Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Smiltene/ BJSS" futbolisti līdzjutējiem dāvā graujošu uzvaru pār "Audu"

Toms Markss
Toms Markss

"Smiltene/ BJSS" futbolisti līdzjutējiem dāvā graujošu uzvaru pār "Audu"
FK Smiltene svin kārtējo vārtu guvumu
Foto: Gatis Samučonoks

Komanda.lv 1. līgas čempionāta 15. kārtas spēlē futbola kluba “Smiltene/ BJSS” vienība savā laukumā teju 200 skatītāju atbalstīti ar rezultātu 7:0 sagrāva turnīra tabulas kaimiņus – FK “Auda”. Smilteniešu labā pa diviem vārtiem guva Ralfs Akmins un Elvis Teremko, bet ar vienu precīzu sitienu izcēlās – Eduards Veģeris, Mārtiņš Rakštelis un Sentis Fiļipovs.

Sestdienas vakarā Tepera stadiona mājīgās tribīnes piepildīja sporta līdzjutēji, lai klātienē atbalstītu futbola kluba “Smiltene/ BJSS” vienību Komanda.lv 1. līgas čempionāta 15. kārtas spēlē pret “Audas” vienību. Pirms šī dueļa abas komandas turnīra tabulā šķīra trīs punkti. “Auda” atradās piektajā vietā, kamēr smiltenieši ieņēma astoto pozīciju. Pirmā apļa spēlē Ķekavā Raimonda Dūmiņa vadītā “Smiltene/ BJSS” prata atspēlēties no rezultāta 0:1, spēles turpinājumā gūstot trīs bezatbildes vārtus.

Otrā apļa cīņā savā laukumā, treneris Dūmiņš pamatsastāvā sūtīja vārtsargu Tomu Mežuli, aizsargus – Eduardu Deiču, Reinholdu Klotu, Eduardu Veģeri un Kristapu Kuprišu. Pussargus – Rūdi Rozīti, Ričardu Rulli, Elvi Teremko, Mārtiņu Rakšteli, kā arī uzbrucējus – Dāvi Gaigalu un Ralfu Akminu. Pretinieku pamatsastāvā izgāja komandas rezultatīvākais futbolists Staņislavs Pihocskis, divi leģionāri no Japānas un Dienvidkorejas, kā arī citi jau sevi 1. līgā apliecinājuši spēlētāji.

Spēles pats sākums labāks padevās viesiem. “Audas” spēlētāji ar Pihocki un Mareku Matīsu Labanovski uzbrukuma noslēgumā centās gūt ātrus vārtus, tomēr smilteniešu aizsargu un vārtsarga spēle to neļāva panākt. Drīz vien gan spēles gaita izlīdzinājās un momenti sāka veidoties arī pie Alfrēda Mežuļa sargātā “Audas” cietokšņa. Pirmie vārti spēlē tika gūti 15 minūtē. Par prieku mājinieku atbalstītājiem, tos guva “Smiltene/ BJSS” spēlētāji.

Saņēmis lielisku partnera piespēli, labā situācijā pretinieku laukuma pusē nonāca Ralfs Akmins, kurš gudri apspēlēja pretinieku vārtsargu un ar precīzu sitienu raidīja bumbu vārtos. Smiltenieši nedomāja atslābt un turpināja pildīt trenera norādījumus. Septiņas minūtes vēlāk rezultāts tika dubultots. Lielisku sitienu no tuvas distances izpildīja mājinieku kapteinis Dāvis Gaigals, tomēr viesu vārtsargs bumbu atsita. Pie tās gan pirmais bija Mārtiņš Rakštelis, kurš daudz nedomādams sita bumbu vārtos. Pavisam neapskaužamā situācijā “Auda” nonāca spēles 35. minūtē, kad lieliski savu izdevību izmantoja Elvis Teremko, kurš ātri apstrādāja bumu un ar precīzu sitienu panāca jau 3:0 savas komandas labā. Tā arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Otrajā puslaikā “Audas” treneris Eduards Štrubo bija spiests veikt piespiedu maiņu, jo spēli savainojuma dēļ turpināt nevarēja astoņus vārtus šogad 1. līgā guvušais Pihockis. Jau pašā puslaika sākumā Alfrēda Mežuļa sargātajos vārtos bumba pabija ceturto reizi. Savus otros vārtus guva Ralfs Akmins. Tas nebūt nebija viss. Smilteniešu aizsargi ar Eduardu Deiču un Reinholdu Klotu priekšgalā ne tikai neļāva pretiniekiem gūt kaut goda vārtus, bet arī turpināja būt precīzi uzbrukuma noslēgumā paši. 52. minūtē, pēc sekmīgi izpildītā stūra sitiena, pirmais pie bumba bija augumā raženais Eduards Veģeris, kurš pretinieku nepiesegts pārvirzīja bumbu vārtos, panākot jau 5:0.

