Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ķīnieši no "Shakhtar" par 50 miljoniem nopērk Teišeiru

Andrejs Siliņš

Ķīnieši no "Shakhtar" par 50 miljoniem nopērk Teišeiru
Alekss Teišeira
Foto: AFP/Scanpix

Ķīnas futbola klubs Dzansju "Suning" vienojies ar Ukrainas vicečempioni Doņeckas "Shakhtar" par brazīliešu pussarga Aleksa Teišeiras iegādi. Transfēra summa par 26 gadus veco futbolistu iespaidīga - 50 miljoni eiro.

Ķīnas klubi pēdējā laikā netaupa naudu - 27. janvārī par 32,5 miljoniem eiro "Suning" no "Chelsea" iegādājās Ramiresu, šīs nedēļas sākumā Madrides "Atletico" pārdeva Džeksonu Martinesu par 42 miljoniem eiro "Evergrande" klubam, bet tagad arī šis rekords pārspēts, un atkal izcēlusies "Suning" vienība. Klubs bijis gatavs šķirties no 50 miljoniem eiro par "Shakhtar" pussargu Teišeiru.

Brazīlietis Teišeira šajā sezonā 15 spēlēs Ukrainas Premjerlīgā guva 22 vārtus, bet UEFA Čempionu līgā desmit mačos guva četrus vārtus. Pastiprinātu interesi par futbolistu izrādīja angļu "Liverpool", bet klubs nebija gatavs piedāvāt vairāk par 32 miljoniem eiro.

Teišeira, kurš nekad nav spēlējis Brazīlijas pieaugušo valstsvienībā, uz Ukrainu devās 2009. gada decembrī, kad "Shakhtar" iegādājās tobrīd tikai 19 gadus veco jaunekli no "Vasco da Gama" kluba par sešiem miljoniem eiro.

Ķīnas superlīgā transfēru logs beidzas februāra izskaņā, un nav izslēgts, ka šī brīža rekords atkal varētu tikt pārspēts.

"Suning" 2015. gada sezonā superlīgā palika devītajā vietā, toties izcīnīja kausu. Visu laiku augstākais sasniegums komandai ir otrā vieta 2012. gadā, bet citreiz nav izdevies tikt līdz trijniekam. 2013. gadā komanda izcīnīja superkausu, bet lielākoties kluba vēsturē spēlējusi otrajā līgā.

Izmantotie resursi:
BBC

1 2 47 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2016-02-05 11:31, pirms 8 gadiem
Nu sitiem ir galigi aizgajis ciet
Sajuta,ka viniem kadas deribas kurs nopirks dargak

  -1 [+] [-]

