Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

1. līgā klāt otrās kārtas spēle, tiešraidē cīņa starp "Audu" un "Albertu"

Krišs Upenieks

1. līgā klāt otrās kārtas spēle, tiešraidē cīņa starp "Audu" un "Albertu"
Jorens Gorkšs
Foto: Auda-fk.lv

Komanda.lv 1. līgas čempionāta otrās kārtas spēles gaidāmajā nedēļas nogalē notiks Staicelē, Ķekavā, Liepājā, Rēzeknē, Rugājos un Olainē, kad sacensībās iesaistīsies arī divas vienības, kuru savstarpējais pirmās kārtas mačs pārcelts uz jūliju – Preiļu BJSS un FK Staiceles Bebri.

28/04 | 14:00 | FK STAICELES BEBRI – FK TUKUMS 2000/TSS
MTC Staicele | Staiceles futbolisti savas šīs sezonas gaitas uzsāks ar Tukuma futbolistu uzņemšanu, kuri pirmajā kārtā parūpējās par pārliecinošāko uzvaru, ar 4:0 pārspējot smilteniešus. Pa diviem vārtiem šajā mačā guva ukraiņu leģionārs Oleksandr Chunikhovskyi un komandas kapteinis Kristers Eduards Švāns. Pērn šo vienību dueļos Staicelē viesi uzvarēja ar 3:1, bet Tukumā tika fiksēts neizšķirts 1:1. FK Staiceles Bebri 2017. gada sezonā savus līdzjutējus ar uzvaru iepriecināja tikai vienreiz un palika kopvērtējuma pēdējā vietā, bet pirms šīs sezonas kluba vadība paudusi apņemšanos savas pozīcijas 2018. gadā uzlabot. Pirms sestdienas spēles Staiceles futbolisti aizvadījuši pārbaudes spēli pret 2. līgas komandu FK Limbaži, uzvarot ar 4:2.

28/04 | 14:00 | FK AUDA – JDFS ALBERTS
Audas stadions, Ķekava | Kārtas centrālā spēle, kas tiešraidē būs vērojama portālā Sportacentrs.com. Abas komandas sezonu uzsākušas ar salīdzinoši skaļām uzvarām, kad FK Auda viesos ar 3:1 pārspēja vienus no daudzu pieminētajiem šīs sezonas favorītiem RTU FC/Skonto Academy, bet JDFS Alberts savu līdzjutēju priekšā ar 3:2 apspēlēja pērnā gada ceturtās vietas ieguvējus Grobiņas SC. Tādējādi abas vienības savas ambīcijas uz augstākajām vietām šīs sezonas turnīrā pieteikušas pārliecinoši. Pagājušajā sezonā šie pretinieki savā starpā uzvaras dalīja uz pusēm – Ķekavā mājinieki bija pārāki ar 4:1, bet Rīgā panākumu ar 1:0 svinēja albertieši.

28/04 | 15:00 | GROBIŅAS SC – BFC DAUGAVPILS/PROGRESS
Stadiona Daugava rezerves laukums, Liepāja | Kurzemes pārstāvji no Grobiņas, kuri pirmo mājas spēli aizvadīs Liepājā, sezonu sāka ar zaudējumu Rīgā pēc JDFS Alberts, kad ātri nonāca iedzinējos ar 0:3 un atlikušajā laikā spēja atspēlēt divus vārtus, punktus neiegūstot. Zaudējuma rūgtums viņiem būs jāpārvar ar spēli pret vieniem no galvenajiem turnīra favorītiem BFC Daugavpils/Progress, kas sacensības atklāja ar pārliecinoši iegūtu uzvaru pār SK Super Nova - trīs bezatbildes vārti pret komandu, kas par spīti debitantu statusam jau šosezon mērķē uz augstāk vietām. Pērnajā sezonā Daugavpils un Grobiņas pārstāvju savstarpējās spēlēs abas reizes pārāki bija pirmie - 2:1 viesos un 4:0 savā laukumā -, bet kopvērtējuma tabulā tie finišēja viens otram blakus, ieņemot attiecīgi trešo un ceturto pozīciju.

28/04 | 16:00 | RĒZEKNES FA/BJSS – PREIĻU BJSS
OC Rēzekne mākslīgais laukums | Allaž saistošais Latgales komandu derbijs, kurā pirms gada abās tikšanās reizēs uzvarēja rēzeknieši, svinot smagu uzvaru mājās ar 4:2 un daudz pārliecinošāku panākumu ar 3:1 viesu laukumā. Preiļu futbolisti, kuriem šī būs pirmā sezonas spēle, sacensības atklāj ar trim izbraukuma mačiem pēc kārtas, kamēr Rēzeknes futbola vīri pirms nedēļas savu līdzjutēju priekšā pārliecinoši ar 5:1 apspēlēja Balvu komandu. Šajā mačā vārtus guva pieci dažādi Rēzeknes FA/BJSS spēlētāji, bet cīņas izskaņā sarkano kartīti izpelnījās Aleksandrs Macuks, kuram šī spēle jāizlaiž. Iepriekšējā nedēļā Preiļu BJSS šai cīņai iesildījās, pārbaudes spēlē tiekoties ar Rēzeknes novads futbolistiem.

28/04 | 17:00 | BALVU SPORTA CENTRS – RTU FC/SKONTO ACADEMY
Rugāju stadions | Balvu Sporta centram atgriešanās 1. līgā izvērtusies izaicinājumiem bagāta, jo pirmajā kārtā Rēzeknē piedzīvots bezierunu zaudējums pret turienes futbolistiem ar 1:5, bet šonedēļ Rugāju stadionā jāuzņem komanda, kas sezonu ievadīja ar sāpīgu zaudējumu pret FK Auda. Kā pauž paši Balvu futbolisti, gaidāmajā mačā jācenšas pierādīt, ka viņi ne velti ir nonākuši šādā kompānijā.

29/04 | 19:00 | SK SUPER NOVA – FK SMILTENE/BJSS
Olaines pilsētas stadions | Arī šajā mačā šķēpus krustos komandas, kas sezonu sākušas ar zaudējumiem, turklāt – bez pašu gūtiem vārtiem. Turnīra debitanti SK Super Nova izbraukumā ar 0:3 atzina daugavpiliešu pārākumu, bet smiltenieši ar 0:4 arī pretinieku laukumā piekāpās Tukuma futbolistiem. Šajā mačā noraidījumu pēc nākšanas laukumā uz maiņu izpelnījās Kristaps Kuprišs, kurš līdz ar to svētdien Smiltenes komandai nevarēs palīdzēt.

Izmantotie resursi:
lff.lv