Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Flamengo" atbrīvo Sampaoli no galvenā trenera amata

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"Flamengo" atbrīvo Sampaoli no galvenā trenera amata
Horhe Sampaoli. Foto: Marcello Zambrana/AFP

LETA--AP. Brazīlijas futbola klubs Riodežaneiro "Flamengo" no galvenā trenera amata ceturtdien atbrīvoja argentīniešu speciālistu Horhi Sampaoli, kurš pārņēma kluba vadību tikai aprīlī.

Sampaoli vadībā "Flamengo" svētdien nespēja aizstāvēt savu Brazīlijas kausa titulu, bet pēc triumfa "Copa Libertadores" turnīrā pagājušajā gadā šosezon vienība izstājās jau astotdaļfinālā. Savukārt Brazīlijas čempionātā "Flamengo" pēc 24 spēlēm ierindojas septītajā pozīcijā.

Pirms pievienošanās "Flamengo" Sampaoli tika atbrīvots no "Sevilla", kas tobrīd bija sasniegusi UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālu. Pēc trenera atbrīvošanas "Sevilla" triumfēja Eiropas līgā un nodrošināja iespēju šosezon spēlēt UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Sampaoli stājās pie Spānijas vienības stūres pagājuša gada oktobrī. Argentīnietis jau 2016./2017.gada sezonā vadīja Seviljas vienību, Spānijas meistarsacīkstēs izcīnot ceturto vietu.

Pēcāk viņš pārņēma Argentīnas izlases grožus līdz 2018.gadā pēc izstāšanās Pasaules kausa astotdaļfinālā Sampaoli zaudēja amatu. Turpinājumā viņš vadīja Brazīlijas vienības "Santos" un Beluorizonti "Atletico Mineiro", bet 2021./2022.gada sezonā argentīnietis bija pie Marseļas "Olympique" stūres.

Karjeras laikā Sampaoli vadījis arī komandas Čīlē, Ekvadorā, Peru un Argentīnā, kā arī Čīles valstsvienību, kurai 2015.gadā palīdzēja triumfēt "Copa America".

Izmantotie resursi:
LETA