, 2016-02-05 11:33, pirms 8 gadiem
Nu ja sliktāki futbolā nekā Igauņi nauda visu izslidzina ;D
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2016-02-05 11:37, pirms 8 gadiem
Chelsea vakar noraidīja ķīniešu 57 miljonu piedāvājumu par Oskaru, kā arī ķīnieši mēģinās iegūt Jaju Turē piedāvajot viņam algā 30 miljonus gadā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-05 11:43, pirms 8 gadiem
Ķīnas līgas attīstības perspektīvas izskatās ļoti nopietni. Šajā stadijā viņiem, protams, ir jāpārmaksā par spēlētājiem un viņi var piesaistīt tikai limitētu spēlētāju skaitu, bet ar laiku tas var mainīties. Ņemot vērā cik populārs futbols ir Ķīnā un cik strauji tā popularitāte tur attīstās, un Ķīnas ekonomikas izaugsmes tempus, prognozes pēc gadiem 10-15 pasaules futbolu līgu samērs var pamainīties. Ķīniešiem tomēr patīkamāk būtu vērot visas zvaigznes pie sevis, nevis skatīties Premjelīgu (un citas Eiropas top līgas) TV.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-05 11:47, pirms 8 gadiem
septembris rakstīja: Ķīnas līgas attīstības perspektīvas izskatās ļoti nopietni. Šajā stadijā viņiem, protams, ir jāpārmaksā par spēlētājiem un viņi var piesaistīt tikai limitētu spēlētāju skaitu, bet ar laiku tas var mainīties. Ņemot vērā cik populārs futbols ir Ķīnā un cik strauji tā popularitāte tur attīstās, un Ķīnas ekonomikas izaugsmes tempus, prognozes pēc gadiem 10-15 pasaules futbolu līgu samērs var pamainīties. Ķīniešiem tomēr patīkamāk būtu vērot visas zvaigznes pie sevis, nevis skatīties Premjelīgu (un citas Eiropas top līgas) TV.
Ķinā ekonomiskā izaugsme pēdejos gaods vairs nav tik strauja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-02-05 11:52, pirms 8 gadiem
KHL dublis 2! Man nav iebildumu, ka naudiņa ieplūst Ukrainas ekonomikā Jenkiji varēja no Dynamo vai Shahktar nopirkt kādu rezervistu par 2-3miljardiem- tā teikt, sildot aizsardzības budžetu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-05 11:57, pirms 8 gadiem
VnkHuulijs2 rakstīja: Ierunajas Kiinas ekonomikas eksperts...
Tu tur uz vietas neesi lai ko spriestu. Piemers - Eiropaa arii runaja par muusu Dombrovska eknomikas veiksmes staastu un lepojaas kadi mes malaciishi, bet patieso ainu zinajam un izjutaam tikai mees pashi Tapec nevajag spriest par lietaam, no kuram sajegas nekaadas!!!
A kas tad ir ar to veiksmes stāstu, tagad tik briesmīgi ir? Zinot, kā visādi kalvīši un šleseri valsti noveda līdz pilnīgam bankrotam, esam tikuši sveikā cauri.
Pasaulē mēdz būt daudz ilglaicīgākas un pamatīgākas krīzes.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-05 12:00, pirms 8 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: KHL dublis 2! Man nav iebildumu, ka naudiņa ieplūst Ukrainas ekonomikā Jenkiji varēja no Dynamo vai Shahktar nopirkt kādu rezervistu par 2-3miljardiem- tā teikt, sildot aizsardzības budžetu
Kādā Ukrainas ekonomikā? Nekur tālāk par dažu oligarhu kabatu viņa neplūdīs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-05 12:01, pirms 8 gadiem
RobisK rakstīja: Bet redzat pie kā noved komunisms ja pie tā stingri turās.

Pie labklājības valsts. Kkas līdzīgs arī Vjetnamā briest.
Labklājības valsts? Tas, ka mazie ķīnieši ceļ tautas ekonomiku, vergojot par vēdertiesu padsmit stundas dienā, tev skaitās labklājība? Vari mierīgi braukt uz visām tām "labklājības valstīm", Kubu, Ziemeļkoreju, es izvēlos Eiropu.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-05 12:05, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka nākamajā FIFĀ vajadzēs iekļaut arī Ķīnas līgu, ja reiz tur tik daudzi labi spēlētāji pārceļas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-05 12:11, pirms 8 gadiem
VnkHuulijs2 rakstīja: Dombrovskis kaa tiirs matemaatikis un ciparu apmaats jefins valsti "saveda" kartibaa tikai uz papiira dazhaas statistikas ailitees. Tas ka valstii visi niikuloja un bija galigaa pakalaa vinam pie vienas vietas, jo vareja ES komitejai atradit ka ciparini vajadziigi kaapj/kriitas un mes ejam no kriizes araa.

Lai jau paliek, ir kaa ir. Ir bijis labaak, bet arii vel sliktaak. Ko nu vairs? Vissmagak jau ciesh tie kas treknajos gados paneema 2 istabu dzivokli pa 60k LS, bet pec 2 gadiem tads pats maksaaja 2x letak Tiem jau taa lielaka bedre un shkrobe. Mazie kreditini kas tika panemti pa lielam jau visiem izstrebti
A kā tad tu biji iedomājies - ja valsts ir bankrotā, tad pilnīgi neviens to nejutīs? Kaut kādai krīzei taču bija jābūt.
Visskaļākie kritizētāji jau bija tie, kas līdz tam bankrotam aizveda un notinās. Lai novērstu uzmanību no savas vainas. Un tad viņi izplatīja visādus saukļus, ko tauta mīl atkārtot. Par to, kāds Dombrovskis grāmatvedis un tā tālāk. Nezinu, kādam ģēnijam būtu jābūt, lai bankrota apstākļos neviens neko nejustu un visi turpinātu dzīvot, cepuri kuldami. Protams, es arī to izjutu, bet tagad ir pilnīgi ok. Nu, priekš Latvijas, ne jau vēl kā Eiropā.
Ai labi, sarunu neturpinu, riebjas piesārņot rakstu par futbolu ar šādām lietām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-05 12:17, pirms 8 gadiem
Iesaku paskatīties youtube kanālu "China Uncensored", viņiem izaugsme ir tikai uz papīra, jo var statistiku bīdīt pa labi, pa kreisi. Tikko vien bija viens burbulis finanšu sektorā. Bet no tā cieš tikai vidējais iedzīvotājs. Biznesmeņi gan ir ļoti turīgi, pārsvarā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-02-05 12:25, pirms 8 gadiem
Ķīna ar savu pieredzi palīdzējusi islāma emigrantiem tikt līdz Eiropai. Tagad dēļ iespējamā haosa Eiropas valstīs un ar nopelnīto naudu par transportēšanu, Ķīnas futbola klubi tērē tos miljonus futbolistu iegādei.

