Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Blogs: ''Manchester United'' augstprātība ir atgriezusies

Blogs: ''Manchester United'' augstprātība ir atgriezusies
Raiens Giggs un Luis Van Gāls
Foto: AFP/Scanpix

Pēdējās divās sezonās angļu superklubs ‘’Manchester United’’ savus fanus nav spējis iepriecināt ar vērā ņemamiem panākumiem. Pašreizējais ''United'' treneris Luiss van Gāls gan apgalvo, ka aizvadītā sezona ir bijusi laba.

Ir pārāk agri spriest, vai ‘’Manchester United’’ ir uz tās futbola slavas atgūšanas ceļa, bet skaidrs ir tas, ka tā ir atguvusi savu augstprātību. Spriežot pēc komentāriem no Mančestras kluba puses, sajūta ir tāda, ka šajā sezonā klubs teju izcīnīja čempionu titulu.

Šajā nedēļas nogalē Raiens Gigss atbalstīja Luisa Van Gāla viedokli, ka ''United'' iepriekšējo sezonu aizvadīja labi. Pats Van Gāls to pavēstīja ar tik lielu pārliecību, ka tas pat liek aizmirst to, ka sezonas laikā komandai lielākoties klājās bēdīgi. Ņemot vērā, ka šogad ir veikts tikai viens pārejas darījums, kurā ir iegūts Memfis Depajs, nav nekāda pamata domāt, ka komanda šosezon spēs sasniegt ko vairāk par pagājušajā sezonā izcīnīto ceturto vietu. Tomēr šī augstprātība ir labākais pamats ticēt, ka tas varētu notikt.

Augstprātība piestāv ''United''. Tieši tāpēc Deividam Moizam neizdevās iejusties ''Old Traford'' stadionā. Viņš vienkārši nespēja saprast kluba mentalitāti. Kluba mentalitāte ir augstprātīga, tik augstprātīga, ka tajā pat īsti nevar atpazīt šo augstprātību. Tas ir tāpat, kā teikt, ka esi labāks par citiem, nemaz nepieļaujot citu viedokli vai argumentus. Moizs mēdza teikt, ka viņš grib padarīt spēli grūtu saviem pretiniekiem, kā arī turēja Robinu van Pērsiju laukumā, kurš acīmredzami nespēja gūt vārtus, tikai tādēļ, lai prese neapšaubītu viņa lēmumu nosēdināt malā savu labāko uzbrucēju.

Van Gāls tā nedarītu, jo viņš saprot ''United''. Viņš grib pretiniekam spēli padarīt grūtu tos iznīcinot. Ja viņš uzskatītu, ka nodrošināt uzvaru ir reālāk, aizvietojot savu vadošo vārtu guvēju ar ''mazu kaķēnu vārdā Kevins'', viņš to izdarītu vēl pirms puslaika pārtraukuma, bet preses konferencē kliegtu uz reportieriem, ka tie nespēj saskatīt Kevina talantu.

''United'' pagājušo sezonu nespēlēja labi, pat ne samērā labi. Bet, ja van Gāls saka, ka ''United'' spēlēja labi, tad var sagaidīt, ka lielākā daļa spēlētāju tam noticēs, neskatoties uz visiem pierādījumiem par pretējo.

Pagājušo sezonu ''United'' iesāka slikti, uzvarot tikai trīs no pirmajām vienpadsmit spēlēm. Ziemas periodā komandai padevās laba uzvaru sērija, lai gan tā rādīja neizteiksmīgu futbolu. Komandas četras uzvaras pēc kārtas pavasarī bija vienīgais periods, kad komanda izskatījās tiešām labi, bet pēc tam sekoja trīs zaudējumi pēdējās sešās sezonas spēlēs, kurās iekrāja tikai piecus punktus.

Ja ‘’Liverpool’’, Totenhamas ‘’Hotspur’’ un ‘’Southampton’’ nebūtu ''apstājušās'' sezonas beigu daļā, tad ‘’United’’ būtu finišējusi krietni zemāk par ceturto vietu. Bet ‘’United’’ nometnē tas nevienu neuztrauc, jo van Gāls spēj pārliecināt par pretējo.

Atšķirībā no citiem klubiem ‘’United’’ nevis meklē jaunus un talantīgus spēlētājus, kurus piesaistīt klubam, bet gan sevi jau pierādījušus un gatavus spēlētājus, tādus kā Bastians Šveinšteigers un Serhio Ramoss. ‘’United’’ liek domāt, ka divi neveiksmīgie gadi nemaz nav bijuši.

Van Gāls šīs sezonas laikā izmēģināja gandrīz visas iespējamās pieejamo spēlētāju kombinācijas, kā arī teju visus spēles formātus, kādus pazīst modernais futbols. Viņš ir skaidri parādījis, ko viņš sagaida no savas komandas. Pretiniekiem viņš cenšas uzspiest smagnēju pozicionālu spēli, kas liedz pretiniekiem gūt vārtus, vienkārši nedodot tiem bumbu. Ir skaidrs, ka tas, ko Van Gāls dara var novest pie lieliem panākumiem, tomēr ir vēl daudz darāmā. Atlikušajos divos pāreju loga mēnešos ir jāpastiprina komanda, un pēc tam ir arī jāuzvar spēles.

Nav iespējams skaidri noteikt, vai nākošā ‘’United’’ sezona būs veiksmīga, bet augstprātība un pārliecība par saviem spēkiem, ar kādu to vadīja Sers Aleks Fergusons, ir atgriezusies.

''Manchester United'' ir ieguvis 20 līgas titulus, tas ir vairāk kā jebkuram citam Angļu klubam, 11 FA kausus, četrus līgas kausus, trīs Čempionu līgas kausus, vienu UEFA kausu ieguvēju kausu, vienu UEFA superkausu, vienu internacionālo kausu un vienu pasaules klubu kausu. 1998.-99. gadā vienas sezonas laikā klubs triumfēja Premjerlīgā, FA kausā un Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
Van Gaal has returned the arrogance that...

 +11 [+] [-]

, 2015-06-29 13:44, pirms 9 gadiem
Diezgan bezjēdzīgs raksts.

  +7 [+] [-]

, 2015-06-29 13:46, pirms 9 gadiem
Klau, autor! Par ko ir raksts?! Par augstprātību, par to, ka MU pērk gatavus spēlētājus!?? City, Chelsea utt. nepērk? Piedod, tik tizlu rakstu sen neesmu lasījis...

     [+] [-]

, 2015-06-29 13:49, pirms 9 gadiem
blogs

  +3 [+] [-]

, 2015-06-29 13:51, pirms 9 gadiem
Pasaki, ka Chelsea ir mazāk augstprātīgs klubs, atrausies no tās faniem pa rīkli

  +3 [+] [-]

, 2015-06-29 13:52, pirms 9 gadiem
Neredzu nekādu jēgu rakstam, izskatās ka MU heiteris, vai lielā un varenā City fans ir autors, cik skatos Sotona atkal izpārdošanu taisa, Klains par 12.5 miljoniem uz pool pārceļoties un Šneiderlins tuvākajās nedēļās pievienosies United

  -5 [+] [-]

, 2015-06-29 13:54, pirms 9 gadiem
Patīkami SC autoru pulkā beidzot redzēt arī Liverpool un City fanus. Augstprātīgā kluba slavēšanai beidzot jāliek trekns punkts!

     [+] [-]

, 2015-06-29 13:55, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: blogs
Tulkots no ESPN

  +4 [+] [-]

, 2015-06-29 14:00, pirms 9 gadiem
Izklausās, ka raksta autors līdz sirds dziļumiem ienīst Mančesteras klubu.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-29 14:09, pirms 9 gadiem
Njaa, viens no sliktaakajiem un bezsakariigaakajiem rakstiem SC, ko esmu lasiijis

  -1 [+] [-]

, 2015-06-29 14:12, pirms 9 gadiem
Robčika dublis 2???

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 14:34, pirms 9 gadiem
Paldies par kritiku! Atsauce uz oriģinālu zem raksta pie Izmantotajiem resursiem. Man pašam attiecībā pret ''United'' ir neitrālas emocijas, bet domāju, ka būs cilvēki, kuriem būs interesanti palasīt, kā Van Gāls slavina vāju sezonu.

     [+] [-]

, 2015-06-29 14:37, pirms 9 gadiem
Kalnevics
"Slavina vāju sezonu" eksperts skaities ;D

     [+] [-]

, 2015-06-29 14:45, pirms 9 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Paldies par kritiku! Atsauce uz oriģinālu zem raksta pie Izmantotajiem resursiem. Man pašam attiecībā pret ''United'' ir neitrālas emocijas, bet domāju, ka būs cilvēki, kuriem būs interesanti palasīt, kā Van Gāls slavina vāju sezonu.
bet, ja paskatās no cita skatu punkta - vai 4. vieta Premjerlīgā klubam, kurš šobrīd vēl turpina pārdzīvot krīzi pēc Fegrusona ēras beigām, meklē savu īsto/ideālo sastāvu un pēc būtības meklē savu jauno identitāti, ir slikta? man šķiet, ka nepavisam...

     [+] [-]

, 2015-06-29 14:47, pirms 9 gadiem
Pirms apkāst nabaga SC autoru vajadzētu saprast pāris lietas:
1. Raksts lielā mērā (ja ne pilnībā) ir pārtulkots no ESPN raksta (bija slinkums pārbaudīt katru rindkopu).
2. ESPN savukārt to rakstu ir uzcepis, jo Rūnijs ir pateicis ka viņi ir gatavi ielikt kloķi visiem EPL - tam ir vajdzīgi tikai pāris spēlētāji.
Realitātē ir tā, ka ja De Hea ir prom Real, tad MU vajadzēs vismaz 4-5 spēlētājus - un tādus kas būs gatavi uzreiz taisīt rezultātu - ESPN min ka vajadzēs GK, jo Valdezs nevilks, vajag CB divus (jo ne Jones ne Smalling arī nevelk, vajag balsta pussargu, un vajag vēl vismaz vienu uzbrucēju kas blieztu iekšā sezonā ap 20-25 golus. (tas ja RvP spēs sist tikpat cik pagājušo gadu).
taisnību sakot tas Rūnija paziņojums ir mazliet "ambiciozs".

  +2 [+] [-]

, 2015-06-29 15:05, pirms 9 gadiem
Onka rakstīja: Pirms apkāst nabaga SC autoru vajadzētu saprast pāris lietas:
1. Raksts lielā mērā (ja ne pilnībā) ir pārtulkots no ESPN raksta (bija slinkums pārbaudīt katru rindkopu).
2. ESPN savukārt to rakstu ir uzcepis, jo Rūnijs ir pateicis ka viņi ir gatavi ielikt kloķi visiem EPL - tam ir vajdzīgi tikai pāris spēlētāji.
Realitātē ir tā, ka ja De Hea ir prom Real, tad MU vajadzēs vismaz 4-5 spēlētājus - un tādus kas būs gatavi uzreiz taisīt rezultātu - ESPN min ka vajadzēs GK, jo Valdezs nevilks, vajag CB divus (jo ne Jones ne Smalling arī nevelk, vajag balsta pussargu, un vajag vēl vismaz vienu uzbrucēju kas blieztu iekšā sezonā ap 20-25 golus. (tas ja RvP spēs sist tikpat cik pagājušo gadu).
taisnību sakot tas Rūnija paziņojums ir mazliet "ambiciozs".
Nu nav gluži tik traki ar tiem 4-5 spēlētājiem, bet ja top spēlētāji būs pieejami, iespējams ka tik daudz arī nopirks. Depajs jau ir nopirkts un viņš, starp citu, atsevišķos brīžos var spēlēt vienīgā vai otrā uzbrucēja pozīcijā + ir RvP, Rūnijs un Vilsons, kā arī vēl nav skaidrība par Čiču. Šnaiderlins jau praktiski esot nopirkts un tas varētu kļūt par būtiskāko momentu, jo ir spējīgs aizvietot Keriku. Kā labi atceramies, visi pozitīvie sezonas momenti bija ar Keriku sākumsastāvā, bet zaudējumi sākās kad viņš bija traumēts + iespējams nopērk arī Švainštaigeru, ja viņš tiešām gribēs iet prom no Bayern. Vajadzīgs vēl viens centra aizsargs un vārtsargs, ja De Heju pārdod.
Katrā ziņā būtu dīvaini ja MU kapteinis uzstādītu zemākus sezonas mērķus par uzvaru EPL un arī kopumā komandai otrajā LvG sezonā būtu jāspēlē daudz stabilāk pret zemākā kalibra komandām, jo pret top komandām rezultāti bija teju teicami.

