Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eirokausi klāt: vai grupu turnīrs Rīgā būs arī šoruden?

Agris Suveizda

Eirokausi klāt: vai grupu turnīrs Rīgā būs arī šoruden?
Kurp Eirokausu lidmašīna Latvijas futbolu aizvedīs šogad? Foto: Valmiera FC

Eirokausu futbola sezona ar Čempionu līgas priekškvalifikāciju sākās jau pirms divām nedēļām, bet šovakar ar Slovēnijas un Latvijas čempionu cīņu Ļubļanā sāksies arī Latvijas Eirokausu kampaņa – šovakar laukumā dosies "Valmiera", ceturtdien spēlēs "Riga" (mājās) un RFS (viesos), bet otro kārtu un starptautisko debiju turpina gaidīt kausa īpašniece "Auda".

DatumsTurnīrsSpēleLaiks
11.07.ČL 1. kārtaOlimpija - Valmiera21.00
13.07.EKL 1. kārtaMakedonija GP - RFS18.30
EKL 1. kārtaRiga - Vikingur R20.00
19.07.ČL 1. kārtaValmiera - Olimpija18.00
20.07.EKL 1. kārtaRFS - Makedonija GP18.30
EKL 1. kārtaVikingur R - Riga21.45
27.07.EKL 2. kārtaAuda - Spartak Trn20.00
EKL 2. kārtaSpartak Trn - Auda18.30

Uz ko cerēt šovasar?
2014. gadā visi četri Latvijas klubi – "Ventspils", "Jelgava", Rīgas "Daugava" un Daugavpils "Daugava" – netika pāri jau pirmajai Eirokausu barjerai, zaudējot Zviedrijas, Norvēģijas, Skotijas un Fēru salu komandām, un Latvija sezonu pabeidza vēsturiski viszemākajā punktā – 46. vietā UEFA rangā starp 54 dalībvalstīm (tagad ir 55). Toties pagājušo sezonu Latvija pabeidza un arī šo sezonu sāks 35. vietā, atgriežoties 2011. gada līmenī. No gadsimta pirmās desmitgades, kad uzturējāmies ceturtā desmita sākumā, vēl drusku atpaliekam, taču iepriekšējās Eirokausu vasaras mūs regulāri lutinājušas ar patīkamiem rezultātiem un pamazām apstiprina sastāvos, ikdienā un finanšu bilancēs redzamo – Virslīgas vadošā piecinieka līmenis aug.

Rīgas lielklubi – visu laiku bagātākais Latvijas sporta klubs "Riga" un grupu turnīra debitants RFS – jau ir sasnieguši punktu, kurā pirmajās kārtās pretinieku budžetus, leģionārus un pārvarētās kārtas var apbrīnot citvalstu fani, gluži kā to iepriekšējos desmit gadus regulāri darījām mēs. Svarīgi gan ir reāli novērtēt, cik ļoti esam auguši un uz ko pamatoti varam pretendēt. Jo īpaši būtiski tas ir Eirokausos, kuros arī bez pašu un pretinieku snieguma ir vēl trīs ļoti būtiski mainīgie: 1) čempionu zars un līgas zars, 2) izsēto un neizsēto statuss, 3) veiksme un neveiksme izlozē. Eirokausu rezultāti prasa analīzi – ne vienmēr otrajā kārtā izkritis klubs būs nostartējis relatīvi sliktāk par klubu, kas izkritis play-off kārtā, pat tad, ja tie ir nomināli līdzvērtīgi klubi.

Latvijas sporta budžetu izcilnieces "Riga" rocība strauji aug, tuvojoties 15 miljonu atzīmei, kas vēl nesen Latvijas vietējos čempionātos šķita utopiska, un tas ļauj līmeņa ziņā platiem soļiem tuvoties, piemēram, tādam klubam kā Bratislavas "Slovan", kas spēlējis trijos no iepriekšējiem četriem grupu turnīriem. Lielākā atšķirība gan ir tā, ka "Slovan" par Slovākijas čempionu kļuvis piecreiz pēc kārtas, visās piecās sezonās Čempionu līgas pirmajā atlases kārtā arī esot izsētā statusā, kamēr "Riga" Čempionu līgā spēlēja sezonās, kad vēl tikko sāka savu Eirokausu vēsturi un nelielā ranga dēļ bija neizsētā, bet laikā, kad ar iekrāto rangu jau būtu bijusi izsētā, Latvijā divreiz palika bez titula. Taču vidusmēra un apakšgala līgām reālākā iespēja tikt grupu turnīrā ir tieši čempioniem – čempionu zars un nečempionu zars Eiropā ir pilnīgi citas pasaules. Ja nečempionu zarā šogad kaut viena Latvijas kluba tikšana Eiropas Konferences līgas "play-off" kārtā būs liels panākums un grupu turnīrs droši būs vērtējams par Latvijas klubu futbola visu laiku izcilāko sasniegumu (jeb liekams arī virs "Ventspils" un RFS grupu turnīriem), tad čempionu zarā grupu turnīrs pie veiksmes izlozēs nebūtu milzu sensācija pat debitantei "Audai".

Ņemot vērā ranga punktus un jau notikušās izlozes, nečempionu zara sagaidāmo normu varētu novērtēt aptuveni šādi: "Riga" trešā kārta, RFS starp otro un trešo kārtu, "Audai" otrā kārta – tikai priecāšos, ja būšu novērtējis pārlieku piesardzīgi. Rīgas lielklubi izsēto statusā bija gan pirmajā, gan otrajā kārtā, taču otrajā kārtā ar pretinieci drusku vairāk noveicās "Riga". Savukārt trešajā kārtā izsēto statusā nebūs neviena Latvijas kluba – "Riga" līdz robežai pietrūka viena punkta, bet "Audas" pretiniece Trnavas "Spartak" (izlozē "Audas" pāris tiks lozēts ar slovāku rangu) palika uzreiz aiz strīpas. Raugoties trešās kārtas izsēto pulkā, relatīvi pieņemamu variantu ir diezgan maz, tādēļ jāatgādina: varas maiņas dēļ Latvijas klubu pašreizējais pamatuzdevums ir krāt rangu un būt gataviem to izmantot tad, kad izsēto kārtu skaits augs. RFS šosezon aizpildīs pēdējo tukšo gadu, "Valmierai" šī būs tikai ceturtā Eirokausu sezona, bet "Riga" sestās sezonas mērķis ir pārspēt savu pirmo sezonu, kurā pendelēs izkrita pret Sofijas CSKA (0:1, 1:0). Sezonas galvenais uzdevums būs pašmāju, nevis Eiropas frontē – lai tiktu grupu turnīrā, ir vajadzīgs tituls.

Klubs2018.2019.2020.2021.2022.Summā
Riga1.0002.5002.0002.5002.00010.000
RFS1.0001.0002.0002.5006.500
Liepāja1.0001.5001.5001.5005.500
Ventspils1.5002.0001.5005.000
Valmiera1.0001.0001.5003.500
Spartaks2.000(2.125)
Auda(2.125)

Piezīmes: 1) izkrišana EKL 1. kārtā kluba rangam dod 1.0 punktus, 2. kārtā – 1.5 punktus, 3. kārtā – 2.0 punktus, "play-off" kārtā – 2.5 punktus, 2) šosezon ČL 1. kārtas izsētā robeža bija 8.500, otrās kārtas – 15.000, EKL 1. kārtas – 4.500, EKL nečempionu 2. kārtas – 6.500, EKL nečempionu 3. kārtas – 11.000. 3) ja kluba rangs ir mazāks par valsts piektdaļu (Latvijai – 2.125), tad tiek izmantota valsts piektdaļa.

"Valmieras" prognoze? Te jau amplitūda ir krietni plašāka – pārvarēta Čempionu līgas pirmā kārta garantē vismaz EKL play-off un paver durvis uz citu pasauli, bet zaudējuma gadījumā izloze ir devusi ļoti mīkstu drošības spilvenu Sanmarīno čempiones izskatā, tādēļ trešās kārtas nesasniegšana būs liela neveiksme. Tālāk jau daudz kas būs atkarīgs no izlozes – arī EKL trešajā kārtā būs tikai daži nepatīkami varianti (bet tādi būs – izlozes amplitūda būs no Gibraltāra čempiones līdz, piemēram, Rumānijas "Farul"/Tiraspoles "Sheriff" pārim), play-off kārtā tādu jau būs vairāk, taču pie labas izlozes arī "Valmierai" grupu turnīrs nebūs tikai sapnis – atšķirība ir tā, ka no "Riga" un varbūt RFS grupu turnīrs čempionu zarā būtu jāprasa, bet "Valmierai" tas ir ticams, nevis pamatoti pieprasāms (ar uzsvaru uz pieprasāms). Un valsts rangam diezgan būtiski būs tas, lai Latvijas četriniekam punkti krātos arī zaudētajās kārtās – gribētos izvairīties no divu zaudējumu kārtām.