     [+] [-]

, 2016-02-05 12:54, pirms 8 gadiem
Nevajadzētu šo maldinoši skaidrot kā vienkāršu Ķīnas naudasmaisu debīlismu, lai gan kādu laiku tas tā tiešām vēl izskatīsies
Pilsētā runā, ka aiz Ķīnas aktivitātēm sēž Mendess (tas, kas Ronaldu aģents). Tas arī izskaidrotu Jaksona pārēju dažas dienas atpakaļ.
Sagaidāms, ka klubi arvien vairāk investēs Ķīnas tirgū. Potenciāls uzvārīties tur ir mēmākais kā nekā.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-05 12:54, pirms 8 gadiem
Ķīnieši varētu ieguldīt Latvijas futbolā

     [+] [-]

, 2016-02-05 12:57, pirms 8 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Chelsea vakar noraidīja ķīniešu 57 miljonu piedāvājumu par Oskaru, kā arī ķīnieši mēģinās iegūt Jaju Turē piedāvajot viņam algā 30 miljonus gadā
Varēja viņi Pedro par tādu naudu savākt!

     [+] [-]

, 2016-02-05 13:16, pirms 8 gadiem

     [+] [-]

, 2016-02-05 13:21, pirms 8 gadiem
Vel viens pipeļausis, kam bablos ir svarīgāks par Futbolu.
Par viņu interesējās klubi kā Chelsea, Liverpool, bet šis izvēlējās sapūt savā Ķīnā
Ok, pelnītu uz pusi mazāk, bet badā jau nenomirtu...vismaz neuzliktu lielu krustu savai turpmākajai futbolista karjerai.

     [+] [-]

, 2016-02-05 13:27, pirms 8 gadiem
dueto rakstīja: Ķinā ekonomiskā izaugsme pēdejos gaods vairs nav tik strauja
Tomēr tā ir daudz straujāka nekā citām lielajām ekonomikām. Pārsvarā ir prognozes par to, ka tuvāko 5-10 gadu laikā Ķīnas IKP sasniegs visas eirozonas valstu IKP apmēru. Jau 2014.gada beigās Ķīnas IKP bija vairāk kā 3 reizes lielāks kā UK.
China GDP | 1960-2016 | Data | Chart | Calendar...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-05 13:37, pirms 8 gadiem
Soweto rakstīja: Vel viens pipeļausis, kam bablos ir svarīgāks par Futbolu.
Par viņu interesējās klubi kā Chelsea, Liverpool, bet šis izvēlējās sapūt savā Ķīnā
Ok, pelnītu uz pusi mazāk, bet badā jau nenomirtu...vismaz neuzliktu lielu krustu savai turpmākajai futbolista karjerai.
Ne jau viņš pats izvēlējās noraidīt Pool bidu. Šahtor pilnīgi vienalga no kā saņemt naudu no Pool vai ķīniešiem, ka tik vairāk. Ķīnieši piesolīja vairāk un viņi Pool bidu noraidīja. Cita lieta, ka viņš varēja nepiekrist pārejai un palikt Ukrainā, bet kādēļ, lai tas viņam būtu jādara? Doņecka tagad nav labākā vieta uz pasaules, kur dzīvot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-02-05 14:09, pirms 8 gadiem
Puertoriko rakstīja: Labklājības valsts? Tas, ka mazie ķīnieši ceļ tautas ekonomiku, vergojot par vēdertiesu padsmit stundas dienā, tev skaitās labklājība? Vari mierīgi braukt uz visām tām "labklājības valstīm", Kubu, Ziemeļkoreju, es izvēlos Eiropu.
Uz stereotipiem balstīts viedoklis.
Tempi, ar kādiem, Ķīnas ekonomika attīstījusies jau gadu desmitiem, laika gaitā spēcīgi samazinājis nabadzību šajā valstī.
Kā, tomēr, protams, plānveida ekonomika, Ķīna, attiecībās ar pārējo pasauli, ir gudra. Ķīna rada šķietami neitrāli politisko tēlu pasaules acīs, nelien kašķos, nelien pa galvu pa kaklu brāļoties ar Krieviju. Neizprovocē nekādas sankcijas pret sevi, bet gan veido arvien labākas attiecības ar praktiski visiem starptautiskajiem partneriem (protams, izņemot tos, kuri jebkad pateikuši kaut ko labu par Taivānu , bet nu arī šeit ar naudas palīdzību, galu galā, tiek atrasts kopsaucējs, kā parāda fakti).
Jā, kā jaunattīstības valsts tā vēl pat nu nekādīgi nevarētu konkurēt ar Eiropas valstīm tīri pēc labklājības, sociālās vides, tiesiskuma.
Bet... nabadzība tiek samazināta, pašpasludinātā sociālistu tirgus ekonomika iet uz urrā, un ar viņiem kā komunistiem, praktiski, sadarbojas, vai grib sadarboties VISI - visas valstis (Latvija tai starpā kā vēl viena no valstīm, kura Taivānu i negrasās atzīt), visas pasaules lielākās komercsabiedrības.

