Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

papildināts Gudjonsens sezonu pabeigs "Fulham", Kīns - ''West Ham'', Amauri - ''Parma''

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Gudjonsens sezonu pabeigs "Fulham", Kīns - ''West Ham'', Amauri - ''Parma''
Eidurs Gudjonsens
Foto: AFP/Scanpix

Vakar ar vairākiem ļoti skaļiem darījumiem beidzās futbola transfēru periods. Šajā rakstā par vēl dažiem nepieminētiem darījumiem, kas notikuši pēdējā brīdī – izīrēti tādi futbolisti kā Eidurs Gudjonsens, Džovanni duš Santušs, Amauri, Robijs Kīns u.c.

Eidurs Gudjonsens (32) no "Stoke City" līdz sezonas beigām izīrēts Londonas "Fulham". Kādreiz "Chelsea" un "Barcelona" rindās spēlējušajam Islandes izlases uzbrucējam pēdējos gados galīgi neveicas, un šī sezona nav izņēmums. "Stoke" rindās Gudjonsens aizvadījis tikai piecas spēles, nespējot izcelties ar kādu vārtu guvumu. Izīrēts vēl viens pazīstams uzbrukuma spēlētājs – Džovanni duš Santušs (21) no "Tottenham Hotspur" atlikušo sezonas daļu pavadīs Spānijā, "Racing Santander" komandā. Kopš 2008. gada, kad "Tottenham" nopirka duš Santušu no "Barcelona", brazīlietis tiek izīrēts jau trešo reizi, jo nav spējis izturēt konkurenci par vietu sastāvā.

Jāpiebilst, ka viņš šajā klubā tāds nebija vienīgais, jo pirms pāris dienām uz "West Ham" izīrēts tika pieredzējušais īru uzbrucējs Robijs Kīns (30). Savukārt ''Sunderland'' rindās nostiprināties nav spējis Ziemeļīrijas uzbrucējs Deivids Hīlijs (31), kurš līdz sezonas beigām tiks izīrēts Skotijas klubam Glāzgovas ''Rangers''. Tāpat rendžeru rindās atlikušajā sezonas daļā uz īres nosacījumiem spēlēs skandalozais senegāliešu uzbrucējs El Hadži Diufs (30), kurš tiks īrēts no ''Blackburn Rovers''.

Daudz izmaiņu pēdējās transfēru dienas laikā notikušas Itālijā. Milānas ''Inter'' veikusi darījumu ar ''Cesena'', savas komandas rindas līdz sezonas beigām papildinot (īrējot) ar Japānas izlases aizsargu Juto Nagamoto (24, nesen izlases rindās triumfēja Āzijas kausā), bet pretī uz tādiem pašiem nosacījumiem atdodot perspektīvo itāļu aizsargu Davidu Santonu (20). Tāpat ''Inter'' rindas atstājis kolumbiešu aizsargs Nelsons Rivass (27), kurš uz sešiem mēnešiem tiks izīrēts ukraiņu klubam Dņipropetrovskas ''Dnipro''.

Tikmēr Turīnas ''Juventus'' citam A Sērijas klubam ''Parma'' līdz sezonas beigām izīrēs brazīliešu uzbrucēju Amauri (30), bet ''AC Milan'' vienībai par brīvu velti atdevusi itāļu aizsargu Nikolā Legrotalji (34), kurš ar milāniešiem parakstījis līgumu uz pusgadu. Savukārt savas komandas rindas ''Juventus'' papildinājusi ar itāļu uzbrucēju Alesandro Matri (26), kurš līdz sezonas beigām tiks īrēts no ''Cagliari''. Vēl jāatzīmē, ka pieredzējušais itāļu aizsargs Kristiano Dzaneti (33) pametis ''Fiorentina'' un pievienojies ''Brescia'', parakstot līgumu iz diviem gadiem.

Pēc astoņiem pavadītiem gadiem Eiropā Portugāles klubu ''Sporting'' atstājis Brazīlijā dzimušais Portugāles izlases uzbrucējs Liedsons (33), kurš atgriezies dzimtenē un parakstījis līgumu ar Ronaldo un Robertu Karluša pārstāvēto ''Corinthians''. Tāpat vērts pieminēt, ka par spīti spekulācijām sakarā ar iespējamo kluba mainīšanu, līgumus ar pašreizējām darba vietām pagarinājis Argentīnas izlases uzbrucējs Serhio Aguero (22) un Ungārijas izlases uzbrūkošā tipa pussargs Balāžs Džudžāks (24). Aguero pagarinājis līgumu ar Madrides ''Atletico'' līdz 2014., savukārt Džudžāks ar Eindhovenas ''PSV'' - līdz 2015. gada vasarai.

''Newcastle'' komandas spāņu uzbrucējs Isko (24) sezonu pabeigs Lakorunjas "Deportivo". Tieši šajā klubā viņš sāka savu karjeru, bet uz Ņūkāslu pārgāja 2008. gada rudenī. Tiesa, nostiprināties viņam šajā vienībā nav izdevies – jau pagājušo sezonu Isko pavadīja "Racing Santander". Vēl jāpiemin, ka klubu mainījis pazīstamais portugāļu vārtsargs Rikardu (34) – no Betisas "Real" viņš pārgājis uz Anglijas Čempionāta vienību "Leicester City". Tikmēr Kijevas ''Dynamo'' līdz sezonas beigām franču klubam ''Bordeaux'' izīrēs jauno brazīliešu uzbrucēju Andrē (20). Savukārt Vācijas Bundeslīgas klubs ''Stuttgart'', kas turnīra tabulā atrodas vien priekšpēdējā vietā, no Dortmundes ''Borussia'' līdz sezonas beigām īrēs Ungārijas izlases pussargu Tamāšu Hajnalu (29), kurš Bundeslīgas līderes rindās šosezon tā arī neaizvadīja nevienu maču.

Izmantotie resursi:
Sky Sports | Sport News
Goal.com
UEFA.com - The official website for European...
FIFA.com - Fédération Internationale de...

Slēpts komentārs: Western

  +4 [+] [-]

, 2011-02-01 12:49, pirms 13 gadiem
Dos Santos ir meksikanis, un nevajag no vinja taisit nekadu portugali ))

  +2 [+] [-]

, 2011-02-01 13:05, pirms 13 gadiem
Autors laikam vēlējās izcelt, ka viņam ir brazīliešu izcelsme. Tomēr, lai gan Brazīlijā runā portugāļu valodā, tur ir savs dialekts, tāpēc arī brazīliešu īpašvārdu atveidē nedrīkst izmantot tos pašus principus, ko portugāļu vārdiem. Brazīliešiem "s" vārda beigās parasti nekļūst par "š". Arī ar o/u jābūt uzmanīgiem, jo ne velti brazīliešiem ir Ronaldo, bet portugāļiem Ronaldu.
Šajā gadījumā vispareizāk tomēr būtu dos Santoss, gan iepriekš minētā dēļ, gan arī tādēļ, ka viņš pats jau ir pilnvērtīgs meksikānis, lai gan tēvs ir brazīlietis.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-01 13:10, pirms 13 gadiem
Vēl jau Maikls Bredlijs uz Aston Villa (īre)

  +2 [+] [-]

, 2011-02-01 13:17, pirms 13 gadiem
sa2802 rakstīja: Autors laikam vēlējās izcelt, ka viņam ir brazīliešu izcelsme. Tomēr, lai gan Brazīlijā runā portugāļu valodā, tur ir savs dialekts, tāpēc arī brazīliešu īpašvārdu atveidē nedrīkst izmantot tos pašus principus, ko portugāļu vārdiem. Brazīliešiem "s" vārda beigās parasti nekļūst par "š". Arī ar o/u jābūt uzmanīgiem, jo ne velti brazīliešiem ir Ronaldo, bet portugāļiem Ronaldu.
Šajā gadījumā vispareizāk tomēr būtu dos Santoss, gan iepriekš minētā dēļ, gan arī tādēļ, ka viņš pats jau ir pilnvērtīgs meksikānis, lai gan tēvs ir brazīlietis.
Latviešu valodā īpašvārdus atveido pēc to cilmes, tātad, šajā gadījumā — kā tos izrunā portugāliski. Tev gan nav īsti taisnība par Brazīlijas portugāļu valodas atšķirībām no Portugāles — dažos reģionos "s" kļūst par "š" (piemēram, Sanpaulu) un tas, ka futbolistu sauc par Ronaldo, ir kļūda. Atceros, ka agrāk teica Kristiano Ronaldo, kas ir tāda pati kļūda.

  +4 [+] [-]

, 2011-02-01 13:40, pirms 13 gadiem
sa2802 rakstīja: Autors laikam vēlējās izcelt, ka viņam ir brazīliešu izcelsme. Tomēr, lai gan Brazīlijā runā portugāļu valodā, tur ir savs dialekts, tāpēc arī brazīliešu īpašvārdu atveidē nedrīkst izmantot tos pašus principus, ko portugāļu vārdiem. Brazīliešiem "s" vārda beigās parasti nekļūst par "š". Arī ar o/u jābūt uzmanīgiem, jo ne velti brazīliešiem ir Ronaldo, bet portugāļiem Ronaldu.
Šajā gadījumā vispareizāk tomēr būtu dos Santoss, gan iepriekš minētā dēļ, gan arī tādēļ, ka viņš pats jau ir pilnvērtīgs meksikānis, lai gan tēvs ir brazīlietis.
Tev ir taisnība, ka, piemēram, Luis brazīliešiem lielākoties būs Luiss/Luizs, nevis Luišs, taču izskaņa "os" ir visai viltīga - tā kā nedzīvojam Brazīlijā, nākas iztikt ar interneta resursiem, un tajos atrodamā informācija nav viennozīmīga, turklāt arī Brazīlijā izruna atšķiras pa reģioniem. Bet Ronaldu ir Ronaldu gan Portugālē, gan Brazīlijā.

