Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E grupa: "Chelsea" ar 3:0 pieveic Valensiju un soļo tālāk

E grupa: "Chelsea" ar 3:0 pieveic Valensiju un soļo tālāk
Divu vārtu autors Didjē Drogbā
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas E grupā tika aizvadīti pēdējie mači. Pirmo vietu grupā nodrošināja Londonas "Chelsea", kas savu skatītāju klātbūtnē ar 3:0 apspēlēja spāņu "Valencia". Savukārt otrā mačā beļģu "Genk" un Leverkūzenes Leverkūzenes "Bayer" uzvarētāju noskaidrot neizdevās – 1:1.

"Chelsea" uzvar "Valencia" un izcīna pirmo vietu grupā

Pēdējās spēļu kārtās centrālais mačs E grupā norisinājās Londonā, kur vietējā "Chelsea" uzņēma spāņu "Valencia". Lai arī abām komandām pirms mača bija pa astoņiem izcīnītiem punktiem, labākā situācijā atradās angļu grands – mājiniekiem derēja jebkāda veida uzvara vai bezvārtu neizšķirts. Tas viss gan ar piebildi, ja "Bayer" otrā spēlē nezaudēs viesos pret "Genk".

Jau no spēles pirmās minūtes laukumā bija vērojama saspringta cīņa. Angļi jau mača ievadā sev izkārtoja divas lieliskas vārtu gūšanas izdevības, no kurām arī vienu izmantoja. Pirmajā reizē Djēgu Alvess spēcīgo Raula Meireleša sitienu no soda laukuma līnijas atvairīja, bet otrajā – bija spiests kapitulēt. Bijušais „Valencia” spēlētājs Huans Mata no labā flanga piespēlēja Didjē Drogbā, kurš ar sitienu pašā vārtu stūrī vadībā izvirzīja mājiniekus – 1:0 „Chelsea” labā. Nonākuši iedzinējos, spāņi daudz biežāk paviesojās pie Petra Čeha sargātajiem vārtiem. Visvairāk vārtsargam nācās piepūlēties pēc Dāvida Albeldas tālsitiena, kurš lidoja augšējā vārtu stūrī, taču Čehs brīnumainā kārtā ar pirkstu galiem bumbu izcēla no vārtiem.

Sikspārņi neapšaubāmi bija pārņemuši iniciatīvu, taču tas netraucēja aristokrātiem rezultāta starpību dubultot – vienā no „Chelsea” pretuzbrukumiem pie saviem vārtiem neveikli nospēlēja aizsargs Viktors Ruizs, zaudējot divcīņā Ramiresam, kurš ar negaidītu sitienu Alvesam neatstāja nekādas cerības (2:0).

Pirmā puslaika turpinājmā komandas vēl apmainījās ar vairākiem bīstamiem uzbrukumiem. Tiesa, bumbu daudz vairāk kontrolēja „Valencia”, taču reālus draudus pie čeha sargātajiem vārtiem sikspārņi izveidot nespēja, komandām pārtraukumā ejot pie rezultāta 2:0. Jāpiemin, ka spēles pirmajā daļā praktiski nemanāmi bija abi Valensijas uzbrucēji – Žonass un Soldado.

Sākoties otrajam puslaikam, „Chelsea” ar uzbrukumiem pārlieku neizrāvās, bet gan visu uzmanību veltīja savu vārtu drošībai, atbildot ar pretuzbrukumiem. Laba iespēju izniekoja Staridžs, kura sitiens Alvesam nesagādāja nekādas grūtības. Spāņu ofensīva visvairāk izpaudās puslaika vidusdaļā, kad „Chelsea” tika iespiesta pie sava soda laukuma. Lai arī kā sikspārņi centās intrigu atjaunot, mājinieku aizsardzība apslāpēja visus viesu pūliņus.

Mača 76. minūtē tika pielikts arī punkts – Mata ar teicamu piespēli lieliskā pozīcijā izvirzīja Drogbā, kurš bumbu pa zemi ieripināja Alvesa sargātajos vārtos, kliedējot šaubas par „Chelsea” uzvaru. Pēc trešajiem vārtiem temps krietni kritās, kā rezultātā interesantu notikumu tikpat kā vairs nebija. "Chelsea", pateicoties šodien izcīnitajai uzvarau, triumfēja grupā un izcīnīja vietu izslēgšanas mačos, savukārt "Valencia" Eirokausu sezonu turpinās ar dalību Eiropas līgā.

"Genk" nenotur vadību pret "Bayer"

Pa to laiku E grupas pēdējā spēļu kārtā pastarīte "Genk" Beļģijā uzņēma pirmā vietā esošo Leverkūzenes "Bayer", kas jau pirms mača bija kvalificējusies izslēgšanas spēlēm. Pirmajā tikšanās reizē Vācijā ar 2:0 pārāka izrādījās vācu Bundeslīgas vicečempione.

