Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Šodien četras aizraujošas florbola spēles

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien četras aizraujošas florbola spēles
Foto: Raivo Sarelainens

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notiks četras spēles. Īpaša uzmanība būs pievērsta līderu duelim Rīgā starp "RTU/Inspecta" un "Lekringu", bet maču no Liepājas starp "Kuršiem" un "Lielvārdi" interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 15:00 "Ulbroka/FS Masters" - "Ķekava" (Ulbrokas sporta namā)
"Ulbroka/FS Masters" (8.vieta) pēdējās astoņās spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru. Augstāk turnīra tabulā ulbrokieši vairs nevar pakāpties, toties zemāk gan iespējams noslīdēt – pat par pāris pozīcijām. "Ķekava" (4.vieta) pašlaik ir viena no galvenajām pretendentēm uz pēdējo vakanci labāko kvartetā, kas dos iespēju izslēgšanas spēlēs iesaistīties no ceturtdaļfināla. Sava pēdējās spēles "Ķekava" aizvadījusi ar mainīgām sekmēm, vienā mačā zaudējot, nākamajā atkal svinot uzvaru. Abu komandu pirmā riņķa spēlē ar 6:4 pārāka bija "Ķekava".

Pulksten 17:00 "Kurši" – "Lielvārde" (Liepājas Olimpiskajā sporta centrā)
Arī Liepājas "Kurši" (7.vieta) teorētiski var iespraukties labāko kvartetā, protams, tikai tad, ja visas zvaigznes nostājas labvēlīgi, kā arī - paši uzveic "Lielvārdi" un "Pārgauju". Pēdējās kārtās gan liepājniekiem neiet – vakar tika atzīts "RTU/Inspecta" pārākums (5:7), bet iepriekš zaudēts arī FK "Bauska" (7:11). Vakar spēlēja arī "Lielvārde" (2.vieta), bet to drīzāk varēja uzskatīt par lielvārdiešu treniņspēli – savā laukumā ar 17:5 tika sakauta "Jūrmala". Diez vai lielvārdieši būs tie, kuri par velti dalīs punktus, jo pašiem ļoti svarīgi nosargāt savu otro vietu, bet veiksmes gadījumā viņi joprojām saglabā cerības pat uz 1.vietu regulārajā turnīrā. Šīs sezonas pirmajā tikšanās reizē "Lielvārde" uzvarēja "Kuršus" ar 8:5.
Spēles tiešraide Sportacentrs.com (ŠEIT) un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvā TV 411.kanāls).

Pulksten 19:15 "RTU/Inspecta" - "Lekrings" (Rīgas Olimpiskajā sporta centrā)
Sezonas atklāšanas mačā Rīgas "RTU/Inspecta" (1.vieta) ar 3:5 piekāpās Cēsu "Lekringam" (3.vieta). Tagad rīdziniekiem ir tikai viens tuvākais mērķis, kas sekmīgi tiek īstenots jau 13 spēlēs pēc kārtas – uzvara regulārajā čempionātā. Sasniegt to iespējams jau šodien. Cēsnieki, lai gan arī teorētiski var uzvarēt, kļuvuši pieticīgāki – viņi vairāk cer uz 2.vietu, kas izslēgtu iespēju jau izslēgšanas spēļu pusfinālā tikties ar to pašu "RTU/Inspecta". Šī situācija varētu noskaidroties jau šodien - "Lekringa" zaudējuma un "Lielvārdes" uzvaras gadījumā Cēsu komandai būs jāsamierinās ar 3.pozīciju. Arī cēsniekiem ir gana iespaidīga uzvaru sērija – astoņas.

Pulksten 20:00 FK "Talsi/Triobet" - "Latgranula/Līgatne" (Talsu Valsts ģimnāzijas sporta hallē)
"Talsi/Triobet" (11.vieta) šodien tiksies ar savu kaimiņieni turnīra tabulā - "Latgranula/Līgatne" (10.vieta), un panākuma gadījumā to apsteigs. Uzvaras "garšu" talsenieki nav izjutuši jau trīs mačos pēc kārtas. Līgatnieši zaudējumus piedzīvojuši divās spēlēs pēc kārtas. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē sīvā cīņā ar 7:6 uzvarēja "Talsi/Triobet". Runājot par Talsu komandu, nevar nepieminēt tās vārtsarga Māra Roņa fantastisko sniegumu – sargādams turnīra tabulas lejasgala komandas vārtus, viņš spējis atvairīt 628 no 730 pretinieku metieniem, kas vārtsargu ranga tabulā Ronim ļauj ieņemt augsto 2.vietu. Ne velti talseniekam uzmanību pievērsuši arī izlases treneri.

Izmantotie resursi:
floorball.lv