     [+] [-]

, 2011-02-01 14:20, pirms 13 gadiem
Es nezinu, kā atšifrēt F. rakstīja: Latviešu valodā īpašvārdus atveido pēc to cilmes, tātad, šajā gadījumā — kā tos izrunā portugāliski.
Lai gan tā uzvārda daļa (dos Santoss) viņam nāk no tēva, cik saprotu viņa paša dzimtā valoda ir spāņu, jo māte ir meksikāniete un arī pilnais vārds ar otru uzvārdu Ramiress ir veidots pēc spāņu valodas tradīcijām. Tāpēc šajā gadījumā tomēr par pamatu jāņem spāņu, nevis portugāļu valoda. Nezinu, kā viņš pats sevi dēvē, bet diez vai kāds Meksikā viņu dēvē par duš Santušu.

  +4 [+] [-]

, 2011-02-01 14:29, pirms 13 gadiem
sa2802 rakstīja: Tāpēc šajā gadījumā tomēr par pamatu jāņem spāņu, nevis portugāļu valoda. Nezinu, kā viņš pats sevi dēvē, bet diez vai kāds Meksikā viņu dēvē par duš Santušu.
Uzvārds ir brazīliešu, tātad tas arī attiecīgi ir jāatveido. Cita lieta, ja Meksikā būtu asimilējušies daudz brazīliešu/portugāļu un līdz ar to "dos Santos" jau vēsturiski būtu transformējies par meksikāņu uzvārdu - kā piemēram, no "de Michelis" Itālijā uz "Demichelis" Argentīnā. Taču šajā konkrētajā gadījumā uzvārds ir brazīliešu. Te var strīdēties tikai par to, vai latviešu valodā tas ir jāatveido kā dus Santuss vai duš Santušs.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-01 16:12, pirms 13 gadiem
Duš Santušs.... da nē, ne tak. nu, bļ, nē.

     [+] [-]

, 2011-02-01 18:18, pirms 13 gadiem
Laikam būšu vienīgais, kurš te necepsies par uzvārdu. Reāli ir vienalga. Uzvārds ir Dos Santos, vienalga, kā to izrunā. Domāju, ka mūsu spēlētāju uzvārdus ārzemēs izrunā arī ļoti nepareizi, bet tāpēc jau neviens no turieniešiem nemēģina pierādīt savu taisnību.

Tottenham ir šķīrusies no diviem ļoti labiem uzbrucējiem, kam nezināmu iemeslu dēļ kaut kas pēdējā laikā neizdēvās. Bija neveiksmes. Uzskatu, ka Santosam vajadzēja palikt Barcā un tagad viņš būtu zvaigzne, kamēr nelietderīga bija arī Kīna pāreja uz Liverpool pirms diviem gadiem, kas sāka čakarēt viņa karjeru. Lai veicas abiem jaunajās komandās. Redzēsim, vai Bā un Kīns kopīgiem spēkiem spēs West Ham izvilkt no bedres, kurā viņi pašlaik ir. Patīkamo būs redzēt Santosu, atgriežamies atkal Spānijā.

Ar Gudjonsenu arī ir tāds neveiksmju stāsts. Proti, kas vienam veiksme, otram neveiksme. Tā ir Barselona. Tieši šis periods Eidura karjerā bija neveiksmīgākais, tad Monako, tad Stoke City... Brīnums, ka vēl spēj turēties elitē, proti, Premjerlīgā. Ja spēs atkal atgūt veco spēles garšu, tas būs atzīstami. Fulham, konkurējot, piemēram, ar Dembeli, to izdarīt nebūs viegli, bet, lai viņam veicas.

Visinteresantākā gan laikam šķiet Rikardu pāreja uz Angliju. Kā Kreipāns reiz teica, ļoti ekstravagants vārtsargs. Pārdrošs, bet labs. Redzēsim, vai Ēriksons nebūs aizšāvis garām ar šo lozi, bet jāsaka atklāti, ka man Rikardu paticis vislabāk no visiem pēdējā laika portugāļu vārtsargiem. Lai veicas viņam Leicester City komandā.

Ksisko pāreja arī ir diezgan negaidīta, manuprāt. Tagad, kad Kerols no Newcastle devies uz Liverpool, nebūs viegli aizlāpīt robu uzbrukumā. Ben Arfa būs ar uzdevumu.

     [+] [-]

, 2011-02-02 08:45, pirms 13 gadiem
Robijs Kīns viennozīmīgi būs labs pastiprinājums WHU.

     [+] [-]

, 2011-02-02 10:14, pirms 13 gadiem
Uzgriežņu Arvīds rakstīja: Robijs Kīns viennozīmīgi būs labs pastiprinājums WHU.
Ne gluži, ja spēlēs tā kā šosezon (cik nu viņš vispār spēlē).