Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

''Arsenal'' piedzīvo fiasko Līgas kausā, MU iesoļo pusfinālā

''Arsenal'' piedzīvo fiasko Līgas kausā, MU iesoļo pusfinālā
Mančestras ''United'' rindās ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Henrihs Mhitarjans (pa kreisi) un divi vārtu guvumi Antonī Marsiāla (centrā) kontā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Anglijas Līgas kausa ceturtdaļfinālos Londonas ''Arsenal'' negaidīti piekāpās ''Southampton'' 0:2, bet Mančestras ''United'' pārspēja ''West Ham'' 4:1. Mančestras rindās laukumā izgāja Bastians Švainštaigers, kā arī divi gūti vārti Antonī Marsiāla kontā.

Londonas ''Arsenal'' galvenais treneris Arsēns Vengers spēlē pret ''Southampton'' deva atpūtu gandrīz visam komandas pamatsastāva kodolam. Ārpus pieteikuma palika abi vārtsargi – Petrs Čehs un Davids Ospina, kā arī Lorēns Koscelnijs, Škodrans Mustafi, Teo Volkots, Mesuts Ezils, Aleksis Sančess un Olivjē Žirū. Vārtos stājās Emiljano Martiness, turklāt pārējo komandas sastāvu veidoja gados jauni futbolisti.

Londonas ''Arsenal'', lai arī ne labākajā sastāvā, mēģināja uzņemties spēles iniciatīvu, liekot saviem pretiniekiem vairāk aizsargāties. Tas izdevās, tomēr nebija arguments bīstamām vārtu gūšanas iespējām. Negulēja arī Southemptona, kas devās ātrā uzbrukumā, kad ar pirmo pieskārienu no metriem 16 pa atlēkušo bumbu sita Jordī Klasī, precīzi raidot to tuvajā stūrī un pārsteidzot spēcīgo pretinieci. ''Arsenal'' lūkoja atspēlēties, tomēr nekas ievērības cienīgs neizdevās. Kādā no ''Southampton'' uzbrukumiem bumbu savā rīcībā ieguva Raiens Bertrands, kurš, atrodoties visai biezā spēlētāju burzmā, izpildīja ļoti precīzu sitienu tālajā apakšējā stūrī, panākot jau 0:2.

''Arsenal'' nekas cits neatlika kā uzbrukt ar vēl lielākiem spēkiem, tomēr ''Southampton'' braši turējās pretī. Nepalīdzēja arī visu maiņu izdarīšana līdz 64. minūtei, jo londoniešu demonstrētā spēle būtiski neuzlabojās. Mača galvenais arbitrs Kevins Frends svilpa par spēles beigām, kas nozīmēja negaidītu ''Arsenal'' izkrišanu, bet ''Southampton'' iespēju turpināt cīņu. Jāpiebilst, ka Southemptonas labākais sasniegums Līgas kausā ir fināls 1979. gadā, kad Vemblija stadionā gandrīz 100 tūkstošu skatītāju klātbūtnē komanda atzina ''Nottingham Forest'' pārākumu (2:3).

Mančestras ''United'' treneris Žuzē Morinju, kurš pēdējā mačā tieši pret ''West Ham United'' (1:1) tika nosūtīts uz tribīnēm agresīvas uzvedības dēļ, šovakar nebija kopā ar komandu, taču tika veiktas vairākas izmaiņas sākumsastāvā. Salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm, rezervē palika Huans Mata un Markuss Rešfords, taču laukumā izgāja Henrihs Mhitarjans, Veins Rūnijs, Antonī Marsiāls, Lūks Šo un Maikls Keriks – futbolisti, kuri pamatsastāvā tiek reti, parasti mačā iesaistoties no rezervistu soliņa vai nemaz. Tāpat sarkano kartiņu dēļ spēlei netika pieteikti Pols Pogbā un Maruāns Fellaini.

Mača ievadā ļoti skaistu kombināciju izveidoja Mančestra. Viss sākās ar filigrānu Veina Rūnija piespēli Mhitarjanam, kurš ar papēdi piespēlēja tālāk Zlatanam Ibrahīmovičam, un zviedrs nekļūdīgi bumbu sita tīklā, panākot 1:0, taču sadursmē ar vārtsargu savainoja ceļgalu. Maču gan Zlatans varēja turpināt, turklāt pēc īsa brīža nonāca izcilā sitiena pozīcijā, taču netrāpīja gan ar pirmo, gan ar atkārtotu sitienu.

