Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

FK „Smiltene/BJSS” pēc sešu gadu pārtraukuma atgriežas Latvijas Futbola čempionāta 1. līgā

Toms Markss
Toms Markss

FK „Smiltene/BJSS” pēc sešu gadu pārtraukuma atgriežas Latvijas Futbola čempionāta 1. līgā
FK Smiltene
Foto: Agnis Melderis

Pēc nepilnām divām nedēļām sāksies Latvijas Futbola čempionāta 1. līgas jaunā sezona, kurā par iekļūšanu virslīgā cīnīsies 16 komandas. Pēc sešu gadu pārtraukuma 1. līgā spēlēs arī futbola klubs „Smiltene/ BJSS”, kas pērn triumfēja 2. līgas Vidzemes reģiona turnīrā. Piedāvājam plašāku apskatu par Smiltenes komandas šīs sezonas sastāva modeli, mērķiem čempionātā un citām svarīgām lietām.

Futbola klubs „Smiltene/BJSS” pērn pēc daudz gadu pārtraukuma uzvarēja Latvijas Futbola čempionāta 2. līgas Vidzemes reģiona turnīrā, bet finālturnīrā smiltenieši pārspēja Saldus komandu, kā arī piekāpās FK „Balvi” vienībai.

Starpsezonu periodā nopietnas pārmaiņas piemeklēja 1. līgas čempionātu, kurā šajā sezonā vairs nespēlēs virslīgas dublieru komandas. Tā vietā daudz plašāk čempionātā būs pārstāvētas komandas no Latvijas reģionu pilsētām. Pēc sešu gadu pārtraukuma 1. līgā spēlēs arī FK „Smiltene/ BJSS”, kas šeit, ar „Abuls” vārdu, jau bija pārstāvēta no 2006. līdz 2008. gadam. Komandas galvenais treneris arī šosezon būs Raimonds Dūmiņš, kurš „Smiltene/ BJSS” vadīja arī pērn. Treneris vairāk pastāstīja par gatavošanos jaunajai sezonai, komandas sastāva modeli, mērķiem un mājas spēlēm.

Kā esi apmierināts ar sagatavošanos procesu 1. līgas komandai?
Sagatavošanās process ir sanācis nedaudz saraustīts. Ir bijuši dažādi objektīvi iemesli, kas lieguši visai komandai kopā aizvadīt iespējami daudz treniņus. Tāpat, kā nevienu gadu, mūs šoreiz ir skārušas spēlētāju traumas. To vidū ir gan lūzumi, plēstas saites un dažādas mikrotraumas. Lai arī viss neiet tā kā vēlētos, es nešaubos, ka komanda būs pietiekami gatava, lai nevienam no pretiniekiem trīs punktus tāpat vien nedāvinātu.

Kad zinājāt to, ka spēlēsiet 1. līgā?
Tas, ka spēlēsim 1.līgā, mums, treneriem bija skaidrs jau tad, kad otrā līga bija iegājusi finiša taisnē.

Kā izdevies nokomplektēt komandas sastāva modeli šai sezonai?
Šogad būs jāiztiek bez vairākiem pieredzējušiem un ļoti svarīgiem spēlētājiem. Pavisam noteikti futbolu ar darbu nevarēs apvienot Zigmārs Dūmiņš un Māris Rudzītis. Par labu spēlēšanai Valmieras komandā nosliecās Kārlis Ozols, bet Mārtiņš Veģeris nevarēs savienot spēlēšanu un 1. līgas tiesāšanu. Vēl divi spēlētāji no pagājušā gada pamatsastāva ir uz lielas jautājuma zīmes. Sastāvā būs vairāki no pagājušā gada Latvijas čempionāta U- 15 grupas bronzas medaļniekiem. Jāizceļ arī vēl trīs nozīmīgi papildinājumi. Mūsu komandā atgriezušies Smiltenes futbola skolas audzēkņi – vārtsargs Dagnis Sausais, kā arī pussargi Jānis Rudzītis un Dāvis Gaigals. Trīs jaunpienācēji ir no Priekuļiem. Diemžēl sezonas pirmajā pusē mums palīdzēt nevarēs komandas kapteinis Elvis Teremko, kurš turpina ārstēt savainojumu.

