Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: Pirmo vietu izcīna ''Manchester United''

Krišs Upenieks

C grupa: Pirmo vietu izcīna ''Manchester United''
''Manchester United'' prieki pēc Andersona vārtiem
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā C grupas ietvaros tika aizvadītas pēdējās grupu turnīra spēles. Pirmo vietu šajā grupā izcīnīja ''Manchester United'' futbolisti, kuri savā laukumā cīnījās neizšķirti (1:1) ar ''Valencia'' komandu. Savukārt pie vienīgā punkta grupu turnīrā tika ''Bursaspor'', kas savā laukumā nospēlēja neizšķirti ar ''Rangers'' komandu - 1:1.

''Manchester United'' izcīna pirmo vietu grupā

Lai arī mača sākumā nevienai no komandām nopietns pārsvars nepiederēja, mazliet bīstamāki bija mančestriešu veidotie uzbrukumi. Mājinieki pāris reizes pieļāva kļūdas laukuma vidusdaļā, kas ‘’Valencia’’ futbolistiem ļāva veidot ātrus pretuzbrukumus, tomēr līdz nopietnam sitienam viesi tikt nespēja. 15. minūtē ļoti labā sitiena pozīcijā pēc saspēles ar Rūniju nonāca Andersons, tomēr viņa raidītā bumba vārtsargam lielas problēmas nesagādāja. Jau nākamajā uzbrukumā diezgan negaidītu sitienu vārtu tuvējā stūrī izdarīja Domingess, bet viņa sitienu tvēra Amoss. Puslaika vidū viens pret vārtsargu pēc teicamas piespēles no laukuma vidusdaļas izgāja Berbatovs, taču uzbrucējs mazliet sapinās driblā, tādējādi viesu vārtsargs bulgāram neļāva izdarīt sitienu.

Laukumā risinājās ļoti līdzīga cīņa, bet arī nākamais bīstamais uzbrukums bija no mančestriešu puses – pa kreiso malu lauzās Rūnijs, kurš centrēja soda laukumā, kur tieši no gaisa sita Rafaels – sitiens tomēr virsū vārtsargam. Mazliet vēlāk savu kārtējo kļūdu laukuma vidusdaļā pieļāva mājinieki, bet šoreiz spāņu klubs to izmantoja – precīzs sitiens Pablo Ernandesa izpildījumā un 1:0 viesu labā. Mājinieki turpināja uzbrukt ļoti bīstami – lielisks sitiens no aptuveni 18 metriem padevās Rūnijam, tomēr bumba atsitās pret vārtu pārlikti. Atlēkušā bumba nonāca pie Nani, kurš sita garām vārtu tālajam stūrim. Puslaika izskaņā spēle izlīdzinājās, tādējādi vārti vairs netika gūti, un pēc aizraujošajām pirmajām 45 minūtēm minimāls pārsvars ‘’Valencia’’ komandai – 1:0.

Otrā puslaikā sākumā labā sitiena pozīcijā pēc Rūnija centrējuma nonāca Berbatovs, taču uzbrucēja sitiens ar galvu nebija ne precīzs, ne spēcīgs. Uzbrukumus praktiski veidoja tikai mančestrieši, 56. minūtē pēc Berbatova sitiena bumba ielidoja viesu vārtos, tomēr tiesnesis fiksēja aizmuguri. Mazliet vēlāk diezgan bīstami uzreiz pēc centrējuma uzsita Aduriss, tomēr Amoss bumbu notvēra. Mača turpinājumā pēc partnera piespēles ļoti bīstami uzreiz pēc pagrieziena sita Rūnijs – bumba aizlidoja ļoti nedaudz garām vārtu tālajam stūrim. Mājinieki neapstājas – 62. minūtē teicami sita Dži Sun Parks, taču lieliskā lēcienā vārtsargs bumbu atvairīja, bet pirmais pie tās bija Andersons, kurš bumbu raidīja vārtos, izlīdzinot rezultātu – 1:1. Šāds rezultāts cīņā par pirmo vietu grupā jau labvēlīgs bija ‘’Manchester United’’ komandai. Mājinieki turpināja dominēt, divas teicamas iespējas bija Berbatovam, bet bumba nevienā no reizēm neatrada ceļu uz ‘’Valencia’’ vārtiem. Pēc šo momentu biruma pie ‘’Valencia’’ vārtiem spēle izlīdzinājās, un arī viesi spēja izveidot pāris bīstamus momentus. Tuvojoties spēles beigām aktivizējās viesi, kas, protams, bija tikai loģiski, jo viņiem šāds rezultāts nederēja, lai izcīnītu pirmo vietu grupā. Lai arī bumbu pārliecinoši vairāk kontrolēja spāņu klubs, tomēr aizsardzībā mājinieki darbojās lieliski, neļaujot viesiem tik pie vārtu gūšanas momentiem – spēles galarezultāts 1:1, tādējādi ‘’Manchester United’’ izcīnīja pirmo vietu grupā.