Maču nedaudz apņēmīgāk iesāka viesi no Leverkūzenes, kuri nekautrējās pārbaudīt „Genk” vārtsarga Kotaleša gatavību mačam. Beļģu vienības vārtsargam vislielākās grūtības varēja sagādāt Andrē Širle, taču viņa raidītais sitiens ielidoja tieši Kotaleša rokās. Atguvušies no sākuma spiediena, krietni skatāmāk laukumā sāka darboties mājinieki – tieši viņiem arī izdevās atklāt mača rezultātu. „Genk” uzbrucējs Jelle Vosēns bumbu pēc centrējuma no gaisa ietrieca vārtos, pārspējot Leno un izvirzot 30. minūtē vadībā laukuma saimniekus (1:0). Netrūka daudz, lai beļģi tiktu arī pie otrajiem vārtiem. Kotalešam pirmajā puslaikā darba daudz vairs nebija, turpretī „Bayer” vārtsargam Leno vēl nācās krietni pasvīst līdz pārtraukumam.

Kā jau bija gaidāms, otrajā puslaikā daudz aktīvāk sāka spēlēt Leverkūzenes vienība, liekot jau aizsargāties laukuma saimniekiem. Pēc dažām nospēlētām minūtēm Andrē Širle neizmantoja savu kārtējo iespēju, atkal sitot virsū Kotalešam. Puslaika vidusdaļa aizritēja praktiski bez momentiem, tomēr temps bija samērā augsts. Laikam ejot, arvien izteiktāks kļuva "Bayer" pozicionālais pārsvars. Aptuveni pēdējās divdesmit minūtes pilnībā tika aizvadītas beļģu laukuma pusē. Leverkūzenes pūliņi atmaksājās 79. minūtē, kad Derdijoks pēc teicamas Sidnija Sema piespēles rezultātu izlīdzināja – 1:1. Arī mača galotne izvērtās saspringta, jo neviena no komandām negribēja samierināties ar vienu punktu. Beļģi bija tuvu savai pirmajai uzvarai Čempionu līgas grupu turnīrā, tomēr jāatzīst, ka spēle noslēdzās ar likumsakarīgu iznākumu – neizšķirtu.

"Bayer" no pirmās vietas atkāpās uz otro, taču turpinās cīņu Čempionu līgā, savukārt "Genk" Eirokausu sezona ir beigusies.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs, E grupa (6. kārta)

SpēleRezultātsVārtu guvēji
"Chelsea" - "Valencia"3:0 (2:0)Drogbā 3'; 76'; Ramiress 22'
"Genk" - "Bayer"1:1 (1:0)Vosēns 30' - Derdijoks 79'

E grupas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Chelsea632112:411
2.Bayer63128:810
3.Valencia622212:68
4.Genk60332:163

  +6 [+] [-]

, 2011-12-06 23:44, pirms 12 gadiem
Chelsea malači, parādīja raksturu. Žēl, ka Genk nenoturēja pārsvaru

  +4 [+] [-]

, 2011-12-06 23:47, pirms 12 gadiem
''Cik sitienus šovakar izdarīja Fernando Torres? Skatoties uz debesīs esošo mēnesi, kurš atgādina nulli, liekas, ka apmēram tik ! ''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-06 23:51, pirms 12 gadiem
Chelsea pretuzbrukumu taktika nostrādāja šodien, malači..
Bet TV6 komentētājs gan tāds pajolis, neatšķir mikeli no kalu, un izklausījās tāds īsts chelsea antifans - ka tik nolikt kādu spēlētāju no chelsea komandas. Bet prieks par uzvaru tā turēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-06 23:53, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: Ak tu mazais aunu piere, laikam spēli nemaz neredzēji..
Torres uznāca uz maiņu, kad bija palikušas padmsit minūtes.
Tā kā chelsiki bija ielīduši aizsardzībā - kur lai rodas situācija uzsist pa vārtiem??
Tu lielais auna piere, es tikai piefiksēju komentētāja epitetu...

  +1 [+] [-]

, 2011-12-06 23:53, pirms 12 gadiem
Malači. Prieks par Drogbā un Chelsea.(:
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-06 23:56, pirms 12 gadiem
Drogbaa monstrs patiik ka vins speele,
Chelsea taktika nostradaaja izcili,

komenteetajs labi pateica pa Toressu, un vsp man arii ta liekas

  +1 [+] [-]

, 2011-12-06 23:58, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: Ak tu mazais aunu piere, laikam spēli nemaz neredzēji..
Torres uznāca uz maiņu, kad bija palikušas padmsit minūtes.
Tā kā chelsiki bija ielīduši aizsardzībā - kur lai rodas situācija uzsist pa vārtiem??
nu lab sijaa speelee var piedod, bet citas speles vins vnk ir neaktivs un neredzams, tpc jau calis seez pedejas speles uz solina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-07 00:02, pirms 12 gadiem
SKRUNDA rakstīja: komenteetajs labi pateica pa Toressu, un vsp man arii ta liekas
Komentētājs tizli pateica pa toresu, viņa 16 atvēlētajās minūtēs nebija jāgūst vārti bet jāčakarē smadzenes pretinieku aizsargiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-07 00:09, pirms 12 gadiem
laba spēle, mmm, Drogbā!

