Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

1. līgā Latgales derbijs, tiešraide Sportacentrs.com TV

Krišs Upenieks

1. līgā Latgales derbijs, tiešraide Sportacentrs.com TV
BFC "Daugavpils"
Foto: BFC Daugavpils

Komanda.lv 1. līgas pašreizējā līdervienība BFC Daugavpils/Progress sestās kārtas centrālajā spēlē viesosies pie savā laukumā pārliecinoši spēlējošās Rēzeknes FA/BJSS komandas, kamēr pieci citi mači nedēļas nogalē notiks Ķekavā, Gulbenē, Rīgā, Staicelē un Preiļos.

26/05 | 14:00 | FK AUDA – SK SUPER NOVA
Audas stadions, Ķekava | FK Auda komanda zaudējuma rūgtumu izjutusi nesenākajās trīs spēlēs pēc kārtas, lai arī pirms tam sezonu Ķekavas futbolistiem izdevās uzsākt ar diviem panākumiem. Turklāt zīmīgi, ka pēdējos divos mačos FK Auda komanda savā laukumā izvirzījusies vadībā gan pret Tukuma, gan Smiltenes viesiem, abos gadījumos gan noslēgumā zaudējot ar rezultātu 1:3. Jau trīs mačos pēc kārtas vārtus šīs vienības labā guvis vienīgi Staņislavs Pihockis. Tikmēr SK Super Nova, kas uzsāk trīs izbraukuma spēļu sēriju, pēc iepriekšējās nedēļas pārliecinošā panākuma pār Grobiņas SC ielauzusies kopvērtējuma pirmajā pieciniekā un šajā mačā lūkos savas pozīcijas uzlabot. FK Auda atpaliek par trim punktiem un ieņem astoto pozīciju.

26/05 | 15:00 | BALVU SPORTA CENTRS – FK TUKUMS 2000/TSS
Gulbenes pilsētas stadions | Balvu Sporta centrs gatavojas pirmajam no trim mačiem pēc kārtas, kas tiks aizvadīts Gulbenes pilsētas stadionā, un tieši apkārtējas vides izmaiņas, iespējams, palīdzēs komandai uzlabot savas sekmes, jo pēc pirmā iegūtā punkta trešajā kārtā sekojušas divas sagrāves ar kopējo vārtu attiecību 1:21. Tikmēr tukumnieki pagaidām piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu un var lepoties ar dalītu labāko veikumu aizsardzībā (divi ielaisti vārti), kas komandai ļauj atrasties turnīra tabulas otrajā vietā. Ar vārtu guvumiem turpina priecēt FK Tukums 2000/TSS ukraiņu leģionārs Oleksandrs Čunihovskis, kura septiņi precīzie sitieni ļauj viņam dalīt trešo vietu sacensību labāko vārtu guvēju sarakstā.

26/05 | 16:00 | RTU FC/SKONTO ACADEMY – JDFS ALBERTS
RTU stadions, Rīga | Viens no intriģējošākajiem gaidāmās kārtas mačiem, kurā tiksies turnīra tabulas kaimiņi. JDFS Alberts ar tikai vienu piedzīvotu zaudējumu pašlaik atrodas trešajā vietā, bet viņu galvaspilsētas kaimiņi seko pozīciju zemāk un vienu punktu nopakaļus. Abas komandas iekrājušas pa divām uzvarām pēc kārtas, bet JDFS Alberts nezaudēto maču sērija jau ir trīs cīņas gara. Abas nesenākās spēles gaidāmā mača viesi uzvarējuši ar rezultātu 2:1, kamēr mājinieki kaldinājuši divus daudz pārliecinošākus panākumus, tajos kopsummā gūstot 15 vārtus. RTU FC/Skonto Academy gruzīnu viesspēlētājs Giorgijs Gogolašvili, kurš pirms nedēļas sasista piecas bumbas Staiceles futbolistu vārtos, ar deviņiem gūtiem vārtiem ir sacensību rezultatīvākais spēlētājs. Pērnajā sezonā šie pretinieki uzvaras savā starpā dalīja uz pusēm.

26/05 | 16:00 | FK STAICELES BEBRI – GROBIŅAS SC
MTC Staicele | Abām komandām pašlaik atrodoties kopvērtējuma tabulas lejasgalā, sestdienas pretinieki uz gaidāmo maču noteikti raugās kā uz savu lielo iespēju – mājinieki meklēs ceļu uz savu otro uzvaru, bet viesi centīsies iekrāt pirmos punktus. Pēc uzvaras pār SK Super Nova komandu FK Staiceles Bebri pirms nedēļas saņēma pamatīgu nokdaunu no RTU FC/Skonto Academy (1:11), kamēr Grobiņas SC šonedēļ lūkos atgūties no 1:8 kapitulācijas pret jau pieminēto SK Super Nova. Iepriekšējā sezonā Grobiņas futbolisti pretiniekus no Staiceles apspēlēja abos mačos – 2:1 mājās un 5:1 viesos.

26/05 | 17:00 | RĒZEKNES FA/BJSS – BFC DAUGAVPILS/PROGRESS
OC Rēzekne mākslīgais laukums | Kārtas centrālā spēle, kas tiešraidē būs vērojama Sportacentrs.com translācijā. Līdz šim Daugavpils futbola pārstāvji katrā pie pieciem uzvarētājiem mačiem guvuši vismaz trīs vārtus, bet nesenāko trīs spēļu statistika ir pavisam graujoša – 27:0 vārtu attiecība. Tas ļauj BFC Daugavpils/Progress komandai būt sezonas ievada toņa noteicējai visā turnīrā, tomēr sestdien to gaida nopietns pārbaudījums. Rēzeknieši savā laukumā uzvarēja pirmās trīs jaunās sezonas spēles, un lai arī pēc tam ciesti divi zaudējumi pēc kārtas, šajā kārtā Rēzeknes FA/BJSS noteikti ļoti vēlēsies sevi atkal no jauna apliecināt un likt aizmirst nesenos zaudējumus pret RTU FC/Skonto Academy un JDFS Alberts. Izceļams, ka starp sacensību sešiem rezultatīvākajiem spēlētājiem atrodami trīs viesu pārstāvji un arī Dmitrijs Borisovs no Rēzeknes vienības. Pērnajā sezonā Rēzeknes FA/BJSS vārtus pret daugavpiliešiem tā arī neguva, viesos cīnoties 0:0, bet savā laukumā zaudējot ar 0:1.

27/05 | 14:00 | PREIĻU BJSS – FK SMILTENE/BJSS
Preiļu novada BJSS stadions | Kārtu noslēgs Preiļu BJSS otrā mājas spēle pēc kārtas, kurā laukuma saimnieki cerēs uzlabot noskaņojumu pēc piedzīvotā 0:6 zaudējuma pret viesiem no Daugavpils. Pašlaik Preiļu komandas kontā ir trīs punkti, bet FK Smiltene/BJSS var lepoties ar trīs panākumu sēriju, kas komandu ierindoja turnīra tabulas sestajā vietā. Šīs uzvaru sērijas ietvaros smiltenieši guvuši 14 vārtus, to paveicot septiņiem dažādiem futbolistiem. Jāpiemin, ka diskvalifikācijas dēļ gaidāmajā cīņā laukuma saimniekiem nevarēs palīdzēt vārtsargs Aleksandrs Birjukovs. 2017. gada sezonā Preiļos šo komandu cīņā ar 3:1 uzvarēja viesi, bet Smiltenē tika fiksēts neizšķirts 1:1.

Izmantotie resursi:
Līderi viesosies pie mājās labi spēlējošajiem...