     [+] [-]

, 2015-06-29 15:13, pirms 9 gadiem
Kas tas par purkšķi??
Lai vai kurš ir šī raksta autors, bet acīmredzot nopietns MU heiteris un neobjektivitāte spiežas caur visām vīlēm.

*Kā var pārmest, ka MU piesaistījusi tikai Depaju, ja fckn transfēru logs nemaz nav sācies??
*Kā var pārmest vājo sezonas sākumu, ja komanda tika pilnībā restrukturizēta un būtībā viss, ieskaitot galveno treneri, ir totāli neiespēlēts?
*Ko var tirst par jaunajiem un pieredzējušajiem? Lai vispirms nopērk Ramosus un Švainijus, tad varēs pārmest. Tās visas ir un paliek tikai baumas un sarakstā ir stipri vairāk jauno, nekā jau pieredzējušo.

Un anyway- ko Gālam un citiem vajadzētu teikt? Ka komandai mērķi būs tikai iekļūt CL zonā? Tas ir smieklīgi.
Vnk idiotisks raksts un man kauns, ka SC uzskatīja par vajadzīgu tādu pārpublicēt.

     [+] [-]

, 2015-06-29 15:14, pirms 9 gadiem
ABa rakstīja: Nu nav gluži tik traki ar tiem 4-5 spēlētājiem, bet ja top spēlētāji būs pieejami, iespējams ka tik daudz arī nopirks. Depajs jau ir nopirkts un viņš, starp citu, atsevišķos brīžos var spēlēt vienīgā vai otrā uzbrucēja pozīcijā + ir RvP, Rūnijs un Vilsons, kā arī vēl nav skaidrība par Čiču. Šnaiderlins jau praktiski esot nopirkts un tas varētu kļūt par būtiskāko momentu, jo ir spējīgs aizvietot Keriku. Kā labi atceramies, visi pozitīvie sezonas momenti bija ar Keriku sākumsastāvā, bet zaudējumi sākās kad viņš bija traumēts + iespējams nopērk arī Švainštaigeru, ja viņš tiešām gribēs iet prom no Bayern. Vajadzīgs vēl viens centra aizsargs un vārtsargs, ja De Heju pārdod.
Katrā ziņā būtu dīvaini ja MU kapteinis uzstādītu zemākus sezonas mērķus par uzvaru EPL un arī kopumā komandai otrajā LvG sezonā būtu jāspēlē daudz stabilāk pret zemākā kalibra komandām, jo pret top komandām rezultāti bija teju teicami.
Es atreferēju tikai ESPN diskusijas viedokli (rakstā tas nebija tur video ESPN). bet par Smallingu un Jones gan piekrītu pilnībā - tur ar vienu Ramosu var būt par īsu (ja viņš tiešām aizies no Real, jo nevaru iedomāties ar ko viņu var aizstāt (madride ar šito var iebraukt konkrētās auzās). un baidos ka Depaijs diez vai pirmajā sezonā bakstīs golus - un zinot cik traumatisks ir RvP, tad atliek tikai cerēt uz Rūniju.. tā kā ja prasītu manu viedokli - drīzāk MU vēl ir pārbūves procesā.

