Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Puriņa supergājiens un komandas raksturs ļauj Smiltenei pārspēt Olaini

Toms Markss
Toms Markss

Puriņa supergājiens un komandas raksturs ļauj Smiltenei pārspēt Olaini
Foto: Agnis Melderis

Otro uzvaru pēc kārtas komanda.lv 1. līgas čempionātā izcīnījusi FK “Smiltene/ BJSS” komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 1:0 pārspēja “AFA Olaine/ SK Super Nova” vienību. Smilteniešu labā vārtus pēc skaista solo gājiena guva Kristers Aldis Puriņš.

Komanda.lv 1. līgas čempionāta pirmais aplis sasniedzis ekvatoru. Nedēļas nogalē tika aizvadītas astotās kārtas spēles. Smiltenē esošajā Tepera stadionā Raimonda Dūmiņa un Anda Rozīša vadītā “Smiltene/ BJSS” uzņēma “AFA Olaine/ SK Super Nova” vienību. Turnīra tabulā smiltenieši pirms šīs spēles ieņēma 10 vietu 15 komandu konkurencē. Tikmēr Olaine atradās par trijām vietām augstāk. Abas komandas šķīra pieci punkti.

“Smiltene/ BJSS” pēc izcīnītās uzvaras pār “Preiļu BJSS”, kas pirmais panākums šajā sezonā 1. līgas čempionātā, cīņai pret olainiešiem gatavojās ļoti kaujinieciskā noskaņojumā. Spēlei gatavojās teju visi vadošie spēlētāji. Korekcijas gan treneri bija spiesti veikt īsi pirms spēles, kad traumas dēļ laukumā nevarēja doties viens no komandas pamataizsargiem Eduards Deičs. Pēc divu spēļu izlaišanas laukumā atgriezās Dairis Zariņš, komandas vārtus turpināja sargāt Dagnis Sausais. Tikmēr Dāvis Gaigals, kurš līdz šim spēlējis gan aizsarga, gan uzbrucēja pozīcijās, šoreiz darbojās laukuma vidusdaļā. Priekšējā līnijā pretinieku aizsargu modrību pārbaudīja Elvis Teremko un Edgars Jansons.

“AFA Olaine/ SK Super Nova” komanda, kuras galvenais treneris šajā sezonā ir pazīstamais Latvijas futbola speciālists Viktors Ņesterenko, ievērojami mainījusi savu sastāvu. Komandai pievienojies pazīstamais Azerbaidžānas futbolists Vugars Askerovs, kurš karjeras laikā vairākas sezonas pavadījis “Liepājas metalurga” sastāvā, bet pērn bija “1625 Liepāja” viens no līderiem 1. līgā. Tieši Askerovs arī ir olainiešu rezultatīvākais spēlētājs, gūstot deviņus vārtus.

Spēle iesākās līdzvērtīgā cīņā. Abas komandas meklēja labākos risinājumus uzbrukumā, lai radītu vārtu gūšanas iespējas. Diemžēl jau pirmajā puslaikā laukums priekšlaicīgi bija jāatstāj mājinieku uzbrukuma līderim Edgaram Jansonam, kuru nomocīja ilgstoši krampji kājās. Viņa vietā laukumā devās Jurģis Dudelis. Bīstamākie momenti viesiem radās pēc vairākās mājinieku kļūdām laukuma vidusdaļā, tomēr precīzā aizsargu un vārtsarga spēle neļāva pretiniekiem atklāt rezultātu. Iespējas atklāt rezultātu bija Askerovam, kurš pat nonāca vienatnē pret Sauso, tomēr pārspēt viņu neizdevās. Atbildes parādā nepalika arī Smiltenes futbolisti, izpildot ne tikai centrējumus no laukuma stūriem, bet arī izdarot sitienus no distances. Rezultāts pēc pirmajām 45 minūtēs tā arī netika atklāts.

Pēc pārtraukuma Smiltenes komanda turpināja spēlēt stabili, neļaujot olainiešiem nonākt labās vārtu gūšanas iespējās. Darbojoties ar lielu cīņassparu un neatlaidību, mājinieki meistarīgi bieži vien nospēlēja laukuma vidusdaļā. Tuvojoties puslaika otrajai pusei vairākkārt iniciatīvu uzņēmās Kristers Aldis Puriņš. Tieši jaunais smilteniešu pussargs arī kļuva par spēles galveno varoni. 87. minūtē Puriņš sekmīgi pacīnījās par bumbu laukuma vidusdaļā, turpinājumā tiekot galā ar pieciem pretinieku spēlētājiem. Lieliskais meistargājiens noslēdzās ar skaistu un precīzu sitienu, atklājot spēles rezultātu. Bezspēcīgs bija arī Olaines vārtsargs Ramini Samharadze. Pēc lieliskās epizodes, mājinieki, kurus aktīvi atbalstīja ap 150 līdzjutējiem, laukumā turpināja darboties saskaņoti un pašaizliedzīgi. Lai arī viesi uzbruka vairāk, tomēr izlīdzinājumu panākt vairs nespēja. Skaista “Smiltene/ BJSS” uzvara ar rezultātu 1:0. Jāizceļ, ka jau divas spēles pēc kārtas smiltenieši nav ielaiduši vārtus.

Turnīra tabulā vidzemnieki nostiprinājās labāko desmitniekā ar septiņās spēlēs gūtajiem astoņiem punktiem. Par vienu punktu vairāki ir “Tukums 2000” komandai, bet uzreiz aiz smilteniešiem šobrīd ir “Jēkabpils”/ JSC” vienība, kuras kontā četri punkti.

Savu nākamo spēli 1. līgā “Smiltene/ BJSS” aizvadīs gaidāmajā svētdienā, kad izbraukumā tiksies ar Ogres futbolistiem, kuri atrodas 13. pozīcijā.

Smiltene/ BJSS – AFA Olaine/ SK Super Nova: 1:0 (Kristers Puriņš 87. min)
Smiltene/ BJSS sastāvs: Dagnis Sausais, Eduards Stīpnieks, Dairis Zariņš, Mārtiņš Rakštelis, Raimonds Dūmiņš, Dāvis Gaigals (līdz 77. min), Kristaps Ozols, Kristers Aldis Puriņš (līdz 89. min), Elvis Teremko (līdz 88. min), Edgars Jansons (līdz 34. min), Eduards Veģeris, Toms Mežulis (rezervē), Jurģis Dudelis (no 34. min), Dāvis Rutks (no 89. min), Jānis Priede (no 88. min), Reinis Putrālis (no 77. min), Mairis Paeglis (rezervē), Eduards Deičs (rezervē)