Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Nekārtību dēļ pārceļ starp "River Plate" un "Boca Juniors" paredzēto atbildes spēli

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nekārtību dēļ pārceļ starp "River Plate" un "Boca Juniors" paredzēto atbildes spēli
Foto: AP/Scanpix

Dienvidamerikas Futbola asociācijas (CONMEBOL) prezidents Alehandro Domingess preses konferencē paziņojis, ka no vakardienas uz šodienu pārceltā "Copa Libertadores" fināla atbildes spēle starp "River Plate" un "Boca Juniors" pārcelta. Iepriekš "Boca" publicēja oficiālu aicinājumu maču aizvadīt vēlāk.

"Copa Libertadores" pirmais fināla mačs, kas tika aizvadīts "Boca Juniors" laukumā, noslēdzās ar rezultatīvu neizšķirtu 2:2. Duelī starp divām Buenosairesas komandām un nesamierināmajām pretiniecēm atbildes mačam vakar bija jānotiek "River Plate" laukumā, tomēr mājinieku fani pirms spēles uzbruka "Boca" autobusam, tā virzienā raidot akmeņus un traumējot vairākus futbolistus. Viņi cieta arī no asaru gāzes, kas tika izmantota pūļa savaldīšanai. Policijai nācās likt lietā arī gumijas lodes.

Lēmumi mainījās pa minūtēm – te tika paziņots, ka spēle notiks kā ierasts, par ko protestēja "Boca", te tika paziņots, ka mačs pārcelts uz rītdienu. Komandām laukumā vajadzēja doties šovakar pulksten 22:00, tomēr CONMEBOL prezidents Alehandro Domingess šovakar preses konferencē paziņoja, ka duelis tiek pārcelts uz pagaidām nenoteiktu laiku. Spekulācijas liecina, ka spēle varētu tikt aizvadīta 8. decembrī, bet tā ir neoficiāla informācija.

"Iespaids, kādu pasaulei radījuši pāris slikti cilvēki, ir nepareizs," par radušos situāciju teica Domingess. Sadursmēs cieta gan policisti, gan "River Plate" fani. "Atrodamies situācijā, kad viena komanda nav gatava doties laukumā. Uzskatām, ka apstākļiem jābūt vienlīdzīgiem. Šobrīd tā nav. Spēle ir pārcelta, abu klubu prezidenti tiksies ar mums, lai vienotos par datumu."

Stundu pirms Domingesa paziņojuma "Boca Juniors" nāca klajā ar savu vēstījumu, lūdzot pārcelt spēli, lai savainotie futbolisti varētu atkopties un doties laukumā. "Klubs vērsies pie CONMEBOL ar aicinājumu spēli aizvadīt vienlīdzīgos apstākļos. Ņemot vērā vardarbību pie stadiona un situācijas nopietnību, "Boca" uzskata, ka nav radīti vienlīdzīgi apstākļi, tāpēc pieprasām, lai spēle tiktu pārcelta."

     [+] [-]

, 2018-11-25 23:36, pirms 5 gadiem
Varbūt vispār nevajag spēlēt. Vienkārši, lai izkaujas un brauc mājās. Neizskatās, ka tur kādam interesē tāds nieks kā pati spēle.

     [+] [-]

, 2018-11-26 16:54, pirms 5 gadiem
Mēļo, ka spēle varētu notikt pat Eiropā, esot pat konkrētas vietas padomā.