     [+] [-]

, 2015-06-29 15:15, pirms 9 gadiem
Onka rakstīja: Pirms apkāst nabaga SC autoru vajadzētu saprast pāris lietas:
1. Raksts lielā mērā (ja ne pilnībā) ir pārtulkots no ESPN raksta (bija slinkums pārbaudīt katru rindkopu).
2. ESPN savukārt to rakstu ir uzcepis, jo Rūnijs ir pateicis ka viņi ir gatavi ielikt kloķi visiem EPL - tam ir vajdzīgi tikai pāris spēlētāji.
Realitātē ir tā, ka ja De Hea ir prom Real, tad MU vajadzēs vismaz 4-5 spēlētājus - un tādus kas būs gatavi uzreiz taisīt rezultātu - ESPN min ka vajadzēs GK, jo Valdezs nevilks, vajag CB divus (jo ne Jones ne Smalling arī nevelk, vajag balsta pussargu, un vajag vēl vismaz vienu uzbrucēju kas blieztu iekšā sezonā ap 20-25 golus. (tas ja RvP spēs sist tikpat cik pagājušo gadu).
taisnību sakot tas Rūnija paziņojums ir mazliet "ambiciozs".
Rūnijam vajadzēja teikt, jā cienījamais žurnālista kungs, mēs paskatīsimies ko mēs varēsim iespēt, varbūt mums kāds uzdāvinās to titulu

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 15:20, pirms 9 gadiem
Lasīju, bet nekādu jēgu rakstā tā arī neieraudzīju.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 15:39, pirms 9 gadiem
Onka rakstīja: Es atreferēju tikai ESPN diskusijas viedokli (rakstā tas nebija tur video ESPN). bet par Smallingu un Jones gan piekrītu pilnībā - tur ar vienu Ramosu var būt par īsu (ja viņš tiešām aizies no Real, jo nevaru iedomāties ar ko viņu var aizstāt (madride ar šito var iebraukt konkrētās auzās). un baidos ka Depaijs diez vai pirmajā sezonā bakstīs golus - un zinot cik traumatisks ir RvP, tad atliek tikai cerēt uz Rūniju.. tā kā ja prasītu manu viedokli - drīzāk MU vēl ir pārbūves procesā.
Nu par Smolingu man ir pilnīgi pretējas domas, ja viņš spēs tamlīdzīgu stabilitāti turēt kā sezonas otrajā pusē, viņš viennozīmīgi būs pamatā. Džounss jā, joprojām taisa muļķīgas kļūdas, spēlē pārāk riskanti un tāpēc bieži traumējas, līdz ar to trūkst nepieciešamās spēļu prakses lai iekāptu augstākā līmenī. Vēl ir sezonas pārsteigums Makneirs, kurš daudzās spēlēs jau pierādīja augstu līmeni. Manuprāt ar vienu vadošo top līmeņa centra aizsargu būs pietiekoši, vienalga vai tas būtu Ramoss vai kāds cits.
Protams viens top uzbrucējs komandai noteikti noderētu, bet zinot kādā veidā LvG organizē spēli uzbrukumā un kādi spēlētāji kopumā uzbrukuma līnijā ir sastāvā, nav obligāti vajadzīgs viens bombardieris ja visi uzbrūkošā tipa pussargi vairāk mazāk būs gana rezultatīvi. MU protams vēl ir pārbūves procesā, bet nākamsezon būtu spēles kvalitātei jāuzlabojas, kaut vai tikai tāpēc ka LvG aizvadīs pilnvērtīgu pirmssezonas sagatavošanas procesu un arī problemātiskajām pozīcijām sastāvā būtu jāsamazinās līdz minimumam.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-29 17:26, pirms 9 gadiem
Augstpraatigs ir LVG. Veel viens gads bez izciiniitiem graapjiem un viirelis aizies pa skuju taku (paarnestaa noziimee). Manure faneljiem un funkcionaariem ir gruuti pierast pie situaacijas, ka klubs neciinaas par tituliem, bet naaksies vien... Premjerliigaa liidz Chelsea un Man City shiem kaa liidz Meenesim, Arsenal arii beidzot saak atkal izskatiities kaa nopietna komanda, pat Liverpool ir labaakaa situaacijaa sastaava zinjaa ( zinu, ka trolliishi tuuliit saaks riet)... Kameer Liverpool komandas kodolu shobriid veido jauni speeleetaaji, kuri kljuus tikai labaaki (ar daziem iznjeemumiem) , Man Utd peedeejo gadu atsleegas speeleetaaji jau ir paari saviem karjeras ziedu laikiem (RVP, Rooney, Carrick)... Superzvaigznes, kas par lielu naudu iegaadaatas, lai nekavejoties uzlabotu komandas sniegumu, nevelk ( Mata, DiMaria, Falcao )... Vaardu sakot, naakamajaa sezonaa MU finishees 5. vietaa, bet LVG diez vai izvilks liidz sezonas beigaam. Domaaju, ka Giggs ap februaara vidu atkal buus interim manager

