Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Rīgai drauds palikt bez virslīgas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rīgai drauds palikt bez virslīgas
Vēl nesen varenās komandas liktenis ir zem lielas jautājuma zīmes
Foto: Renārs Buivids, Unihoc Riga Cup

Pilnīgi droši, ka nākamajā sezonā Elvi florbola virslīgā vīriešiem neredzēsim FK "Rīga" komandu, bet ir diezgan lielas bažas, ka arī otrs galvaspilsētas klubs "Rockets" varētu atvadīties no spēcīgāko komandu sabiedrības.

Pirms pagājušās sezonas "RTU/Rockets" komandai netika izsūtīts uzaicinājums spēlēt Elvi florbola līgā nenokārto finansiālo saistību dēļ. Tā rezultātā komandas galvenais atbalstītājs Rīgas Tehniskā universitāte nolēma aiziet no florbola, bet sezonu "Rockets" tomēr nospēlēja, čempionātu pabeidzot astotajā vietā un ceturtdaļfinālā piekāpjoties vēlākajiem čempioniem "Triobet/Ulbroka".

Komandas pārstāvis Jānis Jansons sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka pirms jaunās sezonas ir devies pie RTU, lai runātu par iespējamo sadarbību nākotnē tomēr, "universitātes vadība ir diezgan apvainojusies par šo Latvijas Florbola savienības Valdes lēmumu, izslēgt komandu no čempionāta. Nav noslēpums, ka tieši universitāte pildīja sava veida pašvaldības funkcijas, sarūpējot lielāko daļu komandas budžeta, tādēļ izskatās, ka šis pērnās vasaras lēmums ilgtermiņā varētu būt visnotaļ tuvredzīgs, ja Rīga paliks bez virslīgas klubiem."

Galīgais lēmums vēl nav pieņemts, taču pastāv varbūtība, ka "raķetes" kāps līmeni zemāk, lai spēlētu 1. līgas turnīrā. Pašlaik komanda ir apstiprinājusi savu dalību "Unihoc Riga Cup 2017" turnīrā, kurā startēs ar pagājušās sezonas sastāvu, bet par tālāko īstas skaidrības nav.

Pagājušajā sezonā uz izšķirošajām spēlēm komandai tika piesaistīts ilggadējais komandas kapteinis Oskars Fīrmanis, kurš tādējādi statistiski ierakstīja savu devīto sezonu kluba rindās, rekordu grāmatā noķerot dvīņu brāļus Ati un Andi Blindus, kuri pērn komandas krāsas nepārstāvēja. Neskatoties uz dažādām problēmām, komanda sezonu sāka ar vairāku uzvaru sēriju, ka rezultātā tika labots kluba izcīnīto uzvaru rekords, spēlējot viesos, to palielinot līdz 12 spēlēm. Tāpat ceturtdaļfināla rezultatīvā spēle pret "Triobet/Ulbroka", kurā gan nācās zaudēt ar 11:12 ir atkārtots kluba rekords, ar šīs komandas dalību vienā mačā gūto 23 vārtu ziņā.

Vai Rockets izdosies savākt konkurētspējīgu budžetu un sastāvu jaunajai sezonai

  • 12

  • 86


     [+] [-]

, 2017-06-28 12:25, pirms 7 gadiem
Federācija vispār degradē florbolu. Jau ilgus gadus spēlētāji, treneri, un klubu vadības par to runā, bet nerunā pietiekami skaļi.

Ja nekas nemainīsies, būsim tik pat zemu cik pašreiz ir LFF.
Šogad jau pierādījās, ka 10. vieta pasaulē, ka mēs ejam uz to!.
Kur izlasei treneris ir, vēlreiz būs jāspēlē par to 10. vietu. Nekas netiek darīts lietas labā, tikai brīvlaikā aiziet federācija!

     [+] [-]

, 2017-06-28 13:07, pirms 7 gadiem
Pētersonam vajadzēja demisionēt jau pēc PČ Rīgā ,kur izlase ieņēma kaunpilno desmito vietu!
Ilvi, atkāpiies!