Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Policisti pēc pendeles 86. minūtē apsargā tiesnesi, "River Plate" iekļūst finālā

Rolands Eliņš

Policisti pēc pendeles 86. minūtē apsargā tiesnesi, "River Plate" iekļūst finālā
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt aizvadīta „Copa Libertadores” pusfināla otrā spēle, kurā ļoti dramatiskā un emocionālā veidā Argentīnas „River Plate” ar 2:1 pieveica Brazīlijas „Gremio” un iekļuva finālā.

Pašreizējā „Copa Libertadores” čempione „Gremio” pirmajā pusfinālā viesos ar 1:0 pieveica „River Plate” un šonakt savā laukumā nokļuva tuvu panākumam divu spēļu summā, spēles 36. minūtē izvirzoties vadībā pēc Leo Gomesa precīzā tālsitiena. „Gremio” pārsvars emocionālajā spēlē saglabājās līdz pat 82. minūtei, kad „River Plate” guva savus pirmos vārtus, taču paši svarīgākie notikumi vēl tikai sekoja.

86. minūtē „River Plate” uzbrucējs sarežģītā situācijā izdarīja sitienu pa vārtiem, un bumba nedaudz pieskārās „Gremio” spēlētāja Bresana rokai. Galvenais tiesnesis Andress Kunja no Urugvajas pēc VAR izmantošanas piesprieda 11 metru soda sitienu un parādīja otru dzelteno kartīti Bresanam, uz ko mājinieku komandas spēlētāji reaģēja tik karstasinīgi, ka laukumā tika sūtīti policisti ar vairogiem, kuri neļāva futbolistiem tuvoties galvenajam tiesnesim.

Tas iekavēja spēli par gandrīz desmit minūtē, un „River Plate” rindās pendeli kompensācijas laika piektajā minūtē realizēja Gonsalo Martiness. Kopumā kompensācijas laiks bija 14 minūtes ilgs, bet „Gremio” neizdevās izglābties, un divu spēļu summā, pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem, uzvarēja „River Plate”.

Otrs finālists Dienvidamerikas prestižākajā klubu turnīrā noskaidrosies šonakt, kad Argentīnas „Boca Juniors” sacentīsies ar Brazīlijas „Palmeiras”. Pirmajā spēlē ar 2:0 uzvarēja „Boca Juniors”, bet šonakt spēle norisināsies „Palmeiras” laukumā.

Līdz ar to visai reāla kļuvusi iespēja, ka pirmoreiz „Copa Libertadores” finālā spēkosies abi slavenākie Argentīnas klubi – „River Plate” un „Boca Juniors”. Finālspēles paredzētas septītajā un 28. novembrī.

Galveno tiesnesi pēc pendeles piešķiršanas apsargā policisti

Spēles apskats un vārtu guvumi

  -1 [+] [-]

, 2018-10-31 18:31, pirms 6 gadiem
Nu patiesībā 11m, lai kā tas nepatiktu Gremio. Un lēmums vēl pieņemts skatoties video. Sitiens pa vārtiem, roka gaisā, trāpa kaut nedaudz, bet pietiekoši lai bumba maina trajektoriju un aizlido prom augšā. Formāli viss pareizi. Varbūt 5% gadījumos no 100% te neiedotu, jo sitiens tāls, no gaisa, bumbas trajektoriju noteikt nevar, spēlētāji tuvu, un sitiens stiprs, grūti izvairīties. kaut gan roka plivinājās gaisā.
Par tiesneša sargāšanu ar policijas vairogiem... tā D-amerika pilnīgi mērkaķi, trešās pasaules valstis.