Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ceturtdaļfināla turpinājums Ulbrokā, Liepājā un Lielvārdē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Ceturtdaļfināla turpinājums Ulbrokā, Liepājā un Lielvārdē
Foto: floorball.lv

Šodien ELVI florbola līgā vīriešiem trīs komandu pāri aizvadīs ceturtdaļfināla sērijas trešo spēli: "Ulbroka/FS Masters" uzņems "Cēsu alu/Lekringu", pie Liepājas "Kuršiem" viesosies Kocēnu "Rubene", bet "Lielvārde" savā laukumā spēkosies ar "Rīgu". Visus izslēgšanas spēļu mačus interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

ELVI FLORBOLA LĪGA VĪRIEŠIEM

Pulksten 15:00 "Ulbroka/FS Masters" - "Cēsu alus/Lekrings" (Ulbrokas sporta kompleksā), sērijā 1:1

Ceturtdaļfināla vienīgais komandu pāris, kas sērijas pirmajās divās spēlēs uzvaras dalījis uz pusēm. Pirmo spēli pašreizējie Latvijas čempioni cēsnieki savā laukumā sāka pārliecinoši, jau pirmajos divos periodos iegūstot četru vārtu pārsvaru (7:3), bet pēdējā trešdaļā viņu spēlē sāka parādīties problēmas, kas ulbrokiešiem ļāva pretinieku pārsvaru samazināt līdz minimumam. Skanot finālsvilpei, "Cēsu alus/Lekrings" varēja būt gandarīta par sērijas sākšanu ar uzvaru, lai arī nepārliecinošu – 8:7. Problēmas, kas Cēsu komandā iezīmējās ceturtdaļfināla pirmajā mačā, visā pilnībā parādījās otrajā abu komandu duelī. Cēsnieki, lai arī spēlēja savā laukumā un joprojām ir favorīti, mača gaitā vadībā atradās tikai nepilnas četras minūtes. Pelnītu uzvaru ar 5:3 svinēja "Ulbroka/FS Masters". Pirmajās divās spēlēs Ulbrokas komandā uzbrukuma līdera lomu uzņēmies pieredzējušais Pēteris Freimanis, kura kontā jau 8 (6+2) punkti. Cēsu florbolistu rindās viņa galvenais oponents ir Andris Rajeckis ar krietni pieticīgāku rezultativitāti – 5 (3+2) punkti. Abas komandas līdz šim izmantojušas tikai pa viena vārtsargam – cēsnieks Normunds Krūmiņš atvairījis 30 no 41 pretinieku metiena, bet ulbrokietis Ivars Dišereits – 42 no 53 metieniem. Noraidījumu par vienu vairāk bijis "Ulbrokas/FS Masters" florbolistiem 12 minūtes pret 10 minūtēm.
Spēles tiešraide: ŠEIT

Pulksten 19:00 "Kurši" - "Rubene" (Liepājas OC), sērijā 0:2

Droši var teikt, ka tieši liepājnieku un kocēniešu divcīņa ceturtdaļfinālā līdz šim bijusi pati sīvākā, tomēr uzvaru abos jau aizvadītajos mačos svinējusi viena komanda - "Rubene". Pirmajā mačā Kocēnu komanda uzvarēja ar 7:5, bet otrajā – tikai papildlaikā un pateicoties Ingara Matisona vārtu guvumam – 5:4. Tieši Matisons arī ir "Rubenes" rezultatīvākais spēlētājs ceturtdaļfinālā – četri gūti vārti. Starp "Kuršu" florbolistiem uzbrukumā vislabāk veicies Oskaram Bergmanim, kurš pirmajā mačā guva 3 (2+1) punktus. Kocēnu komanda katrā spēlē uzticējās citam vārtsargam. Pirmajā mačā Āris Ulmanis atvairīja 20 no 25 metieniem, bet otrajā Āris Aldiņš – 18 no 22 metieniem. Liepājnieku cietoksni abās spēlēs sargāja Edgars Rimarenko, kurš neitralizēja 58 no 70 metieniem. Noraidījuma minūšu vairāk kocēniešiem 15:12, to skaitā ir arī Mārtiņa Zelča par bīstamu spēli nopelnītās piecas soda minūtes, ko Liepājas florbolistiem tā arī neizdevās izmantot.
Spēles tiešraide: ŠEIT

Pulksten 19:00 "Lielvārde" - FK "Rīga" (Lielvārdes NSC), sērijā 2:0

Ja pirms ceturtdaļfināla sērijas abu komandu izredzes tika vērtētas kā samērā līdzīgas, tad pēc pirmajām divām spēlēm par pārliecinošu favorīti kļuvusi "Lielvārde", kurai otro elpu devusi trenera Iļjas Nazarova atgriešanās pie komandas stūres. Pirmajā mačā, kas notika Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, lielvārdieši savu pretinieci "Rīgu" burtiski sabradāja ar 11:2. Otrajā spēlē Spuņciemā "Lielvārdi" nepaturēja pat nokļūšana iedzinējos ar 0:3 – tika svinēta vēl viena pārliecinoša uzvara ar 9:5. Izšķirošajās spēlēs galvenā vārtu guvēja lomu Lielvārdes komandā uzņēmies Toms Akmeņlauks, kuram 9 (8+1) punkti. Rīdzinieku nometnē ELVI florbola līgas rezultatīvākajam spēlētājam Tomam Bitmanim pagaidām tikai 3 (2+1) punkti. Rīgas komanda jau paspējusi izmēģināt visus trīs savus vārtsargus – Edgars Jemeļjanovs atvairījis 22 no 30 metieniem, Māris Ronis – piecus no astoņiem, bet Armands Puķītis – 32 no 40. "Lielvārdei" ir divi stabili vārtsargi, bet pagaidām cīņā sūtīts tikai Jānis Salcevičs, kurš neitralizējis 65 no 72 pretinieku metieniem. Sapelnīto soda minūšu krietni vairāk rīdziniekiem – 28:11. Sevišķi asa bijusi otrā spēle, kurā piecminūšu sodu "Rīgas" rindās nopelnīja Uldis Purvišķis-Priede un Toms Bitmanis, bet starp lielvārdiešiem tādu pašu sodu saņēma Toms Akmeņlauks.
Spēles tiešraide: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...