Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ņūkāslas "United" un "West Ham" birojos aizdomās par krāpniecību veikta kratīšana

Agris Suveizda

Ņūkāslas "United" un "West Ham" birojos aizdomās par krāpniecību veikta kratīšana
Ņūkāslas "United" stadions
Foto: PA Wire/Scanpix

Pirmdienas vakarā Anglijas futbola klubs Ņūkāslas "United" ar pirmo piegājienu atgriezās Premjerlīgā, bet šorīt kluba birojos un treniņbāzē aizdomās par krāpniecību tika veikta kratīšana. Ap 50 varasiestāžu darbiniekiem kratīšanu veikuši arī "West Ham" birojos.

"Apvienotās Karalistes Ieņēmumu un muitas dienests (HMRC) aizturējis vairākus vīriešus aizdomās par krāpniecību ar ienākumu nodokļiem un nacionālo apdrošināšanu," teikts dienesta paziņojumā. "Pavisam 180 HMRC darbinieku šodien ir iesaistīti reidos Lielbritānijā un Francijā. Izmeklētāji pārmeklējuši virkni ēku Anglijas ziemeļaustrumos, kā arī dienvidaustrumos un ieguva biznesa un finansiālos datus, kā arī konfiscēja datorus un mobilos tālruņus."

"Francijas varasiestādes, kas palīdz Lielbritānijas izmeklēšanā, ir veikusi arestus un pārmeklējusi vairākas vietas Francijas teritorijā. Šī kriminālā izmeklēšana dod skaidru signālu, ka neatkarīgi no tā, kas tu esi, nodokļu krāpniecības gadījumā būs jārēķinās ar sekām. Tā kā izmeklēšana vēl turpinās, sīkākas detaļas pašreiz izpaust nevaram," paziņojumā noslēgts.

Lai arī HMRC to publiski nav paudusi, kratīšana notikusi futbola klubu Ņūkāslas "United" un "West Ham" birojos, bet aizturēts esot bijušais Ņūkāslas "United" direktors Lī Čārnlijs. Medijos tiek lēsts, ka izmeklēšana notiek saistībā ar veiktajiem transfēriem starp Anglijas un Francijas klubiem un ka šie reidi ir tikai daļa no lielākas izmeklēšanas. Sky Sports ziņo, ka iespējamā izkrāptā summa varētu būt pieci miljoni sterliņu mārciņu jeb 5,9 miljoni eiro un ka aizdomas esot saistībā ar futbolistu tēla tiesībām, aģentu komisijām un tamlīdzīgiem maksājumiem.

Jāpiebilst, ka Ņūkāslas "United" pēdējo astoņu sezonu laikā ļoti aktīvi veica darījumus ar Francijas klubiem. Uz Ņūkāslu pārcēlās tādi spēlētāji kā Joans Kabajs, Musā Sisoko, Matjē Debišī, Hatems Ben Arfa, Floriāns Tovēns, Remī Kabelā un daudzi citi, par viņu iegādi iztērējot vairāk nekā 70 miljonus eiro. Vairums no viņiem gan vairs nepieder Ņūkāslas klubam.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
Arrests as Newcastle and West Ham raided in £5m...

     [+] [-]

, 2017-04-26 14:37, pirms 7 gadiem
Interesanti kā šis viss beigsies! Tikmēr baumo, ka Benitezs vadībai jau pieprasījis 100M, lai žagatas varētu cienīgi atgriezties premjerlīgā!

     [+] [-]

, 2017-04-26 14:38, pirms 7 gadiem
Nez vai pārējos 12 ''United'' no Līgas 92 klubiem arī kratīs?

     [+] [-]

, 2017-04-26 15:27, pirms 7 gadiem
Cik klubs saņem par tikšanu premjerlīgā?

     [+] [-]

, 2017-04-26 15:51, pirms 7 gadiem
tādas summas apgroza un vēl maz, jāgrābājas ap nodokļiem