Puslaika turpinājumā Mančestra izveidoja vairākas labas izdevības, tomēr vārtus guva Vesthema, kas gan lielā mērā pateicoties Davidam De Hejam. Francijas izlases futbolists Dmitri Pajets izpildīja sitienu pa vārtiem, De Hejs bumbu neveiksmīgi atsita sev priekšā un to savāca Ešlijs Flečers, kurš raidīja to tīklā – 1:1. Jāpiebilst, ka iepriekšējā mačā tieši Flečers gandrīz sarūpēja Mančestrai fiasko, spēles izskaņā netrāpot no tuvas distances. Pirmais puslaiks noslēdzās ar nemainīgu rezultātu.

Otro puslaiku ievadīja ''West Ham'', taču Mančestras futbolisti pielietoja jaudīgu presingu, liekot pretiniekiem kļūdīties. Kādā no epizodēm Antonio Valensija skaisti ar papēdi piespēlēja Henriham Mhitarjanam, kurš precīzi padeva tālāk Antonī Marsiālam, kurš savukārt nekļūdīgi sita bumbu tīklā – 2:1. Nedaudz vēlāk Mančestra izkombinēja vēl vienu elegantu izspēli, pēc kuras Marsiāls guva savus otros vārtus, panākot nu jau diezgan drošu pārsvaru 3:1.

Spēles beigu daļā Mančestras treneru korpuss pārsteidza ar pieredzējušā Bastiana Švainštaingera sūtīšanu laukumā. Bijušais Vācijas izlases futbolists sev atvēlētajā laikā aizvadīja teicamu spēli, pats labi atbrīvojoties no sedzēja un bīstami uzsitot pa vārtiem. Švainštaigers mača izskaņā iesāka vārtus nesošo uzbrukumu, proti, tika vaļā no sedzēja, piespēlēja Anderam Erreram, kurš savukārt padeva tālāk Ibrahīmovičam, un zviedrs nekļūdīgi sita tīklā - 4:1, un Mančestra pārliecinoši iekļuva nākamajā kārtā.

Vakar vakarā aizritēja pirmās divas ceturtdaļfināla spēles. ''Hull City'' savā ''KCOM'' stadionā uzņēma ''Newcastle United''. ''Hull'' līdz šim labākais sasniegums Līgas kausā bija ceturtdaļfināls, kas tika sasniegts aizvadītajā sezonā. Šovakar komandai bija iespēja pārrakstīt kluba vēsturi, uzvaras gadījumā iekļūstot pusfinālā. Ņūkaslas labākais sasniegums šajā turnīrā savukārt bijis fināls 1976. gadā, kad nācās atzīt Mančestras ''City'' pārākumu 1:2.

Spēles pamatlaiks noslēdzās bez gūtajiem vārtiem, taču papildlaikā bija vērojams visai dramatiska aina. Gūto vārtu kontu atklāja Mohameds Diamē, kurš pēc centrējuma guva vārtus ar galvu, ļaujot uzgavilēt viesiem. Nepagāja ne minūte, kad ātrā uzbrukumā ''Hull'' līderis Roberts Snoudgrass savāca vārtsarga atsisto bumbu un bez vilcināšanās to raidīja tīklā. Arī papildlaiks noslēdzās neizšķirti, taču 11 metru sitienu sērijā spēcīgāki nervi izrādījās ''Hull'', kas realizēja visus trīs pēcspēles sitienus, taču Ņūkāsla trīs reizes sita garām un tikai vienu mērķī. Rezultātā mājinieki pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē izcīnīja iespēju spēlēt Līgas kausa 1/2 finālā.

Otrā 29. novembra mačā viena no šī brīža spēcīgākajām Anglijas komandām ''Liverpool'' tikās ar Anglijas pēc spēka otrās līgas komandu ''Leeds United'', kas ''Sky Bet Championship'' ieņem piekto vietu, par 11 punktiem atpaliekot no pirmajā vietā esošās Ņūkāslas. Liverpūle Anglijas Premjerlīgā ir zināma kā komanda, kas mīl daudz pieturēt bumbu un šovakar piekopa tieši tādu pašu taktiku, pēc finālsvilpes iekrājot pamatīgu pārsvaru (72% – 28%).