     [+] [-]

, 2015-06-29 17:45, pirms 9 gadiem
N-tos titulus pēc kārtas ,šajā līgā izcīnīt nav iespējams.Konkurence zvērīga.Pārmetumi par gatavu spēlētāju pirkšanu!?Eiropas top komandās, pamatsastāvā spēlē pasaules izlases līmeņa spēlētāji.Ir neiedomājama veiksme tādu izaudzināt savā klubā.Var nopirkt,bet cik tāds maksās un kā klubam ar finansēm?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-06-29 18:54, pirms 9 gadiem
Vienīgie, kuri pagaidām var izrādīt konkurenci Chelsea, ir City (bet pie viņiem neviens negrib iet) un Arsenal (vārtsargs tagad būs, vajag labu straikeru, kā arī kāds aizsargs jāpaķer varbūt). Man U var iet bekot, kamēr van Kālis pie grožiem, nebūs tur nekā. Ar Džounsu un Smolingu aizsardzībā nav ko domāt par tituliem, un, ja De Hea aizies, tad vispār viņi būs ziepēs

  -3 [+] [-]

, 2015-06-29 19:49, pirms 9 gadiem
Laikā, kad bija karš ar Atletico, no šādām lietām jau cieta, Chelsea, tagad Manchester United???

Pirmkārt, uzrakstiet arī par Real Madrid tādā pat garā.
Bet, ja nopietni, ja nav spējas sagatavot rakstu par ko sakarīgu, varbūt vienkārši jāpārkvalificējas?

     [+] [-]

, 2015-06-29 20:59, pirms 9 gadiem
Gribiet vai nē, bet ar Džounsu ir parakstīts jauns līgums līdz 2019. gada vasarai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-29 21:07, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: Džonss ir nīkulis un flops.
Ļoti izsmeļoši Artūr Ābram
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-06-29 21:20, pirms 9 gadiem
FinnHarp rakstīja: Premjerliigaa liidz Chelsea un Man City shiem kaa liidz Meenesim...
Nu nav jau tik bēdīgi, kā tu mālē.
Statistiski United divu spēļu summā pieveica pilnīgi visu tabulas augšgalu, izņemot Chelsea. Klupām mēs pārsvarā pret vidusmēru un viesos, tā ka jāuzlabo motivācija katrā spēlē un viss būs bumbās.

Bez tam- šosezon City un Arsenal bija tikai 9 un 5 pts attālumā, tā ka neredzu to briesmīgo attālumu līdz mēnesim. Nākamsezon viss var iet tikai uz labu.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-29 21:22, pirms 9 gadiem
Kas ta bija par hujn* ko es tikko izlasiju..

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 21:22, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: Džonss nav pat Kompanī mazā pirkstiņa vērts

get that, ret^rd
Artūr ko tāds uzvilcies? Varēji vēl ar Demičeli salīdzināt

     [+] [-]

, 2015-06-29 23:38, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: Nu nav jau tik bēdīgi, kā tu mālē.
Statistiski United divu spēļu summā pieveica pilnīgi visu tabulas augšgalu, izņemot Chelsea. Klupām mēs pārsvarā pret vidusmēru un viesos, tā ka jāuzlabo motivācija katrā spēlē un viss būs bumbās.

Bez tam- šosezon City un Arsenal bija tikai 9 un 5 pts attālumā, tā ka neredzu to briesmīgo attālumu līdz mēnesim. Nākamsezon viss var iet tikai uz labu.
Nakamsezon jaspeele CL.. Pie ta visa shogad veel atri no kausiem izkrita, liga vien palika spelet.