Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas "Flamengo" ar lielisku otro puslaiku nodrošina finālu, mājiniece ielaiž sešus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Brazīlijas "Flamengo" ar lielisku otro puslaiku nodrošina finālu, mājiniece ielaiž sešus
Riodežaneiro "Flamengo" pirmo vārtu guvējs Džordžans de Arasketa. Foto: Reuters/Scanpix

Katarā notiekošās FIFA Pasaules Klubu kausa izcīņas pirmajā pusfinālā pēc neizteiksmīga pirmā puslaika atguvās un otrajā puslaikā trīs bezatbildes vārtus guva Dienvidamerikas nozīmīgākā klubu turnīra "Copa Libertadores" un Brazīlijas čempione Riodežaneiro "Flamengo", kas ar 3:1 pieveica Āzijas labāko komandu Rijādas "Al Hilal" no Saūda Arābijas.

Spēles pirmās 20 minūtes pagāja aizraujošā futbolā no vieniem vārtiem uz otriem, nelielam pārsvaram piederot "Al Hilal" vienībai. Saūda Arābijas klubs 18. minūtē izvirzījās vadībā pēc Salema Al Davsari raidījuma (1:0). Līdz 15 minūšu pauzei gan daži bīstami uzbrukumi sanāca arī "Flamengo", tomēr "Al Hilal" aizsargi šīs situācijas neitralizēja.

Pēc pārtraukuma laukumā izgāja pavisam cita "Flamengo" komanda, bazīliešiem uzreiz metoties augstā presingā. Drīz vien tas nesa pirmos augļus, 49. minūtē pēc lieliskas komandas saspēles un noslēdzošās Brunu Enrikes piespēles tukšos vārtos bumbu raidot Džordžanam de Arasketam - 1:1.

Līdz ar pamatlaika beigu tuvošanos iniciatīva arvien izteiktāk pārgāja "Flamengo" pusē, Brazīlijas klubam šā pusfināla likteni izšķirot četru minūšu intervālā, kurā 78. minūtē pēc vēl vienas teicamas izspēles Rafinjas centrējumu ar sitienu ar galvu noslēdza Enrike (2:1). Savukārt 82. minūtē pēc Enrikes izrāviena pa kreiso malu savos vārtos bumbu pārvirzīja "Al Hilal" aizsargs Ali Albulaihi (3:1).

Āzijas Čempionu līgas uzvarētājas situācija vēl neapskaužamāka kļuva pēc minūtes, kad par nevajadzīgi rupju sitienu pa pretinieka kājām sarkano kartīti saņēma "Al Hilal" uzbrukuma līderis peruānis Andrē Karijo. Par spīti nokļūšanai mazākumā "Al Hilal" spēja izveidot dažus labus momentus, taču rezultāts palika nemainīgs.

Finālā 21. decembrī "Flamengo" spēkosies ar "Liverpool" un Ziemeļu un Centrālamerikas zonas (CONCACAF) labākās komandas "Monterrey" no Meksikas pusfināla uzvarētāju. Jāmin, ka UEFA Čempionu līgā triumfējušajai "Liverpool" šovakar paredzēts mačs "Carabao" Anglijas līgas kausā, kurā liverpūliešu jaunatnes komanda viesosies pie Birmingemas "Aston Villa".

Savukārt cīņā par piekto vietu Pasaules Klubu kausa izcīņā Āfrikas čempionvienība Tunisas "Esperance" ar 6:2 sarāva gabalos Kataras "Stars" līgas čempioni Dohas "Al-Sadd". Tunisijas vienība jau līdz 25. minūtei spēja iegūt 3:0 pārsvaru, kā arī nokļūt skaitliskajā vairākumā. Trīs vārtus "Esperance" labā guva Hamdu Elhuni, bet dubli nokārtoja Anīss Badri.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja