Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Shakhtar" mājas spēles aizvadīs Ļvovā, "Dnipro" dāņus uzņems Kijevā

"Shakhtar" mājas spēles aizvadīs Ļvovā, "Dnipro" dāņus uzņems Kijevā
Mirča Lučesku
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas futbola klubs Doņeckas "Shakhtar" mājas spēles aizvadīs valsts rietumu daļas pilsētā Ļvovā, atklājis Doņeckas komandas galvenais treneris Mirča Lučesku.

Uz jautājumu, kad Doņeckas komanda varētu aizvadīt mājas spēles "Donbass Arena" stadionā, Mirča Lučesku nespēja atbildēt, taču atklāja, ka tuvākā nākotne "Shakhtar" saistās ar uzturēšanos Kijevā un Ļvovā: "Pagaidām visas mājas spēles aizvadīsim Ļvovā, saņēmām atļauju šādai rīcībai. Dzīvosim un trenēsimies Kijevā, bet mūsu laukums nomināli būs "Arena Lvov"." Lučesku arī piebilda, ka turpat Ļvovā tiks izspēlēti UEFA Čempionu līgas mači.

Sezonas sākumā Ļvovas stadions "Shakhtar" bijis labvēlīgs. Vakar Ukrainas Superkausa spēlē Doņeckas komanda uzveica savu principiālo pretinieku Kijevas "Dynamo" ar 2:0.

Aizvadītās nedēļas izskaņā pēc pārbaudes spēles ar franču "Lyon" "Shakhtar" rindas pameta seši leģionāri no Dienvidamerikas. Alekss Teišeira, Freds, Dentinju, Duglass Košta, Fakundo Ferreira un Izmaili neieradās uz lidojumu, kas "Shakhtar" nogādāja no Ženēvas atpakaļ Ukrainā.

Tikmēr kļuvis zināms, ka Čempionu līgas trešās kvalifikācijas kārtas spēle starp Dņepropetrovskas "Dnipro" un "Kobenhavn" tiks aizvadīta Kijevā, nevis "Dnipro" mājvietā. Dāņu klubs pēc izlozes iebilda pret došanos uz Ukrainu, un UEFA pauda nostāju, ka spēle nenotiks ārpus Ukrainas.

Iesaistītās puses tomēr tikušas pie zināma veida kompromisa, spēlei notiekot Kijevā, kas ir tālāk no nemieru skartajiem Ukrainas austrumu rajoniem nekā Dņepropetrovska. Spēle notiks 30.jūlijā.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт ФК «Шахтер»
Заставка :: ФК «Днепр» :: Официальный сайт ::...