Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anelkā turpina cīņu par taisnību antisemītisma skandālā

Agris Suveizda

Anelkā turpina cīņu par taisnību antisemītisma skandālā
Nikolā Anelkā skandalozā vārtu atzīmēšana
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Francijas izlases uzbrucējs Nikolā Anelkā savā sociālo tīklu vietnes Facebook kontā vēlreiz publiski aizstāvējis savu rīcību, pēc vārtu guvuma parādot quenelle žestu. Anglijas Futbola asociācija izvirzīja Anelkā apsūdzību, un "West Brom" uzbrucējam draud vismaz piecu spēļu diskvalifikācija.

"Anglijas Futbola asociācija nolīga ekspertu, lai noskaidrotu nozīmi manam quenelle žestam…Viņš secināja, ka tam bija antisemītiska nozīme, kas pārvērtās apsūdzībā no Futbola asociācijas," sacīts Nikolā Anelkā sociālo tīklu ierakstā.

"Būtu bijis pareizi, ja nolīgtais eksperts būtu Francijā dzīvojošs francūzis, kuram būtu precīzas zināšanas par manām darbībām," Anelkā turpināja. "Kur nu vēl labāku ekspertu par Cukirmana kungu – CRIF (Ebreju pārstāvniecības padome Francijā) prezidentu, kurš ļoti skaidri izstāstīja, ka mans žests nevar tikt uzskatīts par antisemītisku!"

"Viņš arī ļoti precīzi izskaidroja, kad šādam žestam būtu bijusi tāda nozīme. Tādēļ lūdzu Anglijas Futbola asociāciju atcelt man izvirzīto apsūdzību. Un atkārtoju - neesmu antisemīts vai rasists," rakstīja Anelkā.

Franču futbolista pieminētā persona nesen sniedza skaidrojumu Francijas laikraksta Le Figaro interneta vietnē: "Šis žests var tikt uzskatīts par antisemītisku tikai tad, kad tiek izpildīts sinagogā vai genocīda upuru piemiņas vietās. Ja tas tiek demonstrēts vietās, kurām nav nozīmīgas saistības ar ebreju kopienu, tam ir antisistēmas, nevis antisemītisma nozīme."

Nepatikšanās Anelkā iekūlās pagājušā gada izskaņā, kad atzīmēja gūtos vārtus pret "West Ham" (3:3). Anelkā pēc mača publiski sacīja, ka šo žestu lietojis sava drauga komiķa Djedonē atbalstam, jo viņam tāda paša žesta dēļ draud sankcijas no Francijas varas iestādēm.

"West Brom" paziņoja, ka līdz Futbola asociācijas gala lēmuma nepaziņošanai neatstādinās Anelkā, un 34 gadus vecais francūzis pēc bēdīgi slavenās 28.decembra spēles ir piedalījies trijos Premjerlīgas mačos, visos izejot pamatsastāvā. Jāatzīmē, ka "West Brom" kreklu sponsore "Zoopla", kuras īpašnieks ir ebreju uzņēmējs Alekss Čestermens, Anelkā žesta dēļ ir gatava pēc sezonas beigām pārtraukt sadarbību ar klubu.

Izmantotie resursi:
facebook.com
Le Figaro - Actualités
The website for the English Football...
Latest news, sport and comment from the...

  +6 [+] [-]

, 2014-01-22 19:34, pirms 10 gadiem
Tas ir no serijas ugunskrust un kaskrusts, ta ka netikai krievi kerti, bet ari citur pasaule saskata ko pasi grib, neinteresejoties par simbolikas un zestu isto nozimi.

  -2 [+] [-]

, 2014-01-22 19:36, pirms 10 gadiem
no mušas zilonis. Bet tomeŗ šo prezidentu ebreju var saprast, no sērijas kas kuram tuvāks

     [+] [-]

, 2014-01-22 19:44, pirms 10 gadiem
slimā pasaule
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-01-22 20:43, pirms 10 gadiem
ja jau viņa draugam draud sankcijas par šādu žestu lietošanu un Anelka to parāda viņa aizstāvībā, tad ir skaidrs, ka viņš zināja, uz ko viņš iet un sods viņam ir jāsaņem.

  -3 [+] [-]

, 2014-01-22 21:19, pirms 10 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Bijušais
Iespējams!un kurš tad tagad priekšā? Remy? Girox vai kā tur pēc tavas ābeces?
Giroux ir baļķis priekšā.
Anelka jau pasen ir bijušais. Giroud nevis Giroux= Žirū. Uzbrucēja vietu sadala Žirū/Benemā.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-22 21:40, pirms 10 gadiem
Es arī tādu žestu 2x dienā kaimiņam parādu. Ko nu? Brauciet un apcietiniet mani
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-01-22 22:15, pirms 10 gadiem
tad jau drīz spēlētāja līgumos vajadzēs iekļaut punktu kādus žestus var rādīt un kādus ne!
piemēram es daudzus nemaz nezinu (šo žestu jau nu toč ne) un ja nejauši kādu parādītu, ko kāds biezais pārprot - šeku reku tevi vazās vēl pa tiesām utt. - smieklīgi cik tālu var aiziet

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 23:16, pirms 10 gadiem
Slimie! Tad jau latviešiem vajadzētu tiesāt visus, kas tur rokās āmuru vai sirpi.

Izskatās, ka FIFA un UEFA ir žīdu caurausta.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-23 01:03, pirms 10 gadiem
Paldies Anelka un žurnālistim- nu visa pasaule zin, kas jārāda !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja