Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"RTU/Skonto" viesosies pie līderes Rēzeknē, spēle no Tukuma Sportacentrs.com TV

Krišs Upenieks

"RTU/Skonto" viesosies pie līderes Rēzeknē, spēle no Tukuma Sportacentrs.com TV
Jānis Krautmanis, Aleksejs Grjaznovs un Ņikita Juhņevičs
Foto: "Mercure Riga" kauss

Ķekava, Rīga, Tukums, Rēzekne, Staicele un Rugāji sestdien, 12. maijā, uzņems Komanda.lv 1. līgas čempionāta ceturtās kārtas spēles. Divas sacensību dalībnieces līdz šim tikušas pie maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem, bet vēl divas atrodas savu pirmo punktu meklējumos.

12/05 | 14:00 | FK AUDA – FK SMILTENE/BJSS
Audas stadions, Ķekava | FK Auda jauno sezonu uzsāka ļoti veiksmīgi un pēc pirmajām divām kārtām bija starp līderiem, tomēr pirms nedēļas Daugavpilī tika piedzīvota pārliecinoša sakāve ar 0:6, kas liks Ķekavas futbolistiem sestdien no jauna apliecināt savas spējas. "Šo sestdien esam vareni motivēti atgriezties uz uzvaru takas, un ar savu līdzjutēju atbalstu mums tas noteikti izdosies," pirms gaidāmās spēles pauž FK Auda. Smiltenes vienībai pretējas sekmes – divi zaudējumi sezonas ievadā, kuros netika gūti nevieni vārti, bet iepriekšējā kārtā uzreiz pieci precīzi sitieni un rezultatīvs panākums savā laukumā pār Grobiņas pārstāvjiem ar 5:3. Iepriekšējā sezonā smiltenieši Ķekavas vienību nespēja uzvarēt, FK Auda uzvarot savā laukumā ar 2:1 un Smiltenē tiekot fiksētam neizšķirtam 1:1.

12/05 | 14:00 | JDFS ALBERTS – PREIĻU BJSS
Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas stadions | JDFS Alberts komanda pirmajās trīs čempionāta kārtās kā vienīgā no visām komandām izjutusi pilnu rezultātu spektru – pa uzvarai, zaudējumam un neizšķirtam. Rīdzinieku pirmajā spēlē Daugavgrīvas vidusskolas stadionā viņiem pretim stāsies viesi no Preiļiem, kas aizvadīs trešo izbraukuma maču pēc kārtas. Pirms nedēļas Preiļu BJSS parūpējās par skaļu panākumu, pretinieku laukumā ar 2:1 uzvarot RTU FC/Skonto Academy futbolistus, bet tagad viņiem jāsacenšas ar komandu, kurai pagājušajā sezonā tika zaudēts abās tikšanās reizēs – 0:3 izbraukumā ar 0:1 savā laukumā. Ar šo mājas spēli JDFS Alberts uzsāk īpašu kampaņu saviem līdzjutējiem, kurā iespējams tikt pie vērtīgām balvām.

12/05 | 15:00 | FK TUKUMS 2000/TSS – GROBIŅAS SC
Tukuma pilsētas stadiona mākslīgais laukums | Kārtas centrāla spēle, kas būs vērojama Sportacentrs.com tiešraidē. Sezonu sākuši ar diviem 4:0 panākumiem, Tukuma futbola vīri trešajā kārtā palika tukšā pret SK Super Nova un atzina mājinieku pārākumu ar 0:1. Teju visu otro puslaiku FK Tukums 2000/TSS pēc Rinalda Kalnciema noraidījuma spēlēja mazākumā, un gaidāmajā spēlē viņiem būs jāiztiek bez uzbrucēja palīdzības. Tikmēr Grobiņas SC, kas pagājušajā sezonā palika vien trīs punktu attālumā no bronzas medaļām, pagaidām nekādi neizdodas turpināt pērn uzņemto formu – trīs zaudējumi un 12 ielaisti vārti. Tiesa, septiņi gūtie vārti šajā statistikas rādītājā Kurzemes pārstāvjus ierindo dalītā sestajā vietā. Pērn šo vienību tikšanās reizēs Grobiņas futbolisti allaž guva pa četriem vārtiem, viesos uzvarot ar 4:1, bet savā laukumā piekāpjoties ar 4:5.

12/05 | 16:00 | RĒZEKNES FA/BJSS – RTU FC/SKONTO ACADEMY
OC Rēzekne mākslīgais laukums | Dalīts labākais veikums uzbrukumā ar 13 gūtiem vārtiem un labākie rādītāji aizsardzībā ar vieniem ielaistiem vārtiem – tāds ir Rēzeknes FA/BJSS sniegums līdzšinējās trijās spēlēs, kas komandai pašlaik atvēl kopvērtējuma pirmo vietu. Tikmēr šīs vienības uzbrucējs Dmitrijs Borisovs ar pieciem trāpīgiem raidījumiem atrodas turnīra labāko vārtu guvēju sarakstā pašā augšgalā. Rēzekniešu ceturtajā mājas spēlē pēc kārtas viņiem noskaņojumu pabojāt centīsies viesi no Rīgas, kuri pretēji pirmssezonas prognozēm līdz šim nespēlē stabili – viena graujoša uzvara Balvos un divi zaudējumi savu skatītāju priekšā. RTU FC/Skonto Academy noteikti vēlēsies uzlabot savas līdzšinējās sekmes mačos pret rēzekniešiem, jo pērnajā sezonā tika piedzīvoti zaudējumi gan mājās (2:4), gan viesos (1:3). Dmitrijs Borisovs spēlēs pret saviem sestdienas pretiniekiem pagājušajā sezonā kopumā guva trīs vārtus.

12/05 | 17:00 | FK STAICELES BEBRI – SK SUPER NOVA
MTC Staicele | Staiceles komanda līdz šim laukumā devusies divās spēlēs, abās piedzīvojot zaudējumus ar identisku rezultātu 0:4. Šo tradīciju pērnās sezonas sacensību pastarīši lūkos pārtraukt mačā pret turnīra jaunpienācējiem, kuri pēc zaudējuma sezonas atklāšanas spēlē turpinājumā savus vārtus nosargājuši neskartus un tikuši pie diviem 1:0 panākumiem pār Smiltenes un Tukuma pārstāvjiem.

12/05 | 17:00 | BALVU SPORTA CENTRS – BFC DAUGAVPILS/PROGRESS
Rugāju stadions | Balvu Sporta centrs, kas Rugāju stadionā aizvadīs trešo spēli pēc kārtas, sestdienas cīņu sagaida labā omā, jo iepriekšējā kārtā komandai izdevās iekrāt savu pirmo punktu, cīnoties neizšķirti 1:1 ar JDFS Alberts. Tas ir līdz šim vienīgais turnīrā fiksētais neizšķirts, un tas ļauj Balvu pārstāvjiem kopvērtējumā pašlaik apsteigt divus konkurentus. Gaidāmajā mačā izteikta favorīte gan būs BFC Daugavpils/Progress komanda, kas līdz šim punktus nav zaudējusi, ieņemt kopvērtējuma otro vietu un gūstot tikpat vārtus, cik balvenieši ielaiduši – 13. Ar četriem gūtiem vārtiem Latgales vienības leģionāri Vugars Askerovs un Alans Koadiu ir dalītā otrajā vietā turnīrā. "Mēs centīsimies parādīt sevi un nepieļaut pretiniekiem vieglu pastaigu," pauž laukuma saimnieki.

Izmantotie resursi:
Komanda.lv 1. līga: Sešās pilsētās ceturtās...