Stereotips ir tas, ka tur visi nabadzībā dzīvo un badā mirst. Miljardu tautai... miljoni, kas vēl joprojām dzīvo par to mazāk kā 1$ dienā... it kā liels cipars. Gandrīz vesela Vācija iznāk. Bet... procentuāli no nācijas... to gan kaut kā aizmirst pieminēt.

Gudrs komunisms un gudra plānveida ekonomika, kura, pašas Komunistiskās partijas izteikumos, reiz apspēlēs kapitālismu. Cerams, ka nē, bet, kas zin.

Bet... salīdzināt Ķīnu ar Ziemeļkoreju... nu ejiet mājās, ja nav nekāda sapratne par lietām, labāk varbūt jāpaklusē???

     [+] [-]

, 2016-02-05 14:09, pirms 8 gadiem
Tas bija gaidāms, un, domājams, tiešām tas vēl nav rekords. Kādu vecu krabi noteikti vēl paķers no tās pašas Chelsea (Mikels, Terijs, Falkao).

  -1 [+] [-]

, 2016-02-05 14:20, pirms 8 gadiem
Vēl viena lieta... jo turīgāki un spēcīgāki kļūst Ķīnas uzņēmumi, jo lielākā dēlī ies Eiropas uzņēmumiem...
Iesākumā... runājot par otrā un trešā ešelona precēm (tas, kas notiek jau tagad - mazās un vidējās PV preces)
Turpinājumā??? Acītes, dārgie draugi, atveram un padomājam, kas var notikt, ja Ķīna pāraugs jaunattīstības valsts statusu un izdomās, ka "priekš kam mums ražot detaļas Apple, BMW, utt", ja paši varam ieņemt viņu vietu.
Kāpēc tas jau tagad nav noticis? Jo, nauda tak tam pietiek. Tāpēc, ka NAV IZDEVĪGI šī brīža attīstības stadijā.
elementāra biznesa loģika... kamēr esi melns un maziņš... nu nelec acīs sadarbības partneriem, no kuriem esi atkarīgs. Kur nu vēl mēģini ar šiem konkurēt (SSangYong piemērs un kā tas ir beidzies ).
Kad pats esi spēcīgs.... aiziet!

Un, jā, šeit gan kritika būs vietā. Pa lielam, Ķīnas GDP cipari utt., ir, lielā mērā pretrunīgi, jo Ķīna ir atkarīga. Atkarīga, lai turpinātu to scenāriju, kas viņiem ir.
Bet... tas viss, vienā brīdī, beigsies. Iespējams.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-05 14:24, pirms 8 gadiem
Kā besī šitā bezsakarīgā komentu sadaļa, man patīk to lasīt, bet nu vot kādā sakarā šeit jau runā par politiku, komunismu utt?
Var daži beigt ķerties Robja provokācijām, viņš neko nedomā nopietni, viņš grib pakaitināt cius un raksta stulbības speciāli.
1 2 47 komentāri