Kādi ir komandas galvenie uzdevumi un mērķi jaunajā sezonā?
Galvenais uzdevums noteikti ir nebūt statistiem turnīra tabulā, kas dala punktus katram, ar ko jāspēlē. Mana vēlēšanās ir aptuveni 10. – 13. vieta sezonas beigās.

Kad komandu savās mājās varēs redzēt spēlējam Smiltenes līdzjutēji?
Mājās komandu būs iespēja būs redzēt pēc stadiona rekonstrukcijas beigām. Pirmā mājas spēle paredzēta 3. augustā, kam sekos vēl 14 sestdienas pēc kārtas, kad spēlēsim Smiltenē. Skatītāju atbalsts mums būs ļoti nozīmīgs.

Kādu tu sagaidi 1. līgas čempionāta līmeni?
Šogad, manuprāt, būs izteikts pirmais trijnieks. Tam sekos vēl piecas, sešas komandas. Pārējie noteikti cīnīsies par 9. – 16. vietu.

Kas būs komandas atbalstītāji šajā sezonā?
Galveno atbalstu mums šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, sniedz Smiltenes novada dome un sporta skola.

Bez Smiltenes komandas 1. līgā redzēsim vēl virkni jaunpienācējus, kuru vidū būs vienības no Pļaviņām, Olaines, Saldus, Preiļiem, Salaspils un citām vietām.

FK „Smiltene/ BJSS” 2014. gada sākotnējais komandas sastāvs dalībai 1. līgas turnīrā:

NRVārds Uzvārds
1.Dagnis Sausais
2.Gvido Ķikāns
3.Edijs Sēja
4.Andris Bogdanovs
5.Dairis Zariņš
6.Jānis Rubenis
7.Aivis Junkers
8.Jēkabs Rancāns
9.Eduards Veģeris
10.Eduards Deičs
11.Artūrs Stūris
12.Elvis Teremko
13.Dāvis Gaigals
14.Kristaps Rakštelis
15.Jānis Priede
16.Edgars Jansons
17.Jānis Rudzītis
18.Toms Bogdanovs
19.Dāvis Rutks
20.Eduards Stīpnieks
21.Gustavs Gaismiņš
22.Jurģis Dudelis
23.Roberts Kazainis

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Smiltenes sporta centra pārstāvis

  -2 [+] [-]

, 2014-03-22 23:01, pirms 10 gadiem
Fui šitie! izdomāja tik visādas čerņas lai tiktu 1.līgā un tagad tika

  +1 [+] [-]

, 2014-03-23 01:32, pirms 10 gadiem
Velu veiksmi labs raksts izskatas ka nakotne varetu but labs klubs! diemzheel 1. Liigas sirdi shogad daliishu Salaspilii un Plavinjaas bet lai veicaas!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-24 16:08, pirms 10 gadiem
Vērtīgs raksts! Gribētu vēl vairāk info par 1.līgu.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-24 16:10, pirms 10 gadiem
Vispār pietiekami solīds sastāvs priekš 1.līgas un ja vēl stadions tiek atjaunots... Cerams, ka arī mājaslapa būs aktuāla.

Domāju, ka vārtsargu duets Ķikāns-Sausais varētu būt viens no spēcīgākajiem 1.līgā. Interesanti, ka abi ir bijušie FS Metta spēlētāji.

     [+] [-]

, 2014-03-27 16:07, pirms 10 gadiem
Western rakstīja: Vispār pietiekami solīds sastāvs priekš 1.līgas un ja vēl stadions tiek atjaunots... Cerams, ka arī mājaslapa būs aktuāla.

Domāju, ka vārtsargu duets Ķikāns-Sausais varētu būt viens no spēcīgākajiem 1.līgā. Interesanti, ka abi ir bijušie FS Metta spēlētāji.
Mājaslapa ir jau procesā, drīzuma tiks pabeigta!
Ķikāns-Sausais ir smiltenieši!!!