Līderi, vecākie sastāvi, debitanti, pelnrušķītes
EKL 1. kārtā lielākais rangs ir Luksemburgas "Dudelange" un "Riga" (pa 10.000), tālāk sekojot Slovēnijas "Maribor" un Ziemeļmaķedonijas "Shkendija" (pa 9.5000), bet Tomislavs Stipičs jau vairākkārt ir brīdinājis nenovērtēt Islandes "Vikingur" par zemu. Viņa 50-50 vērtējums gan ir pārspīlēts, taču noteikti jāatzīmē, ka izloze, izņemot "Valmieras" otro kārtu (uzvaras gadījumā visdrīzāk "Ludogorets", zaudējuma gadījumā "Tre Penne"), pārējos gadījumos nav devusi nedz grandus, nedz pundurus. Proti, izsētajiem jābūt uzmanīgiem un gaida sarežģīti izbraukumi, bet arī neizsētajiem dueļi nebūs bezcerīgi un šovasar varam gaidīt pārsteigumus – kā pozitīvus, tā arī negatīvus.

Tā, piemēram, "Riga" pirmās kārtas pretiniece "Vikingur" ir Islandes līgas līdere, otrā vecākā komanda līgā (vidēji 28,8 gadi, "Riga" ir 25,2, Virslīgas vecākajai komandai RFS ir 27,5) un pagājušajā sezonā ar 6:1 sagrāva Igaunijas "Levadia" un pakutināja nervus gan Zviedrijas "Malmo" (2:3 viesos, 3:3 mājās), gan Polijas "Lech" (1:0 mājās, 1:4 pagarinājumā viesos). Izbraukums uz Islandi noteikti nebūs Dieva dāvana – pagājušajā sezonā islandiešu klubi mājās sakrāja 7-1-1, bet viesos 1-1-5. Līgas sezonu sākusi ar deviņām uzvarām, "Vikingur" gan turpinājusi ar 3-2-1 – zaudēti punkti ne vien tuvākajām sāncensēm "Valur" (2:3) un "Breidablik" (2:2, pretinieki izglābās 90'+6 un 90'+7), bet sestdien arī pret pastarīti "Keflavik" (izrauts 3:3). Ja izdosies apliecināt favorītu statusu, rīdzinieki otrajā kārtā tiksies ar Ungārijas vicečempioni "Kecskemet", ko gan grūti dēvēt par Ungārijas grandu. 1911. gadā dibinātais klubs augstākajā līgā debitēja tikai 2008. gadā, 2011. gadā ieguva kausu un debitēja Eirokausos, taču drīz vien izkrita no līgas un šajā sezonā atgriežoties sensacionāli ieguva sudrabu – ar mazāko budžetu līgā (ap 4,5 miljoniem eiro, kas gan, protams, nav mazs uz Virslīgas fona), gandrīz bez leģionāriem (vidēji 10,34 vietējie laukumā) un ar otro jaunāko sastāvu (25,3 gadi). Tikmēr Herdi Prenga un "Honved" ar leģionāru sastāvu (4,21 vietējais laukumā) izlidoja no līgas…


Ja neskaita iespēju sastapt "Tre Penne", nākamā vājākā pretiniece izlozē tikusi RFS, kas pirmajā kārtā spēlēs pret divkārtējo Ziemeļmaķedonijas kausa īpašnieci "Makedonija GP", kas līgā gan finišēja tikai septītajā vietā, iepriekšējos Eirokausu piegājienos netika pāri jau pirmajai barjerai (1:3, 0:3 pret Armēnijas "Alashkert", 0:0, 0:4 pret Bulgārijas CSKA) un vienīgo titulu ieguvusi 2009. gadā, tā paša gada novembrī tiekot izslēgtai no līgas par atkārtotu neierašanos uz spēli (boikots federācijas prezidenta vēlēšanu dēļ). Otrajā kārtā šā pāra iznākumu jau gaida Azerbaidžānas vicečempione "Sabah" – tikai 2017. gadā dibināts klubs, kas debitēs Eirokausos, taču, atšķirībā no "Kecskemet", ir ar diezgan solīdu sastāvu, vairākiem labiem leģionāriem un arī vairākiem Azerbaidžānas izlases spēlētājiem. RFS trumpis uz citu Latvijas klubu fona gan ir ļoti pieredzējis sastāvs (gan "Riga", gan "Valmieras", gan "Audas" vidējais vecums no pirmajām pretiniecēm atpaliek par aptuveni trim gadiem), kas ilgi spēlē kopā un ir ar nesenu grupu turnīra pieredzi un skaidru spēles stilu.

"Valmieras" sastāvs līdz Čempionu līgai nemainījās krasi, taču uz pozitīvo pusi mainījās gan. Kaut īslaicīgi atgriezies uzbrukuma līderis Kamilo Mena, kurš abos Virslīgas mačos neiesita pendeles, taču kura individuālā meistarība ir redzams ar neapbruņotu aci. No Eiropas U21 čempionāta atgriezies pusfinālists Ivans Želizko, rotācijai pievienots brazīliešu uzbrucējs Leu Gaušu, un spēles priekšvakarā valmierieši paguva pieteikt savam modelim neierasti vecu spēlētāju – 28 gadus veco bosniešu pussargu Rifetu Kapiču, kurš iepriekš spēlēja Ukrainas līgā un bijis arī Vācijas Bundeslīgā. No neizsētās statusa "Valmierai" ar izlozi pat paveicās – "Olimpija" pēc ranga ir otrā vājākā izsētā komanda, vietējā sezona sāksies pēc atbildes spēles, vasarā mainījies treneris un virkne jaunieguvumu tiek iespēlēti pamazām, taču favorīti, protams, tik un tā būs slovēņi.


Starp leģionāriem ir Brazīlijas, Argentīnas, Portugāles augstākajās līgās uzspēlējuši futbolisti (Rui Pedru bija Portugāles pamatsastāvā 2017. gada Eiropas U19 čempionātā, ir aizvadījis deviņas spēles "Porto", taču lielāko daļu karjeras pavadījis Portugāles otrajā līgā), ar pieredzi Austrijas, Horvātijas, Serbijas un Izraēlas augstākajās un Portugāles, Horvātijas otrajās līgās, bet no vietējiem izceļas pussargs Timi Elšniks un vārtsargs Matevžs Vidovšeks, kuri jūnijā spēlēja Slovēnijas izlasē. Jeb kopumā spēlētāji, kuri bijuši tuvumā labām līgām, bet tajās nav spējuši nostiprināties. Starp citu, Latvijas klubi Ļubļanā "Olimpija" apspēlējuši abas reizes – 1993. gadā "Skonto" priekšteci uzvarēja ar 1:0 un līksmoja arī pendelēs, bet 2019. gadā RFS jauno "Olimpija" uzvarēja ar 3:2 un mājās izstājās tikai pašā galotnē (0:2). Šo cīņu varētu salīdzināt ar spēlēm pret Rīgas lielklubiem – valmieriešu bilance šosezon ir 1-1-3, tabulā atpaliekot par 21 un 18 punktiem (pašlaik komanda gan ir stiprāka nekā aprīlī). Arī "Audas" Eirokausu debijas kontekstā jāatgādina, ka pusotra gada laikā "Auda" pret vadošo četrinieku uzvarējusi tikai vienā no 28 spēlēm (1-10-17) – kausa finālā pret RFS (1:0). Taču arī "Olimpija" nav Čempionu līgas veterāne – klubs līdz šim zaudējis abās Čempionu līgas kārtās. Augsta, bet ne nepārvarama barjera, ja aizvadīs savas labākās spēles sezonā.

GadsSlovēnijaSpēlesGadsIslandeSpēles
1993.Skonto-Olimpija0:1; 1:0+1998.Metalurgs-Keflavik4:2; 0:1+
1995.Skonto-Maribor1:0; 0:2-2008.Rīga-Fylkir1:2; 2:0+
1998.Daugava Rīga-Mura1:2; 1:6-2016.Jelgava-Breidablik2:2; 3:2+
2019.RFS-Olimpija0:2; 3:2-2017.Ventspils-Valur0:0; 0:1-
GadsZiemeļmaķedonijaSpēlesGadsSlovākijaSpēles
2005.Skonto-Rabotnički1:0; 0:6-1996.Daugava Rīga-Spartak0:6
2010.Ventspils-Teteks0:0; 1:3-1998.Dinaburg-Trenčin1:1; 1:4-
2015.Jelgava-Rabotnički1:0; 0:2-2000.Dinaburg-Trenčin1:0; w:0+
2021.Liepāja-Struga1:1; 4:1+2016.Jelgava-Slovan3:0; 0:0+
2021.Riga-Shkendija2:0; 1:0+2022.Riga-Ružomberok2:1; 3:0+
2022.Valmiera-Shkendija1:2; 1:3-
GadsUngārijaSpēlesGadsAzerbaidžānaSpēles
1997.UniversitāteR-Vasas; 0:31997.Dinaburg-Kapaz1:0; 1:0+
2000.Ventspils-Vasas2:1; 1:3 pag.-2000.Skonto-Shamkir2:1; 1:4 pag.-
2015.Skonto-Debrecen2:2; 2:9-
2017.Jelgava-Ferencvaros0:1; 0:2-
2021.RFS-Puskas Akademia3:0; 2:0+

Spēļu rezultāti norādīti mājās-izbraukumā, nevis hronoloģiskā secībā.

Eirokausu revolūcija
Eirokausu sezonas notiek pa trīsgades cikliem, kuros formāts, prēmijas, solidaritātes maksājumi parasti nemainās. Šis ir pēdējais šā cikla gads, un arī šosezon provizoriskie solidaritātes maksājumi kvalifikācijā būs kā iepriekš – 150 tūkstoši par izstāšanos pirmajā EKL kārtā, 350 tūkstoši par izstāšanos otrajā, 550 tūkstoši par izstāšanos trešajā un 750 tūkstoši par izstāšanos play-off kārtā, 100 tūkstoši par dalību kārtā un 260 tūkstoši katram čempionam, kas netiks grupu turnīrā. Tas nozīmē, ka "Riga" un RFS var rēķināties ar vismaz 250 tūkstošiem, "Auda" – ar 450 tūkstošiem, bet "Valmiera" – ar vismaz 810 tūkstošiem eiro (trešā kārta valmieriešiem dotu vismaz 1,01 miljonu).

Izmaiņas gan būs arī šosezon, jo būtiski pieaugs VAR spēļu skaits – Čempionu līgā VAR būs jau no pirmajām atlases kārtām, bet Eiropas Konferences līgā kopš play-off kārtas. Tā gan ir sīka izmaiņa salīdzinājumā ar to, kas sekos nākamajā Eirokausu ciklā, jo no 2024. gada UEFA atkal reformēs Eirokausus – grupu turnīru nomainīs līgas fāze, astoņu grupu vietā būs viena liela grupa, 32 dalībnieču vietā būs 36 dalībnieces un sešu grupas spēļu vietā būs astoņas spēles Čempionu līgā, Eiropas līgā un sešas spēles Konferences līgā (būs arī nosaukuma maiņa – Eiropas Konferences līgu nomainīs Konferences līga), ar katru pretinieku tiekoties tikai vienreiz. Grupu turnīra jeb jaunās līgas fāzes kopējais dalībnieku skaits no 96 pieaugs līdz 108, un mums ļoti svarīgi ir tas, ka, pirmkārt, čempioniem būs garantētas nu jau 37 ceļazīmes (pašlaik ir 35, vēl nesen bija tikai 27), un, otrkārt, Eiropas līgas kvalifikācijā tiks ieviestas arī pirmās un otrās kārtas (pašlaik sāk ar trešo) – vakar oficiāli izsūtītajā variantā Eiropas līgas atlasē iekļūs arī 33. stiprākās valsts kausa ieguvēja. Šis sadalījums gan vēl ir provizorisks, jo tajā pagaidām ir iekļauta arī Krievija, kuras atgriešanās pēc gada šķiet maz ticama, un izmaiņas var ieviest arī Eirokausu trofeju īpašnieces. Lai nu kā, pirmā aiz strīpas šobrīd gan ir Lihtenšteina, bet izmaiņas varbūt var skart arī 35. vietu.

Jaunā formāta Eirokausu ceļazīmes tiks dalītas atbilstoši 2023. gada UEFA rangam (jeb rangam pēc 2022./23. g. sezonas), ko ietekmēt vairs nevaram, taču mēs varam ietekmēt nākamo gadu rangus. Latvija pašlaik atrodas tajā pašā 35. vietā, tikai par puspunktu atpaliekot no 31. vietas (Lihtenšteinas) un par nepilnu punktu apsteidzot 39. vietu (Ziemeļīriju) - jaunās sistēmas dēļ mūsu uzdevums būtu pakāpties vismaz par pāris pozīcijām (un 33. vieta ne tikai dotu kausa ieguvējai ceļazīmi uz Eiropas līgas atlasi, bet vēl vienai komandai dotu arī otro kārtu Konferences līgā). Pārsteigumi, protams, ir iespējami un punktu vākšana ir ļoti atkarīga no čempionēm, bet pirmo kārtu izlozes bijušas samērā labvēlīgas augstāk esošajām konkurentēm un nelabvēlīgas – zemāk esošajām, kas mums varētu solīt pašreizējo pozīciju nostiprināšanu.


