Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Četriem "Chelsea" faniem par rasisma izpausmēm aizliegums apmeklēt spēles klātienē

Andrejs Siliņš

Četriem "Chelsea" faniem par rasisma izpausmēm aizliegums apmeklēt spēles klātienē
Foto: The Guardian

Četriem Anglijas Premjerlīgas futbola kluba Londonas "Chelsea" līdzjutējiem par rasisma izpausmēm piešķirts aizliegums apmeklēt futbola spēles klātienē nākamo trīs līdz piecu gadu laikā.

17. februārī UEFA Čempionu līgas spēlē "Chelsea" Francijas galvaspilsētā Parīzē viesojās pie "Paris Saint Germain" (PSG). Pirms spēles četri "Chelsea" atbalstītāji vēlējās braukt ar metro, tomēr, nonākot vagonā, no tā izgrūda kādu melnādainu pasažieri, reizē izsakot dažādus rasistiskus apvainojumus ("mēs esam rasisti, un tā mums patīk darīt").

Cietušais Soulejmans Silja norādīja, ka vardarbīgi izmests no vagona: "Paskaidroju, ka arī man vajadzīga vieta. Viņš nesaprata, ko saku, bet citi fani aiz viņa dziedāja un bļāva saukļus angļu valodā. Tā kā nerunāju angliski, nesapratu, ko viņi saka. Cita persona rādīja zīmi, liekot saprast, ka runā par savas sejas ādas krāsu." Tad arī agresija notikusi.

Par galveno vainīgo atzīts bijušais policists Ričards Bārklijs, kurš ir Pasaules cilvēktiesību foruma direktors... Bārklijs atzinies, ka divas reizes pagrūdis Silju, bet vainoja francūzi par agresīvu uzvedību un bļaušanu. Bārklijam un vēl diviem piešķirts piecu gadu aizliegums apmeklēt futbolu klātienē, vēl vienam barā bijušajam fanam piešķirts trīs gadus ilgs sods. Tas attiecas uz spēlēm gan mājās, gan izbraukumā.

Viens no sodu saņēmušajiem jau iepriekš par šo gadījumu zaudējis darbu kādā finanšu kompānijā.

Izmantotie resursi:
BBC

  +2 [+] [-]

, 2015-07-22 18:54, pirms 9 gadiem
Pasaules cilvēktiesību foruma direktora cienīga rīcība...

  +2 [+] [-]

, 2015-07-22 22:06, pirms 9 gadiem
krievija gan viss atlauts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-07-23 02:33, pirms 9 gadiem
Ne visi melnie paši ir bez vainas... Daži no tiem ārdās ne mazāk un/vai arī savu rasismu izpauž!

     [+] [-]

, 2015-07-23 10:29, pirms 9 gadiem
Rasisms darbojas pārsvarā tikai vienā virzienā.

     [+] [-]

, 2015-07-23 14:20, pirms 9 gadiem
oioi88 rakstīja: Pats melnais izprovocē konfliktu un tagad normāliem džekiem jācieš.
wtf, tu noskaties to video vispirms