     [+] [-]

, 2011-12-07 00:14, pirms 12 gadiem
Ceru, ka Modriča iegūšanai nebūs nepieciešams upurēt Lampardu, kā par to ieminējās visu apspriestais komentētājs

  +4 [+] [-]

, 2011-12-07 00:15, pirms 12 gadiem
Bet Drogba parāda, ka ir augstas klases spēlētājs un noderīgs klubam vēl joprojām

     [+] [-]

, 2011-12-07 00:19, pirms 12 gadiem
Otrais vārtu zaudējums, praktiski, arī noraka Valenciju.
Chelsea gudri un labi nospēlēja.
Valencija.., nu jā, būtu atguvuši sākumā vienus vārtus, spēle būtu pavisam savādāka, bet es tā arī nesapratu, kāpēc viņi centās pārsteigt angļus ar angļu futbolu...

     [+] [-]

, 2011-12-07 00:24, pirms 12 gadiem
JancX rakstīja: Ceru, ka Modriča iegūšanai nebūs nepieciešams upurēt Lampardu, kā par to ieminējās visu apspriestais komentētājs
Lai cik svēti arī nebūtu vecie līderi, bet jauna paaudze un asinis ir nepieciešamas.., tāpēc jāpārdod vecie pēc iespējas ātrāk prom, kamēr vēl ir vērtība.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-07 00:51, pirms 12 gadiem
JancX rakstīja: Bet Drogba parāda, ka ir augstas klases spēlētājs un noderīgs klubam vēl joprojām
Chelsea vajadzetu pagarinaat ligumu ar Drogba uz kadu gadu vai diviem

     [+] [-]

, 2011-12-07 01:15, pirms 12 gadiem
Drogbam otrā jaunība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-07 01:27, pirms 12 gadiem
man ir tikai viens jautājums Chelsea faniem-kā novērtējat Romeou spēli?Mani tas interesē kā Barcas fanu,kam ir iespējas viņu izpirkt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-07 07:16, pirms 12 gadiem
GO GO GO DROGBA!!!!

     [+] [-]

, 2011-12-07 09:12, pirms 12 gadiem
irbiite86 rakstīja: Drogbaa, vot tas ir vecis, iedod bumbu un iesit vaartus! vienkaarshi... Bet kaapeec Grebis taa nevar?!? Kaa shim iedod bumbu taa sitiens pa angaaru ..
Nu nebija jau tā, ka vnm kad Drogba sita pa vārtiem bija goals! labu standartsituāciju uzsita pa angāru un tad vēl vsm viena situācija ar izgājienu 1:1 nopūdalēja!

     [+] [-]

, 2011-12-07 09:52, pirms 12 gadiem
Malači Chelsea. Uzvara lielā mērā ir Drogbas individuālās meisterības un AVB taktikas nopelns. Tas noteikti būs liels atvieglojums un pacēlums Chelsea, žēl, ka City jau nākamā spēle ar viņiem. Tomēr ko Chelsea darīs, kad būs prom tās šobrīd labākais CF? Cik saprotu no lasītām baumām, tad uz Toresa atdzimšanu AVB necer un janārī tiks pikts jauns uzbrucējs. Ļoti patika NTV komentētāja (laikam Utkins) joks, ka Luiz bērnībā bija liels Valērija Ļontjeva fans

  +2 [+] [-]

, 2011-12-07 10:09, pirms 12 gadiem
Nav man nekādas pretenzijas pret to ka Chelsea tika tālāk. Bet nu nedomāju, ka viņu spēlē bija kaut kas tik ļoti progresīvs, var jau būt ka kļūdos. Drogba protams izcils, gandrīz viens pats uztaisija spēli. Tomēr paskatoties kā tika gūti pirmie, un jo īpaši otrie vārti, tad nu liels sveiciens Valensijas aizsargiem. Pirmajos vārtos Drogba saņem bumbu soda laukuma vidū, apkārt viņam divi aizsargi, bet neviens vispār netraucē izdarīt sitienu un atstāj brīvu koridori bumbai vārtu stūrī. Otrie vārti, kas arī bija izšķirošie, vispār parodija no aizsarga puses. Pēc tam jau protams ka bija elementāra taktika neļaut Valensijas pussargiem un uzbrucējiem ar īsajām piespēlēm saraut aizsardzību pie soda laukuma un noslaucīt visus centrējumus, kas nebija grūtākais uzdevums Terijam ar Luisu. Starp citu, Boašs atteicās no sava principa ar "augsti" izvietoto aizsardzības līniju un tas šajā spēlē bija saprotams. Redzēs tikai, vai arī turpmāk būs tāpat. Bet vispār apsveicu Chelsea līdzjutējus, izskatās ka krīze varētu būt pārvarēta pēc pēdējiem diviem 3:0, vismaz morāli

  +1 [+] [-]

, 2011-12-08 19:03, pirms 12 gadiem
Chelsea malaci
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja