Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: "Kobenhavn" soļo tālāk, "Barcelona" revanšējas "Rubin"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

D grupa: "Kobenhavn" soļo tālāk, "Barcelona" revanšējas "Rubin"
"Kobenhavn" futbolisti atzīmē pirmo vārtu guvumu
Foto: AFP/ Scanpix

Otrdienas vakarā UEFA Čempionu līgas 1/8 finālā iekļuva un Dānijas klubu futbola vēsturi pārrakstīja "Kobenhavn", kas savā laukumā ar 3:1 (1:0) sakāva grieķu "Panathinaikos", nodrošinot D grupā otro vietu. Tikmēr paralēli Kazaņas "Rubin" viesos ar 0:2 (0:0) piekāpās grupas uzvarētājai "Barcelona" un otro sezonu pēc kārtas samierinājās ar trešo vietu un neiekļūšanu nākamajā kārtā..

"Kobenhavn" kļūst par pirmo Dānijas klubu, kas sasniedzis Čempionu līgas 1/8 finālu

Kopenhāgenas klubam, kas šosezon dominē vietējā Dānijas Superlīgā, otrdienas vakarā bija lieliska iespēja veikt jaunu ierakstu Dānijas klubu futbola vēstures grāmatas lapaspusēs. Uzvara savā laukumā pār grieķu ”Panathinaikos”, kas jau bija zaudējusi cerības pakāpties augstāk par ceturto vietu, garantētu grupā otro pozīciju un vietu turnīra 1/8 finālā. Jāatgādina, ka abu vienību pirmajā tikšanās reizē Atēnu olimpiskajā stadionā ar 2:0 uzvarēja dāņu klubs.

Kopenhāgenas vienības futbolistu acīs nudien bija redzama uguntiņa, un pirmajās 45 minūtēs mājinieki pilnībā dominēja savā "Parken" stadionā. Dāņu vienība kontrolēja notikumus laukuma vidusdaļā un izskatījās krietni pārāka pār viesiem ar visu Džibrilu Sisē, Luisu Garsiju un Džilbertu Silvu sastāvā. "Kobenhavn" pelnīti atklāja rezultātu mača 26. minūtē, ar lielisku sitienu no apmēram 25 metriem izceļoties Martinam Vingordam, kurš bija precīzs arī pirmajā mačā Atēnās. Cīņas turpinājumā mājinieki pie grieķu vārtiem radīja vēl pāris labu momentu - Jaspers Gronkjaers sita gar pašu vārtu stabu, bet otrajā momentā viesus glāba vārtsargs Corvass. Pašā puslaika izskaņā gan "Panathinaikos" (Marinoss) bija tuvu rezultāta izlīdzināšanai (savā vietā bija vārtu vīrs Vīlands), taču kopumā pēc pirmā puslaika "Kobenhavn" atradās vairāk nekā pelnītā vadībā ar 1:0.

Uzreiz pēc pārtraukuma Kopenhāgenas vienībai izdevās dubultot pārsvaru un nostiprināt savas pozīcijas, 48. minūtē pieredzējušajam Jasperam Gronkjeram realizējot paša nopelnīto 11 metru soda sitienu. Mājinieki nedomāja apstāties un turpināja diktēt noteikumus laukumā. Kopenhāgenas leģionārs Dame N'doje, jau ticis garām vārtsargam, neveiksmīgi trāpīja pa vārtu stabu, vēl pāris reizes tika pārbaudīts Corvass, taču trešie "Kobenhavn" vārti neizpalika. 73. minūtē pēc stūra sitiena Mikels Andersons ar galvu raidīja bumbu vārtu virzienā, tās lidojuma virzienu nedaudz pamainīja "Panathinaikos" uzbrucējs Sisē, un apaļais priekšmets ielidoja cietoksnī - 3:0. Mača izskaņā Sedriks Kantē grieķiem vienus vārtus atguva, tomēr tie bija tikai un vienīgi mierinājuma vārti, jo "Kobenhavn" pārākums bija acīmredzams. Uzvara 3:1, un dāņi pelnīti iesoļo 1/8 finālā.

"Barcelona" revanšējas "Rubin" par zaudējumu iepriekšējā sezonā

”Barcelona” jau pirms pēdējā mača bija nodrošinājuši gan iekļūšanu nākamajā kārtā, gan pirmo vietu grupā. Tā rezultātā katalāņu galvenais treneris Hoseps Gvardiola deva iespēju sevi pierādīt rezervistiem un jaunajiem futbolistiem, starta vienpadsmitniekā no potenciālā pamatsastāva vīriem sūtot vienīgi Herardu Pikē un Serhio Busketsu. Turklāt Gvardiola izvēlējās spēlēt ar komandai neierasto taktisko shēmu 3-4-3, kas radīja acīmredzamus robus mājinieku aizsardzībā (īpaši, kad ”Rubin” spēlēja caur flangiem). Tikmēr Kazaņas futbolistiem ”Camp Nou” stadionā, kurā pērn tika izcīnīta sensacionālā uzvara (2:1), otrdienas vakarā vajadzēja izcīnīt trīs punktus, protams, cerot uz labvēlīgu rezultātu paralēlajā spēlē Kopenhāgenā. Kad vēl, ja ne tagad, Barselonas komandai spēlējot ar savu praktiski otro sastāvu?