Avots: kassiesa.net

Tā, piemēram, Kosovas klubiem pat iekļūšanas gadījumā EKL nečempionu 2. kārtā draud tikšanās ar "Rijeka", "Plzen", "Midtjylland", Armēnijas klubiem – ar "Debrecen", "Kalmar", "Aris", turpretī Īrijai nečempionu trešajā kārtā brīnums nebūtu pat trīs klubi (objektīvi gan vajadzētu būt vienīgi "Dundalk"). Arī mūsu tiešajai konkurentei Slovēnijai izloze bijusi diezgan pateicīga, lai kritums izrādītos īslaicīgs, toties Kazahstānas un Baltkrievijas brīvais kritiens rangā varētu arī turpināties. Kazahi no 24. vietas 2020. gadā šo sezonu sāks 38. vietā un otrajā nečempionu kārtā varētu tikties ar "Legia", "Basel" un "Sarajevo" (arī čempioniem nebūs viegli – 1. kārtā Tbilisi "Dinamo"). Krievu līdzdalībnieki baltkrievi no 19. vietas 2017. gadā šo sezonu sāks 50. vietā un otrajā nečempionu kārtā varētu spēlēt pret Azerbaidžānas, Slovēnijas un Kipras klubiem. Moldovai atkal nāksies paļauties uz lokomotīvi "Sheriff" – pārējos trīs klubus otrajā kārtā gaida Stambulas "Fenerbahce", Telavivas "Maccabi" un Beerševas "Hapoel".

Arī Baltijas klubiem nečempionu zarā tālu tikt nebūs viegli – "Riga" un RFS būs ne vien Latvijas, bet arī visas Baltijas lielākās cerības. Bez Rīgas lielklubiem pirmajās divās kārtās izsēta bija arī Igaunijas "Levadia", kas jau pirmajā kārtā pretī saņēma Slovākijas "Žilina" un otrajā - Beļģijas "Gent", bet Lietuvas un Igaunijas neizsētajiem otrajā kārtā pretī var tikt Beerševas "Hapoel", Poznaņas "Lech", Sofijas "Levski", Zviedrijas "Kalmar" un Ziemeļmaķedonijas "Shkendija". Toties čempioniem gan iespējas tikt tālu būs lielākas – "Žalgirim" ir labas cerības uz kārtas pārvarēšanu pret Ziemeļmaķedonijas "Struga", bet "Flora" zaudējuma gadījumā "Rakow" automātiski nokļūs jau EKL 3. kārtā.

  +3 [+] [-]

, 2023-07-11 17:51, pirms 11 mēnešiem
Cerams,ka vismaz viens Rīgas lielklubs,varbūt,tiks līdz grupu turnīram.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-11 20:01, pirms 11 mēnešiem
Toties čempioniem gan iespējas tikt tālu būs lielākas – "Žalgirim" ir labas cerības uz kārtas pārvarēšanu pret Ziemeļmaķedonijas "Struga"

Pagaidām Žalgiris neko nav īpaši pārāks un pēc 1 puslaika 0:0 Abu komandu rindās redzam pazīstamus futbolistus.Žalgira rindās tie ir bijušie Riga FC spēlētāji Kendišs un Bopesu,bet Strugas komandā spēlē Naziri,bijušais FK Ventspils aizsargs,kurš virslīgā spēleja 2018 un 2019 gada sezonā.

     [+] [-]

, 2023-07-11 22:31, pirms 11 mēnešiem
alguns rakstīja: Toties čempioniem gan iespējas tikt tālu būs lielākas – "Žalgirim" ir labas cerības uz kārtas pārvarēšanu pret Ziemeļmaķedonijas "Struga"

Pagaidām Žalgiris neko nav īpaši pārāks un pēc 1 puslaika 0:0 Abu komandu rindās redzam pazīstamus futbolistus.Žalgira rindās tie ir bijušie Riga FC spēlētāji Kendišs un Bopesu,bet Strugas komandā spēlē Naziri,bijušais FK Ventspils aizsargs,kurš virslīgā spēleja 2018 un 2019 gada sezonā.
Struga rezervē palika Ukpa, bijušais Liepājas spēlētājs.