Liverpūle pirmos vārtus guva tikai 76. minūtē, kad pēc tālas piespēles Divoks Oridži kritienā pamainīja bumbas lidojuma virzienu un tā lidoja tīklā. Ar to vēl viss nebeidzās, jo par pārsteigumu parūpējās, iespējams, jaunā Lielbritānijas futbola uzlecošā zvaigzne, 17 gadus vecais velsietis, Bendžemins Vudburnss, kurš pieaugušo futbolā debitēja tikai aizvadītajā Anglijas Premjerlīgas kārtā un šovakar bija viņa otrā profesionālā spēle karjerā. Viņš guva vārtus pēc Džordžinio Veinalduma piespēles, atrodoties labā pozīcijā tuvu vārtiem. Spēle noslēdzās ar nemainīgu rezultātu un Liverpūles likumsakarīgu iekļūšanu nākamajā kārtā.

Anglijas Līgas kauss, ceturtdaļfināli

DuelisRezultātsVārtu guvēji
Hull – Newcastle1:1 (0:0)*Snoudgrass 99' – Diamē 98'
Liverpool – Leeds2:0 (0:0)Oridži 76' Vudburnss 81'
Arsenal – Southampton0:2 (0:2)Klasī 13' Bertrands 38'
Manchester Utd – West Ham4:1 (1:1)Ibrahīmovičs 2' 90+2' Marsiāls 48' 62' – Flečers 35'

* ''Hull'' pārspēja ''Newcastle'' 11 metru sitienu sērijā ar 3:1

  +1 [+] [-]

, 2016-12-01 00:20, pirms 7 gadiem
Kas tur negaidits? ja Arsenal spele ar 2 sastavu? plus Southampton nav nekada varga komanda

  +2 [+] [-]

, 2016-12-01 01:10, pirms 7 gadiem
Noskatījos MU spēli - nu skaisti ko, lai vairāk saka. Ar tik dziļu sastāvu vajadzētu kalnus gāzt, bet kā redz Mančestra to pašlaik nespēj.. Pat nezinu kur slēpjas tā nespēja rādīt stabilu un pārliecinošu sniegumu visu laiku.. Cīņa par EPL titulu vēl nav beigusies.

P.S. Autor, "bet Mančestras ''United'' pārspēja ''West Ham'' 3:1.". Spēle beidzās 4:1 nevis 3:1.. Tas, ka daļu no raksta uzraksta pirms spēles beigām nenozīmē, ka tāds arī tas jāpublicē!!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-01 07:46, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: Kas tur negaidits? ja Arsenal spele ar 2 sastavu? plus Southampton nav nekada varga komanda
Pilnīgi Tev piekrītu. Kur tur ir fiasko, ja vengers uzlaida vaajaako sastāvu + Remziju? Šo spēli Vengers noraka speciāli, un pa lielam saprotu viņu. Komanda reāli cinās par EPL. 4. vieta, bet no 1. atpaliek tikai par 3 punktiem.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-01 09:33, pirms 7 gadiem
Eddybear
Pārliecinošu un stabilu sniegumu MU rāda diezgan konsistenti, bet nu nespēj izmantot iespējas pietiekoši

     [+] [-]

, 2016-12-03 11:10, pirms 7 gadiem
gatis-7 rakstīja: Pilnīgi Tev piekrītu. Kur tur ir fiasko, ja vengers uzlaida vaajaako sastāvu + Remziju? Šo spēli Vengers noraka speciāli, un pa lielam saprotu viņu. Komanda reāli cinās par EPL. 4. vieta, bet no 1. atpaliek tikai par 3 punktiem.
Arsenal man liekas nekad nav baigi spieduši uz Līgas kausu, palaida laukumā pārsvarā rezervistus un jauniešus pieredzes gūšanai. Sotona spēlēja praktiski ar pamatsastāvu. Un pie visa tā spēle bija samērā līdzīga. MU agrāk darīja tā pat kā Arsenal, tik tagad Mauram pakaļa deg, attiecīgi cenšas vismaz šo kausu iegūt lai neizskatītos tik nožēlojami.