Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

“Smiltene/ BJSS” spelē pret Blanka pārstāvēto Tukumu centīsies pārtraukt zaudējumu sēriju

Toms Markss
Toms Markss

“Smiltene/ BJSS” spelē pret Blanka pārstāvēto Tukumu centīsies pārtraukt zaudējumu sēriju
Kristaps Ozols (no kreisās) šajā sezonā guvis divus vārtus
Foto: Agnis Melderis

Sestdien, 30. maijā, Smiltenes stadionā norisināsies komanda.lv 1. līgas futbola čempionāta 10. kārtas spēle, kurā vietējā “Smiltene/ BJSS” vienība uzņems pozīciju augstāk esošo “Tukums 2000/ TSS” vienību. Spēles sākums gaidāms pulksten 15:00 un uz to aicināti visi novada sporta līdzjutēji.

Aizvadītas gandrīz trešdaļa no visām komanda.lv 1. līgas futbola čempionāta 2015. gada sezonas spēlēm. Turnīra tabulā 16 komandu konkurencē līderpozīcijās atrodas “Valmiera Glass” komanda. Tikmēr lejasgalā nav izteiktas pastarītes. Šobrīd noslēdzošās pozīcijas ar iegūtajiem trīs punktiem ieņem “Preiļu BJSS” un “Staiceles Bebru” komandas.
“Smiltene BJSS” pēc veiksmīga čempionāta sākuma, kad vienu brīdi pat ieņēma sesto pozīciju turnīra tabulā, pēdējās trijās cīņās laukumu atstāja zaudētāju lomā. Trīs spēļu neveiksmju sērija sākās ar 2:7 pret “1625 Liepāja”, kam sekoja 1:3 mājās pret “Albertu” un 2:6 Jēkabpilī. Īpaši pēdējā spēlē viens lielākajiem klupšanas iemesliem bija aizsardzība. Smilteniešiem neizdevās tikt galā ar sava līmeņa pretiniekiem no Jēkabpils komandas. Pēdējās trijās cīņās ielaisti 16 vārti, kas ir krietni par daudz, lai cerētu uz uzvaru. Pirms tam sešās spēlēs tika ielaisti 11 vārti. Neskatoties uz pēdējām neveiksmēm, Smiltenes komandas ir gatava priecēt savus līdzjutējus ar kvalitatīvu futbolu, kā arī sagādāt galvassāpes pretiniekiem. Turnīra tabulā Raimonda Dūmiņa un Anda Rozīša futbolisti šobrīd dala devīto – desmito vietu. Tik pat punkti (9) ir arī “Ogres” komandai.

Sestdien Smiltenē desmitās kārtas spēlē viesosies “Tukums 2000/ TSS” komanda. Tukumniekiem sezonas sākumā uzvaras mijušās ar zaudējumiem. Deviņās spēlēs komanda ieguvusi desmit punktus, kas turnīra tabulā dod astoto pozīciju. Tukumam ir par vienu izcīnītu punktu vairāk nekā Smiltenei. Pēdējās četrās spēlēs gūtas uzvaras pār “Staiceles Bebriem” un “Salapsili”, kamēr zaudēts “Rēzeknes FA” un “Albertam”. Komandas līderis šajā sezonā ir bijušais Latvijas izlases spēlētājs un vietējais futbola skolas audzēknis Kristaps Blanks. Uzbrucējs savu lielāko daļu karjeras pārstāvēja titulētāko Latvijas klubu “Skonto”, kamēr pērn spēlēja pret Smilteni Latvijas kausa izcīņā Rīgas “Daugavas” sastāvā. Šajā sezonā Blanks ar astoņiem gūtajiem vārtiem dala trešo līdz septīto vietu. Komandas paplašinātajā pieteikumā atrodami arī leģionāri no Japānas, Brazīlijas un Nigērijas. Pēdējās spēlēs gan iztikts ar latviešu futbolistiem sastāvā.

“Smiltene/ BJSS” sastāvā gaidāmajā spēlē būs virkne izmaiņas. Komandas sastāvu darba dēļ uz laiku ir atstājis uzbrucējs Zigmārs Dūmiņš. Dzelteno kartiņu limita dēļ pret Tukumu spēlēt nevarēs pamataizsargs Eduards Veģeris. Tāpat laukumā neredzēsim arī Eduardu Stīpnieku, Jāni Priedi un Mairi Paegli. Spēlēt tikmēr varēs 1999. gadā dzimušie spēlētāji – Kristers Aldis Puriņš, Mārtiņš Rakštelis un Reinis Putrālis. Pēc vienas spēles diskvalifikācijas atgriezīsies arī aizsargs Dāvis Gaigals.

Uz spēli aicināti visi Smiltenes novada sporta līdzjutēji. Tās sākums Tepera stadionā pulksten 15:00.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
FK Smiltene