precīza partnera centrējuma guva Vingārds, izraujot savai komandai neizšķirtu - 2:2.

"Shakhtar" uzvar vienmuļā spēlē

Jau no spēles pirmajām minūtēm "Tottenham" Doņeckā sāka spēlēt no aizsardzības, viegli ļaujot iniciatīvu pārņemt mājiniekiem, kuri spēlēja centīgi, bet viņiem trūka izdomas uzbrukumā. Kopumā pirmais puslaiks bija diezgan garlaicīgs, jo bīstami momenti veidojās reti. Puslaika vidū pa vārtu stabu pamanījās trāpīt Džovani, bet tas pirmajā puslaikā arī viss. Arī otrajā puslaikā Totenhemas futbolisti īpaši necentās gūt kādus vārtus, bet aizsargājās ļoti pārliecinoši. Ar katru minūti spēle kļuva arvien vienmuļāka, jo ar bumbu bija praktiski tikai mājinieki, bet vārtiem viņi pietuvojās reti. Lielisku maiņu 78. minūtē veica Lučesku, kurš laukumā izlaida Jevgeņiju Seļezņovu, kurš uzreiz, apsteidzot Gomezu, ar galvu ieradīja bumbu viesu vārtos. Neskatoties uz ielaistajiem vārtiem, Totenhema joprojām nemaz nedomāja par uzbrukumu, pat nemēģinot presingot "Shakhtar" futbolistus, kuri ļoti mierīgi saspēlējās laukuma vidusdaļā. Pamazām savus spēlētājus sāka izsvilpt pat mājinieku līdzjutēji, bet tad lielisku sologājienu nodemonstrēja Žadsons, kurš vairākas reizes nopauzēja, bet tad ar lielisku sitienu tālajā vārtu stūrī otro reizi pārspēja Gomezu – 2:0. "Shakhtar" izcīnīja uzvaru, kas viņus krietni pietuvinājusi nākamajai kārtai, bet bija jūtams, ka "Tottenham" uzvara šodien nemaz nebija vajadzīga...

UEFA kausa izcīņas 1/16 finālu rezultāti:

Lech – Udinese 2:2 (0:0) (Renhifo 81', Arboleda 84' – Kvaljarella 50', Arboleda 55' (s.v.))
Shakhtar – Tottenham 2:0 (0:0) (Seļezņovs 79', Žadsons 88')
Kobenhavn – Manchester City 2:2 (0:1) (Ailtons 56', Vingārds 90+1' – Onua 29', Airlends 61')

Izmantotie resursi:
uefa.com

  -3 [+] [-]

, 2009-02-19 23:04, pirms 15 gadiem
Atbildes spēlē Kobenhavn nav daudz variantu!

  +4 [+] [-]

, 2009-02-19 23:06, pirms 15 gadiem
bāla spēle Manchester City izpildījumā, nebūtu Kopenhāgenas vārtsargs kļūdijies MC zaudētu drīzāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-02-19 23:19, pirms 15 gadiem
Arboleda 54 minūtē uzdāvināja pretiniekiem 2:0 pārsvaru, bet 84 minūtē iesita izsķirosos neizsķirtu nesosos vārtus - kas gan var būt labāks pēc pieļautās kļūdas?

  -3 [+] [-]

, 2009-02-20 00:05, pirms 15 gadiem
Nu mančesterā city visu nokārtos!