Jāsaka, lai vai kādā sastāvā spēlētu ”Barcelona” futbolisti, viņu unikālais spēles stils nemainās. Proti, katalāņi jau līdz ar mača pirmajām minūtēm sev ierasti kontrolēja bumbu (3/4 daļas spēles laika) un ar īsām piespēlēm veidoja saspēli, taču pietrūka asuma uzbrukumā, ko prot radīt uz rezervistu soliņa nosēdinātie Andress Injesta, Čavi Ernandess un Lionels Mesi. Līdz ar to Sergeja Rižikovam (24. minūtē dīvainā kārtā nopelnīja dzelteno kartīti par laika vilcināšanu(?)) darba ”Rubin” vārtos līdz puslaiku pārtraukumam bija gaužām maz (daudz neprecīzu tālsitienu), vienīgi vājš Tjago raidījums no soda laukuma robežas, kā arī daži izgājieni no vārtiem. Tikmēr maz traucēts tika arī "Barcelona" vārtu vīrs Pinto, kurš gan 15. minūtē teju uz pašas vārtu līnijas veikli tvēra bīstamu Kristiana Ansaldi centrējumu (izskatījās gan vairāk pēc sitiena) – bumba lidoja vārtu rāmī. Pēc miegainā pirmā puslaika bezvārtu neizšķirts 0:0. Tāpat jāatzimē, ka Gvardiolam jau pirmo 33 minūšu laikā nācās veikt divas piespiedu maiņas, jo savainojumus guva uzbrucēji Džefrenss un Bojans Krkičs.

"Barcelona" veiksmīgi atsāka spēli pēc puslaiku pārtraukuma, un 51. minūtē katalāņu aizsargs Andreau Fontass pēc Tjago Alkantaras piespēles ne bez veiksmes palīdzības, bumbai rikošetā no Vitālija Kaļešina rokas mainot lidojuma virzienu, atklāja rezultātu. Ne tas skaistākais vārtu guvums, taču vārti paliek vārti. Arī otrajā puslaikā spēles gaita nemainījās, proti, mājinieki kontrolēja bumbu, bet "Rubin" ik pa brīdim izveidoja labus ātros uzbrukumus, taču nespēja izmantot mazskaitlīgo Barselonas aizsardzības līniju un līdz vārtiem tika reti. Milzu ovācijas pārņēma "Camp Nou" stadionu 62. minūtē, kad Gvardiola nolēma laukumā sūtīt Lionelu Mesi, kurš nomainīja Džonatanu dos Santošu. Uzreiz pēc mirkļa "Rubin" radās labākā izdevība spēlē, taču Rafals Muravskis pēc mājinieku kļūdas vidējā līnijā un laba izrāviena ļoti neveikli uzsita (piespēlēja) rokās Pinto. Šķiet, tika mēģināts pārcelt bumbu pāri no vārtiem izgājušajam vārtsargam. Lai nu kā, līdz spēles izskaņai "Barcelona" sastāvā ar individuāliem reidiem izcēlās Mesi, bet 82. minūtē Viktors Vaskess pēc Busketsa piespēles izrāvās vienatnē pret Rižikovu un uzstādīja galarezultātu 2:0. "Barcelona" ar teju otro sastāvu droši pārspēja "Rubin', kas nudien varēja nospēlēt krietni labāk. Jāpiebilst, ka gan Fontasam, gan Vaskesam šie bija debijas vārti Barselonas pirmās komandas sastāvā oficiālajos mačos.

"Barcelona" un "Kobenhavn" iekļuva 1/8 finālā, "Rubin" cīņu turpinās Eiropas līgā, bet "Panathinaikos" Eirokausu sezona ir beigusies.

UEFA Čempionu līga, D grupa

6. kārta

Barcelona – Rubin 2:0 (0:0) (Fontass 51’ Vaskess 83')
Kobenhavn – Panathinaikos 3:1 (0:0) (Vingords 26’ Gronkjers 50’(p) Sisē 73'(s.v.) - Kantē 90')

Grupas tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Barcelona642014:314
2.Kobenhavn63127:510
3.Rubin61322:46
4.Panathinaikos60242:132

Rezultatīvākie spēlētāji

VFutbolistsKomandaVārti
1.Lionels MesiBarcelona6
2.Pedro RodrigessBarcelona3
3.Dame N’dojeKobenhavn2
Kristians NoboaRubin2
Davids ViljaBarcelona2
Martins VingordsKobenhavn2

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European...

  +8 [+] [-]

, 2010-12-07 23:43, pirms 13 gadiem
dāņi malači
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-07 23:45, pirms 13 gadiem
Rubin nospēlēja nožēlojami pat pret Barsas 2. sastāvu.
5. sausais mačs pēc kārtas!
S*dīgi, ka Bojans un Džefrens tik ātri satraumējās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-12-07 23:48, pirms 13 gadiem
tiešām dāņi pozitīvi pārsteidza !!
bet BARCA 2 labāk nospēlē labāk par Messi & Co !!!:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-12-08 00:12, pirms 13 gadiem
Prieks par dāņiem, tiešām pozitīvs pārsteigums.

  +2 [+] [-]

, 2010-12-08 00:28, pirms 13 gadiem
Nu super, ko vairāk var pateikt

  -2 [+] [-]

, 2010-12-08 00:36, pirms 13 gadiem
Žel Rubin. Laba komanda, bet Barselona ir labaka... ;[

     [+] [-]

, 2010-12-08 00:51, pirms 13 gadiem
nabaga Jefrens,jau kuro reizi šosezon,tikko kā atgriezies pēc traumas,atkal kaut ko savaino,tā arī nav vēl pa īstam uzspēlējis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-12-08 10:48, pirms 13 gadiem
baby-Barca nospeeleeja garlaiciigi, bet pie taa vainojami tataari. nu kaa var komanda, kurai obligaati jaauzvar, uzlikt autobusu un atklaati vilkt laiku?
Tiagu un Fontas speera veel vienu soli tuvaak lielajai komandai, Bartra arii patiikami paarsteidza, bet mazais 2S peec nepiepildiitajiem sapnjiem sezonas saakumaa ir galiigi saniicis. nav briinums, ka vinsh vairs nav pat Barca-B liideris