Treneris Raimonds Dūmiņš otrā puslaika pirmajā pusē laukumā sūtīja gan Kārlis Rozīti, gan arī Senti Fiļipovu, kuram šī bija debija 1. līgā savu skatītāju priekšā. Uzbrūkošā stila spēlētājs Fiļipovs ne tikai neizkrita no kopējā spēles līmeņa, bet arī bija viens no pamanāmākajiem spēlētājiem laukumā. Centība nepalika nenovērtēta. Spēles 73. minūtē tieši viņš kļuva par galveno varoni. Pēc sadursmes ar pretinieku spēlētāju, Sentis Fiļipovs pazaudēja savu futbola buci. Tomēr kuriozā veidā jaunais uzbrucējs izpildīja sitienu vien ar getru kājās. “Audas” vārtsargs nebija gatavs šādam pavērsienam. Bumba atrada ceļu vārtos, tādējādi Fiļipovs tika pie pirmā karjeras vārtu guvuma 1. līgā.

Mājinieki, savu līdzjutēju atbalstīti, neapstājās arī turpinājumā. Puslaika beigu daļā pie sava otrā vārtu guvuma šajā spēlē tika Elvis Teremko. Pēdējās minūtēs “Auda” centās gūt goda vārtus, kas tās arī neizdevās. Mājinieku rindās pēdējās minūtēs laukumā devās pēc savainojuma atgriezušies spēlētāji: Artūrs Stūris un Reinis Putrālis. Abi ar savu centību radīja apdraudējumu viesu vārtiem. Spēle noslēdzās ar graujošu FK “Smiltene/ BJSS” uzvaru – 7:0.

Pēc šīs spēles “Smiltene/ BJSS” pakāpās uz piekto vietu. Tiesa, vienāds punktu skaits ir arī JDFS “Alberts” un “Audai”, kamēr par punktu mazāk iekrājuši “RTU/ Skonto Academy” spēlētāji. Savu nākamo spēli Komanda.lv 1. līgas čempionātā smiltenieši aizvadīs 1. septembrī, kad izbraukumā tiksies ar “RTU/ Skonto Academy” vienību. Tikmēr Smiltenē nākamā cīņa tiks aizvadīta 15. septembrī, kad šeit viesosies “Preiļu BJSS” vienība.

Smiltene/ BJSS – Auda: 7:0 (3:0) Akmins 15' 46', Mārtiņš Rakštelis 22', Elvis Teremko 35', 79', Eduards Veģeris 52', Sentis Fiļipovs 73'
Smiltene BJSS sastāvs: Toms Mežulis, Reinholds Klots, Eduards Deičs, Eduards Veģeris, Kristaps Kuprišs, Rūdis Rozītis līdz 86', Elvis Teremko, Ričards Rullis, Dāvis Gaigals līdz 66', Ralfs Akmins līdz 82', Mārtiņš Rakštelis līdz 58', Anrijs Alksnis (rezervē), Artūrs Stūris no 86', Kārlis Rozītis no 58', Reinis Putrālis no 82', Sentis Fiļipovss no 66'.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
FK Smiltene