''Bursaspor'' izcīna vienīgo punktu grupu turnīrā

Mača sākumā abas komandas spēlēja ļoti mierīgi, mēģinot ilgāk pieturēt bumbu. Ceturtajā minūtē labs centrējums padevās ‘’Rangers’’ futbolistiem, tomēr viesu spēlētāju apsteidza ‘’Bursaspor’’ vārtsargs, ar dūrēm izsitot bumbu no soda laukuma. Aktīvāki bija mājinieki, kuriem, protams, savu skatītāju priekšā gribējās tikt pie pirmajiem punktiem. Spēles turpinājumā izteikts pārsvars bumbas kontrolē piederēja turkiem, bet bīstami momenti pie ‘’Rangers’’ vārtiem neveidojās. 19. minūtē mazliet negaidīti vadībā izvirzījās skoti, kad bumbu tieši zem vārtu pārliktņa sita Millers – 1:0. Pēc zaudētajiem vārtiem mājinieki neapjuka un turpināja kontrolēt bumbu, bet ‘’Rangers’’ komanda ļoti pārliecinoši darbojās pie sava soda laukuma, neļaujot ‘’Bursaspor’’ komandai tikt labās sitienu pozīcijās. Viesi spēlēja izteikti uz pretuzbrukumiem, kuri skotiem padevās diezgan bīstami. Tā arī aizritēja pirmā puslaika pēdējās minūtes – mājinieki kontrolēja bumbu, tomēr neko nopietnu izveidot nespēja. Kopumā pirmajā puslaikā atšķirība bumbas kontrolē ļoti liela – 63 pret 37 procentiem.

Otro puslaiku gan ‘’Bursaspor’’, gan ‘’Rangers’’ futbolisti iesāka ļoti aktīvi. Iniciatīva pārgāja ‘’Rangers’’ futbolistu rokās, viesi vairāk kontrolēja bumbu un viņu veidotie uzbrukumi bija asāki. Tomēr ātri vien viesi atkal iesēdās aizsardzībā, un ar bumbu daudz vairāk bija mājinieki, šāda spēle ļoti labi atmiņā atsauca pirmajā puslaikā redzēto. Līdzīgi kā pirmajās 45 minūtēs, arī šoreiz ‘’Bursaspor’’ futbolisti nekādi nespēja tikt līdz momentam, kur patiešām vārētu teikt, ka tā bija, kaut vai laba izdevība – neviens mājinieku izdarītais sitiens nebija vārtu rāmi. ‘’Rangers’’ komanda ļoti pārliecinoši darbojās sava laukuma tuvumā, tādējādi, liekot turku komandai izdarīt tālus sitienus, bet tādā veidā viņi nekādā veidā nespēja apdraudēt Makgregora sargātos vārtus. 78. minūtē mājinieki sacēla virpuli pie ‘’Rangers’’ vārtiem, taču arī šoreiz bumba viesu vārtos neielidoja. Nākamajā uzbrukumā ‘’Bursaspor’’ beidzot atklāja savu kontu – no vārtu priekšas Makgregoru pārspēja Jildirims (1:1). Lai arī kā spēles beigās mājinieki centās izraut uzvaru, tomēr otros vārtus skotu vārtos iesist viņiem neizdevās, tādējādi spēle noslēdzās ar rezultātu 1:1.

UEFA Čempionu līga, C grupa

Manchester United - Valencia 1:1 (0:1) Andersons 62' - Pablo Ernandess 32'
Bursaspor - Rangers 1:1 (0:1) Jildirims 78' - Millers 19'

VKlubsSUNZV.A.P
1.M.United64207:114
2.Valencia632115:411
3.Rangers61323:66
4.Bursaspor60152:161

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European...

1 2 41 komentārs

  +4 [+] [-]

, 2010-12-07 23:37, pirms 13 gadiem
prieks par pirmo vietu grupaa spelei gan vaidzeja beigties savadaak!

  +7 [+] [-]

, 2010-12-07 23:37, pirms 13 gadiem
vismaz pa peli varēja ierēkt

  -3 [+] [-]

, 2010-12-07 23:37, pirms 13 gadiem
gaidam nakamo gadu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:37, pirms 13 gadiem
Nu jā,valencia turējas pretī labi rezultāts likumsakarīgs (1:1)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-12-07 23:38, pirms 13 gadiem
''Pele'' labākais spēles moments...

  +4 [+] [-]

, 2010-12-07 23:39, pirms 13 gadiem
Ronaldo_7 rakstīja: vismaz pa peli varēja ierēkt
apsargi laikam šo par velti ielaiduši

  +5 [+] [-]

, 2010-12-07 23:39, pirms 13 gadiem
Kaut cik skatāma spēlē MU izpildījumā un kopumā !!!

  -1 [+] [-]

, 2010-12-07 23:40, pirms 13 gadiem
Romis555 rakstīja: apsargi laikam šo par velti ielaiduši
nee fergusons vip ielugumu bij izsutijis

  -1 [+] [-]

, 2010-12-07 23:42, pirms 13 gadiem
Skatāma spēle, prieks par Ando, sācis lieliski sevi pierādīt.Amosam vērtīga pieredze.Vienīgi nepatik brāķi piespēlēs pirmajā puslaikā.

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:44, pirms 13 gadiem
Un vēl, protams, jāuzteic Valensijas vārtusargs, vairākas reizes glāba.

  +2 [+] [-]

, 2010-12-07 23:44, pirms 13 gadiem
Agh...man jau spēle patika! Spraiga! United bija nu ļoti daudz iespējas iesist un tas priecē! MVP Andersons - lieliskas piespēles, lielisks gols! Ari abi bračkas nospēlēja ļoti labi! Carricka errors nepatika, bet nu ko darīt - gadās! Rūnijs zvērs - laba spēle!
Kopumā prieks par pirmo vietu grupā - tagad tikai nedabūt AC, Inter vai Arsenal tad viss būs labi, kaut gan ari šīs trīs komandas varam mierīgi uzveikt!

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:45, pirms 13 gadiem
Stabili. Berba gan švaks. Ne bumbu apstrādāt, ne kontrolēt spēja. Par nemitīgu stāvēšanu aizmugurē 50% epizožu vispār labāk neizteikšos.

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:45, pirms 13 gadiem
Es gan neteiktu ka skatāma spēle,pārāk daudz brāķa,paviršība.... momentu it kā netrūka,bet kaut kas tomēr līdz veiksmīgai spēlei pietrūka....bet nu darbs tā kā padarīts

  -1 [+] [-]

, 2010-12-07 23:47, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: Stabili. Berba gan švaks. Ne bumbu apstrādāt, ne kontrolēt spēja. Par nemitīgu stāvēšanu aizmugurē 50% epizožu vispār labāk neizteikšos.
Un tik un tā stabili hattrick varēja iesist - tākā man nav liela bēda par to - tik cerams, ka pret Arsenal realizācija būs labāka!

  -1 [+] [-]

, 2010-12-07 23:47, pirms 13 gadiem
grosis7 rakstīja: Agh...man jau spēle patika! Spraiga! United bija nu ļoti daudz iespējas iesist un tas priecē! MVP Andersons - lieliskas piespēles, lielisks gols! Ari abi bračkas nospēlēja ļoti labi! Carricka errors nepatika, bet nu ko darīt - gadās! Rūnijs zvērs - laba spēle!
Kopumā prieks par pirmo vietu grupā - tagad tikai nedabūt AC, Inter vai Arsenal tad viss būs labi, kaut gan ari šīs trīs komandas varam mierīgi uzveikt!
vai tad Gunārus mēs varam dabūt?...man liekas ka tīri teorētiski NĒ

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:48, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: Stabili. Berba gan švaks. Ne bumbu apstrādāt, ne kontrolēt spēja. Par nemitīgu stāvēšanu aizmugurē 50% epizožu vispār labāk neizteikšos.
Jāpiekrīt.Lai arī bija pāris labas epizodes, kpumā neveiksmīga spēle.Bet nu nevar visās spēlēs 5 bankas likt.

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:50, pirms 13 gadiem
grosis7 rakstīja: Agh...man jau spēle patika! Spraiga! United bija nu ļoti daudz iespējas iesist un tas priecē! MVP Andersons - lieliskas piespēles, lielisks gols! Ari abi bračkas nospēlēja ļoti labi! Carricka errors nepatika, bet nu ko darīt - gadās! Rūnijs zvērs - laba spēle!
Kopumā prieks par pirmo vietu grupā - tagad tikai nedabūt AC, Inter vai Arsenal tad viss būs labi, kaut gan ari šīs trīs komandas varam mierīgi uzveikt!
Andersons bij manāms ,tas tiesa,bet vērtīgāks manuprāt bij Parks..tas tīri manas domas

  -1 [+] [-]

, 2010-12-07 23:51, pirms 13 gadiem
Bronsons rakstīja: vai tad Gunārus mēs varam dabūt?...man liekas ka tīri teorētiski NĒ
Āghh...jā, škiet ka nevaram, jo Arsenal ir no Anglijas! laikam, ka no vienas valsts viens pāris nav iespējams 1/8 finālos....

  -2 [+] [-]

, 2010-12-07 23:52, pirms 13 gadiem
vai tad Gunārus mēs varam dabūt?...man liekas ka tīri teorētiski NĒ
_Gunārs varbūt dzivo tev kaimņos, bet 1dien varēsi papriecēt acis ar GUNNERS spēli pret MU, tad redzēs kursh ir kursh !!!

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:53, pirms 13 gadiem
Jurchiks413 rakstīja: Jāpiekrīt.Lai arī bija pāris labas epizodes, kpumā neveiksmīga spēle.Bet nu nevar visās spēlēs 5 bankas likt.
Būtu labāk šodien 1 kā pret Birmingham 5.

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:54, pirms 13 gadiem
madzh rakstīja: vai tad Gunārus mēs varam dabūt?...man liekas ka tīri teorētiski NĒ
_Gunārs varbūt dzivo tev kaimņos, bet 1dien varēsi papriecēt acis ar GUNNERS spēli pret MU, tad redzēs kursh ir kursh !!!
OOOO VAAAAKS

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:54, pirms 13 gadiem
madzh rakstīja: vai tad Gunārus mēs varam dabūt?...man liekas ka tīri teorētiski NĒ
_Gunārs varbūt dzivo tev kaimņos, bet 1dien varēsi papriecēt acis ar GUNNERS spēli pret MU, tad redzēs kursh ir kursh !!!
nestreso..neko sliktu par Gunāriem nesaku

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:54, pirms 13 gadiem
Bronsons rakstīja: Andersons bij manāms ,tas tiesa,bet vērtīgāks manuprāt bij Parks..tas tīri manas domas
Pirmkārt jau ļoti priecē, ka viņš ir iesitis golu - tieši viņš, jo to bieži negadās redzēt! Ja nemaldos, tad tikai viens gols viņa kontā viņa United karjerā!
Otrkārt - teicamas piespēles un milzīga aktivitāte laukuma centrā - tā vien šķiet, ka tas visu laiku United pietrūka - pussargs kurš var paņemt bumbu, uztaisīt normālu slalomu pa laukuma centru un beigās vēl atdot labu piespēli! Vienīgi tā labā kāja viņam tikai priekš staigāšanas!

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:57, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: Būtu labāk šodien 1 kā pret Birmingham 5.
B'burn, ne Birmingemu...Bet nepiekrītu.Jo tur vārtu attiecība var spēlēt lielu lomu sezonas beigās...Te mēs tāpat esam pirmie grupā.

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:57, pirms 13 gadiem
neko nestresoju , tik GUNNERS naw gunāri !!!

     [+] [-]

, 2010-12-07 23:57, pirms 13 gadiem
grosis7 rakstīja: Pirmkārt jau ļoti priecē, ka viņš ir iesitis golu - tieši viņš, jo to bieži negadās redzēt! Ja nemaldos, tad tikai viens gols viņa kontā viņa United karjerā!
Otrkārt - teicamas piespēles un milzīga aktivitāte laukuma centrā - tā vien šķiet, ka tas visu laiku United pietrūka - pussargs kurš var paņemt bumbu, uztaisīt normālu slalomu pa laukuma centru un beigās vēl atdot labu piespēli! Vienīgi tā labā kāja viņam tikai priekš staigāšanas!
nekādā gadījumā nesaku ka bij slikts...pasarg dies tomēr man patika Parks kā jau teicu tīri manas domas

     [+] [-]

, 2010-12-08 00:00, pirms 13 gadiem
Bronsons rakstīja: nekādā gadījumā nesaku ka bij slikts...pasarg dies tomēr man patika Parks kā jau teicu tīri manas domas
Parks bija labs šodien! Viņa izturība un skriešana visas spēles garumā ir apbrīnojama! Man tikai nepatīk, ka viņš vienmēr lido tā kā balons, kad saskarās ar kādu no pretinieku spēlētājiem un tādā veidā bieži zaudē bumbu...!

  -1 [+] [-]

, 2010-12-08 00:01, pirms 13 gadiem
madzh rakstīja: neko nestresoju , tik GUNNERS naw gunāri !!!
nu tad gaidi kad spēlēs GUNNERI un priecājies..... man viņi ir Gunāri

  +1 [+] [-]

, 2010-12-08 00:02, pirms 13 gadiem
Nu manuprāt Valensijai cepuri nost,prieks par vārtsargu....

  +1 [+] [-]

, 2010-12-08 00:09, pirms 13 gadiem
iknowyou rakstīja: Neteiksim ka izcīnījām kaut ko, prosta nobumbojās. Nepatika man pēdējās 10min...
Sera kārtējā spēle uz rezultātu.
Pirmo vietu dabūja, vairāk jau nekas arī nebija vajadzīgs.
Slēpts komentārs: madzh

  +2 [+] [-]

, 2010-12-08 00:17, pirms 13 gadiem
ceru ka jaunais Valensijas vārtsargs šosezon vēl spēlēs nevienā vien spēlē,sikspārņi šodien izskatījās labi,ja ņem vērā to ka spēlēja izbraukumā un Old Traford stadionā,MU-biju gaidījis ko vairāk,nekā pusi spēli sēdēšanu aizsardzībā

     [+] [-]

, 2010-12-08 00:18, pirms 13 gadiem
Zheel, sikspárniem bija jaauzvar, soreiz nepaveicaas MU bija vairaak atpuutushies, taapeec cienígi tureejaas pretí. Bet tá uzvareet vareeja abas,komandas vienaada liimenja
1 2 41 komentārs